Dit project hebben we voorheen al eens op onze website uitgelicht. Dit LEGO Ideas The Lisbon Tram heeft de 10K bereikt en plaatst zich in de eerste LEGO Ideas review van 2021. Ding ding ding, spring aan boord en ontdek het Lissabon met de tram!


Tram 28! Een absoluut icoon van Lissabon. De schilderachtige gele tram giert en rammelt door de smalle straten van de Portugese stad. Je krijgt een fantastische indruk van Lissabon, terwijl de tram het harde werk doet en zich bekwaam door de scherpe bochten manoeuvreert. Dankzij de inzending van Bricky_brick op LEGO Ideas wordt de kans groter dat je ooit deze befaamde tram 28 in huis kunt halen.

De designer Bricky_Brick is geen onbekende op het LEGO Ideas platform. Met The Lisbon Tram zit hij al aan 51(!) ingediende projecten. Zijn meesterwerk LEGO 21322 Pirates of Barracuda Bay ligt sinds maart 2020 in de winkelrekken en werd door de hele AFOL-community met luid gejuich onthaalt. Momenteel heeft hij vijf projecten die nog in de running zijn om het te schoppen tot een commerciële LEGO set en met de The Lisbon Tram zal daar snel een 6de aan toegevoegd worden.

Het dak van de tram kan je vakkundig demonteren zodat vier minifguren kunnen plaats nemen. De set bevat, naast de tram, ook een fietsenzaak, een restaurant, een studio en een appartement. De designer wou de geschiedenis en de tradities van de stad verwerken in deze LEGO Ideas set. Daar is hij fantastisch in geslaagd.

“Enjoy the terraces of its restaurants with fish specialties, especially the sardine. Receive the air of the Tajo river at its mouth while watching the classic trams of the city pass. Rent a bike and walk through its streets, but put on your helmet, that always.’’

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas The Lisbon Tram project heeft zich weten te kwalificeren voor de eerste LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten eerste LEGO Ideas Review 2021


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas The Lisbon Tram project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?