Het LEGO Ideas The Foth Bridge heeft de 10.000 supporters weten te behalen op LEGO Ideas. Daarmee kwalificeert het zich voor een plekje in de eerste LEGO Ideas review van 2021 en maakt het project kans om als officiele LEGO set te uitgebracht te worden.


De Forth Bridge wordt gezien als grootste bouwwerk van de 19e eeuw en werd in 1890 geopend voor het treinverkeer. De brug is vandaag de dag een UNESCO werelderfgoed en nog steeds in gebruik. De brug werd gebouwd om de oevers van de Firth of Forht te verbinden en zorgde destijds voor het verminderen van een treinreis met 5,5 uur. De echte brug is ruim 2,5 kilometerlang en ruim 100 meter hoog. Deze versie van LEGO is beduidend kleiner, maar met een totale lengte van zo’n 4,5m alsnog flink lang. Dit project is ingezonden om de simpele reden dat de fan-designer trots is op zijn land en dit technische hoogtepunt uit de 19e eeuw.

LEGO Ideas The Forth Bridge

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas The Forth Bridge project heeft zich weten te kwalificeren voor de eerste LEGO Ideas reviewronde van 2021. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten eerste LEGO Ideas Review 2021


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas The Forth Bridge project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Indien je een andere mening hebt lezen we dat ook graag. Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?