Het LEGO Ideas Steampunk Explorers project heeft de 10K supporters bereikt en plaatst zich hiermee in de derde Ideas review van 2021. Hierdoor maakt het kans om in de toekomst als een echte LEGO set te verschijnen.


In het portfolio aan LEGO sets zijn er maar weinig die je kan classificeren onder het Steampunk thema. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit sets met een verhaallijn wanneer stoomkracht de primaire bron voor energie was. Komt daar met dit project verandering in? Om het geheel wat spannender te maken wordt er ook de nodige fantasie en verbeelding aan toegevoegd. Met de LEGO Ideas Steampunk Explorers gaan we op ontdekking en komen we in aanraking met wat stoomkracht te bieden heeft. Deze inzending bestaat uit 3 verschillende gebouwen en een 2-in-1 voertuig.

LEGO Ideas Steampunk Explorers (1)

Het gebouw aan de linkerkant staat in het teken van ruimteobservatie. Met het grote bolvormige glazen dak, kan je makkelijk de mysteries uit de ruimte waarnemen. In het midden is er een soort museum waar uitvinders hun gekste uitvindingen kunnen tentoonstellen. Mocht dat niet spannend genoeg voor je zijn, kan je vanuit dit gebouw opstijgen met de heteluchtballon. Aan de rechterzijde bevindt zich een mechanische werkplaats en serre. De drie verschillende gebouwen bestaan uit verschillende details waardoor het geheel een aantrekkelijk plaatje vormt. Met maar liefst acht Minifigures en 2950 onderdelen is dit geen kleine inzending te noemen.

LEGO Ideas Steampunk Explorers (1)

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Steampunk Explorers project heeft zich weten te kwalificeren voor de derde LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten derde LEGO Ideas Review 2021


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Steampunk Explorers project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?