Er verschijnen doorheen het jaar heel wat nieuwe LEGO sets. Dat betekent dat er een moment komt dat er ruimte gemaakt moet worden. Dat moment vindt doorgaans de laatste drie maanden van het jaar plaats. Er zijn al wat lijstjes verschenen van potentiele EOL (End of Life) kandidaten die uit de handel gaan, maar het is lastig de betrouwbaarheid te controleren. We hebben daarom alle lijstjes, inclusief onze eigen info, vergeleken en samengevoegd voor dit overzicht.


In het weekend van 21 november verdien je tijdelijk dubbele VIP-punten bij LEGO. Het kan daarom een goed moment zijn om sets die uit de handel gaan nu te kopen om te profiteren van extra VIP-punten. De dubbele VIP-punten actie loopt van 21 t/m 22 november.

De lijst hieronder hebben we met aandacht samengesteld door verschillende bronnen te raadplegen inclusief info die we zelf hebben ontvangen. Hierdoor hebben we een goed beeld kunnen creëren van dat wat uit de handel gaat of kan gaan. Het kan zijn dat LEGO bepaalde sets alsnog langer blijft produceren, maar ook dat sets juist aan de EOL-lijst toegevoegd worden. Indien er een verandering plaatsvindt, zullen we dit overzicht uiteraard van een update voorzien.

De linkjes (indien pagina nog bestaat) verwijzen naar de productpagina’s op LEGO.com, maar de meeste sets zijn ook bij andere retailers te koop. Het kan voorkomen dat een set inmiddels niet meer te koop is. Indien er extra voorraad is zal LEGO de set weer (tijdelijk) te koop aanbieden. Het advies is om goed na te denken over welke sets je absoluut aan de verzameling toe wil voegen, maar blijf realistisch en koop enkel waar je echt blij/gelukkig van wordt.

Sets waarachter (!) dit uitroepteken staat, zijn sets die naar ons idee extra aandacht nodig hebben. Dit kan zijn vanwege de grote vraag of bijzondere omstandigheden. Sets met een (?) vraagteken, blijven waarschijnlijk langer in de handel, maar dit is niet met 100% zekerheid te zeggen.


LEGO 18+ banner


Seasonal - Regio gebonden - Extra's banner


lego-architecture-banner


brickheadz_banner


lego-city-banner


lego-creator-banner


lego-classic-banner


LEGO DOTS banner


lego-dc_super-heroes_banner


frozen-lego-banner


lego-friends-banner


LEGO Harry Potter Banner


LEGO Hidden Side Banner


IDEAS-BANNER-LEGO


jurassic-lego-banner


LEGO Marvel banner


LEGO Mindstorms banner


lego-minecraft-banner


LEGO Ninjago Banner


LEGO Overwatch Banner


lego-speed-champions-banner


lego-starwars-banner


lego-technic-banner


LEGO Trolls World Tour Banner


LEGO Xtra banner

4.5 4 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?