Er gaat geen week voorbij zonder dat er een LEGO Ideas project de grens van 10.000 stemmen haalt. Vandaag is het de beurt aan ‘The Trulli of Alberobello’, een project ingestuurd door Renato Lovicario RennaWSL.


In het hart van de Puglia regio, in het zuiden van Italië, vind je een klein stadje genaamd Alberobello. De stad staat vooral bekend om zijn Trulli. Mocht je nou denken “een Trulli? Wat?”, dan een korte uitleg. Trulli zijn kleine ronde huisjes met een kegelvormig dak van gestapelde grijze stenen die vaak versierd zijn met symbolen. De Trulli zijn ontstaan in de 15e eeuw. De belangrijkste reden voor het feit dat er geen cement gebruikt is, was omdat er door de heerser belasting werd opgedragen als men een huis bouwde. Door de huizen met losse stenen te bouwen, konden de huizen ook gemakkelijk afgebroken worden en kon men zo ontkomen aan de belastingen.

Sinds 1996 staat De ‘Capitale dei Trulli’ op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Mede hierdoor heeft de designer besloten om van dit erfgoed een LEGO Ideas inzending te maken. De variant van LEGO kun je uiteraard niet zomaar in elkaar laten vallen als de echte. Wel kan het kegelvormige dak afgehaald worden zodat je ook het interieur kan bewonderen.

LEGO Ideas The Trulli of Alberobello7

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas The Trulli of Alberobello heeft zich weten te kwalificeren voor de eerste LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten eerste LEGO Ideas Review 2020


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas The Trulli of Alberobello project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Indien je een andere mening hebt lezen we dat ook graag. Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?