Update: In maart 2021 haalde dit project de grens van 10K supporters, maar hij viel in de laatste ronde af waardoor de set niet geproduceerd werd door LEGO. De ontwerper blijft niet bij de pakken zitten en heeft zijn ontwerp opnieuw ingediend en jawel! De set heeft weer in een mum van tijd de grens van 10K supporters behaald.


Er staan veel steampunk geïnspireerde projecten op LEGO Ideas. Steampunk is een populair genre, maar toch weten maar weinig projecten het te schoppen tot de reviewrondes. Het Steampunk Airship van BrickHammer wist in ieder geval genoeg LEGO fans enthousiast te krijgen, heeft de 10.000 supporters bereikt en gaat door naar de eerste LEGO Ideas review van 2021.


Het steampunk genre staat bekend om de mix tussen fantasie en de victoriaanse tijdperk, waar de technieken vergevorderde zijn en er soms futuristische uitvindingen aan te pas komen. Dit genre is vaak wat donker en kent nauwelijks vrolijke kleuren. Dit steampunk Airship weet het wat luchtiger te houden, door genoeg kleur te verwerken voor een opvallende verschijning. De bouwer heeft getracht een goede combinatie van het pirates thema en het industriële van steampunk te benaderen, zodat het zowel voor fans van steampunk als kinderen een interessante LEGO set kan zijn.

LEGO Ideas Steampunk Airship

Het luchtschip bestaat uit twee gedeeltes: het schip en de zeppelin-ballon. Het schip en ballon kunnen van elkaar gescheiden om bij het interieur van het schip te komen. Het dek is af te nemen en onthuld de kanonnen en vracht. Het schip bevat daarnaast de hut van de kapitein en de machinekamer voor het aandrijven van het luchtschip. Dit project bestaat uit 2720 onderdelen en is voorzien van vier Minifigures.

LEGO Ideas Steampunk Airship

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Steampunk Airship project heeft zich weten te kwalificeren voor de eerste LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten eerste LEGO Ideas Review 2022


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Steampunk Airship project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?