Het LEGO Ideas The Castle in the Forest project heeft de 10.000 supporters weten te bereiken. Hierdoor zal LEGO het project beoordelen en kijken of het als LEGO Ideas set uitgebracht gaat worden.


We gaan terug naar het einde van de tachtiger jaren, de tijd waarin LEGO een aantal Forestmen sets uitbracht. De fan-designer van The Castle in the Forest heeft voor dit project namelijk zijn inspiratie gehaald uit deze Forestmemsets. The Castle in the Forest is gebaseerd op de LEGO 6054 Forestmen’s Hideout, LEGO 6066 Camouflaged Outpost en de LEGO 6077 Forestmen’s river Fortress. Alles in één en tegelijkertijd in een nieuw jasje gestopt. Daarnaast zijn er speelfuncties en Minifigures toegevoegd.

LEGO Ideas The Castle in the Forest

Het voorgestelde project is opgebouwd uit 2000 onderdelen en is voorzien van vijf Minifigures, een paard en twee eekhoorns. De zijkanten van het kasteel en een rots kunnen door middel van scharnieren geopend worden. Daarnaast is de achterkant van het kasteel te openen. Dit bevorderd het spelen met de set, maar onthuld ook wat er zich in het kasteel afspeelt. Op de eerste verdieping is een luik te vinden, een vluchtweg door de open haard, een deur die omhoog gehesen kan worden, een geheime ingang naar de boom, en ga zo maar door.

LEGO Ideas The Castle in the Forest

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas The Castle in the Forest project heeft zich weten te kwalificeren voor de tweede LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten eerste LEGO Ideas Review 2020

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?