Het LEGO Ideas Terry Pratchett’s Discworld heeft op LEGO Ideas de 10.000 supporters kunnen vergaren. Daardoor voegt dit project zich toe aan de lijst met kandidaten voor de twee LEGO Ideas reviewronde van 2020.


Wanneer je als auteur meer dan 80 miljoen boeken verkoopt die in 37 verschillende talen vertaald zijn, dan kun je zeggen dat je een hitje in handen hebt. We hebben het over Terry Pratchett die aan het roer stond van de 42 delige Discworld serie. Het eerste boek – The Colour of Magic – werd voorzien van de iconische cover art van een schildpad (Great A’Tuin) met vier olifanten op de rug met op hun rug een platte wereld (Discworld) die door de ruimte zwemt. De cover art van dit boek en vele andere boeken in de serie, zijn vormgegeven door Josh Kirby. Het LEGO Ideas Terry Pratchett’s Discworld project is gebaseerd op de cover art van het eerste boek en een eerbetoon aan Terry Pratchett en Josh Kirby.

LEGO Ideas Terry Pratchett's Discworld

Fan-designer BrickHammer heeft getracht de cover art netjes te vertalen naar een LEGO bouwwerk, met in het achterhoofd zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven alsook een herkenbaar LEGO bouwwerk te creëren. Daarnaast was het van belang het bouwwerk zo stabiel mogelijk te maken, zonder dat de steunen vanuit diverse hoeken te zien was bij het bekijken van het model.

LEGO Ideas Terry Pratchett's Discworld

Het bouwwerk bestaat uit de schildpad Great A’Tuin die door de ruimte zwemt. Op de rug van de Great A’Tuin staan vier olifanten die op hun beurt de platte wereld dragen. De Discworld is voorzien van een kaart met de vier continenten alsook de stad Ankh-Morpork. Het bouwwerk is opgebouwd met zo’n 2650 onderdelen.

LEGO Ideas Terry Pratchett's Discworld

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Terry Pratchett’s Discworld project heeft zich weten te kwalificeren voor de tweede LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten tweede LEGO Ideas Review 2020

5 2 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?