Koen Zwanenburg bouwde in 2020 een levensgrote Toetanchamon masker voor de ‘Op zoek naar Toetanchamon tentoonstelling ’ in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Dit masker kreeg veel bekijks op het internet. Niet lang daarna besloot Koen zijn geluk te zoeken op LEGO Ideas en zond een kleinere masker in. Dat project heeft afgelopen weekend de 10.000 supporters weten te bereiken en is daarmee door naar de LEGO Ideas review.


Hoewel het masker een stuk kleiner is dan zijn grote broer die ruim 20 kilo zwaar is en uit 16.000 onderdelen bestaat, heeft Koen toch een zo realistisch mogelijke masker weten te creëren. Veel van de herkenbare facetten die op het echte masker te vinden zijn, zijn ook hier terug te vinden. Koen hoopt dat dit project het gaat halen en dat die in 2022 in de winkel ligt. In 2022 in het namelijk precies 100 jaar geleden dan het graf van Toetanchamon ontdekt werd. Dit masker bestaat uit 730 onderdelen en is qua formaat vergelijkbaar met de LEGO Star Wars Helmets. Wil je alvast een kleiner exemplaar bouwen van dit masker, dan kun je hier gratis LEGO Mini Tutankhamun bouwinstructies downloaden.

LEGO Ideas Tutankhamun

LEGO Ideas Tutankhamun

LEGO Ideas Tutankhamun

LEGO Ideas Tutankhamun

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Tutankhamun project heeft zich weten te kwalificeren voor de eerste LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten eerste LEGO Ideas Review 2021


Laat van je horen!

Wat vind jij van deze LEGO Ideas Tutankhamun inzending? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?