Nieuwe LEGO treinen verschijnen maar eens in de zoveel tijd. Treinliefhebber zien daar graag verandering in, maar de wegen van LEGO zijn ondoorgrondelijk. Op LEGO Ideas zijn er genoeg fans die LEGO duidelijk willen maken dat er meer treinsets uitgebracht moeten worden. Zo ook dit project van Nicklafreniere1, de Via Rail Canada – The Canadian die de 10.000 supporters heeft bereikt.


The Canadian is in 1950 in gebruik genomen en is één van de meest iconische treinreizen ter wereld. De treinreis die 5 dagen duurt, neemt je van Toronto naar Vancouver en is een van de langste treinroutes ter wereld. Deze set is gebaseerd op de trein die dit traject aflegt.

LEGO Ideas Via Rail Canada - The Canadian

De trein bestaat uit een Via Rail EMD F40PH-2D locomotief en drie wagons, een bagagewagon, slaapwagon en de Skyine Dome. Elk wagon heeft een volledig interieur en biedt plek om Minifigures te plaatsen. De trien is 126 cm lang, 5 cm breed en 10 cm hoog en bestaat uit 2312 onderdelen. Er zijn zeven Minifigures voorgesteld om de trein wat aankleding te geven.

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Via Rail Canada – the Canadian project heeft zich weten te kwalificeren voor de eerste LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten eerste LEGO Ideas Review 2020


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Via Rail Canada – The Canadian project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?