In de Bouwsteentjes.info previews geven wij van de redactie onze persoonlijke mening over nieuwe exclusieve sets. In deze preview lees jij wat wij van de aankomende LEGO Star Wars Betrayal at Cloud City set vinden aan de hand van de visuals die door LEGO beschikbaar zijn gesteld. 

Preview LEGO Star Wars Betrayal at Cloud City

LEGO Star Wars 75222 Betrayal at Cloud City

Naam: 75222 Betrayal at Cloud City
Thema: LEGO Star Wars
Onderdelen: 2812 Onderdelen
Minifigures 20 Minifigures incl. Droids
Prijs: €349,99
Prijs per onderdeel: €0,12
Releasedatum: 13 september VIP – 1 oktober regulier
LEGO Shop@Home productpagina LEGO Star Wars 75222 Betrayal at Cloud City

Hayo Jongebloed
-Redacteur-

Hayo Jongbloed

Hoewel deze set er op de foto’s als geheel best aardig uitziet denk ik persoonlijk dat LEGO hier de plank mis mee slaat. Het is een echte speelset, maar de kinderen die hiermee zouden willen spelen kunnen dit over het algemeen niet betalen en maar weinig ouders geven hun kinderen zulke dure cadeau’s. De AFOL’s die bereid zijn om veel geld neer te leggen voor grote dure LEGO sets zijn over het algemeen verzamelaars die hun sets mooi op display willen zetten. En dan past deze speelset daar niet bij. Van een afstand bekeken is niet of nauwelijks te zien dat dit (een deel van) Cloud City moet voorstellen. Deze set trekt mij geheel niet aan en ik laat deze set dan ook aan mij voorbijgaan.


Peter Broekstra
-Redacteur-

Peter Broekstra

Toen bekend werd dat LEGO een nieuwe set zou gaan uitbrengen over Cloud City had ik als Star Wars fan even een ‘yes’ momentje. De eerste versie heb ik gemist omdat ik toen nog in mijn dark ages zat. Bij het horen van de mogelijke prijs van de set werd het al duidelijk dat het een grote set zou worden. Na het zien van de eerste foto’s was het ‘yes’ momentje helemaal verdwenen. De minifiguren in de set zijn geweldig, maar de set zelf is een tegenvaller. De set is net zoals de Death Star opgebouwd uit verschillende scenes.
Als speelset voor kinderen zal dit concept ideaal zijn, al is de vraag hoeveel kinderen de €349,99 kunnen opbrengen van hun zakgeld. Als AFOL had ik meer op een set als zijn voorganger gehoopt, misschien ietwat groter maar niet in dit formaat. De Carbon Freezing Chamber is in 2016 al eens uitgebracht als losse set. Die set vind ik een stuk mooier dan de scene die ze nu nagebouwd hebben voor Cloud City. Door het samenvoegen van de losse scenes wordt het een rommelig geheel. Ik zal de set dan ook niet aanschaffen.

Winfried Scherpenzeel
-Redacteur/moderator-

Winfried Scherpenzeel

Mijn eerste reactie is: WAT DUUUUUR!! Ik moet eerlijk bekennen dat Star Wars mij niet direct aanspreekt. Ik heb dan ook geen flauw benul van de misschien wel hele speciale minifigs die in deze set zitten of andere specials waarvan een echte Star Wars fan lekker kan genieten.

Wat ik op het eerste gezicht zie vanaf de foto’s is een redelijk eenvoudig geheel. Er lijken wel wat speel features in te zitten en de set bevat twee voertuigen, maar het geheel oogt erg plat voor mij. De muurtjes lijken erg simpel opgezet, kortom ik word niet enthousiast van deze set, zeker niet gezien de prijs van 350 euro.


Kjelle Geldof
-Moderator-

Kjelle

Met deze set introduceert LEGO de ‘Star Wars Master Builder serie’, sets die meer gericht zijn op het toevoegen van speelfuncties in plaats van realisme zoals bij de gewone UCS sets.
Op het eerste zicht ziet deze set er voor mij chaotisch uit, maar als ik dan deze set van dichterbij bekijk kan ik zeker de verschillende scenario’s uit The Empire Strikes Back herkennen. Dus volgens mij heeft LEGO dit zeer goed gedaan. Ook de verschillende Minifiguren die erbij zitten zijn een zeer goede selectie en zien er allemaal heel erg netjes uit. Mijn meest favoriete deel van deze set is eigenlijk niet Cloud City zelf maar de Slave 1 die erbij zit. Ik vind de schaal fantastisch en zeker omdat hierin nog een Minifiguur past. Van mij mogen ze veel meer voertuigen in deze schaal uitbrengen.

Wel vind ik het jammer dat het geen display set is maar een speelset. Ik vind hem er persoonlijk niet mooi uitzien om ergens te plaatsen en te kunnen bewonderen. Maar langs de andere kant vind ik de prijs ook weer veel te hoog om deze te kopen om enkel mee te kunnen spelen. Dus ik vermoed dat deze set voornamelijk gemaakt zal worden door de Die Hard fans van het LEGO Star Wars thema. Het is zeker een leuke set en lijkt me leuk om te bouwen, maar deze sla ik over en wacht liever op de volgende echte UCS set.


Michiel de Ruijter
-Eindredacteur-

Michiel

Hoewel ik enthousiast was van een nieuwe versie van Cloud City werd ik teleurgesteld toen ik de uiteindelijke versie voor het eerst zag. Ik moet eerlijk bekennen dat dit door mijn eigen verwachtingen is en ik niet precies weet wat ik liever had gezien. Dat LEGO wederom een speelset maakt van het geheel is goed te begrijpen, Cloud City bevat teveel belangrijke momenten uit de film dat het onmogelijk is er een bepaalde scene uit te halen en daar een grote UCS/MBS set van te maken en het Cloud City te noemen.

De set is met name bedoeld voor de echte LEGO Star Wars fan en die zullen er gegarandeerd veel plezier aan beleven. Maar hoge ogen gooien, zoals de Ewok Village deed, zal de set waarschijnlijk niet doen. De prijs is zoals dat met Star Wars is hoog en dit zal voor de fans van het thema waarschijnlijk geen probleem zijn. Voor ouders waarvan het kind de set wilt hebben is dat anders. Ik zal de set persoonlijk niet kopen tenzij er een keer een leuke aanbieding te vinden is.


Jouw mening telt!

Nu hebben wij onze mening gegeven in deze preview, maar we zijn erg benieuwd wat jouw mening is. Hoe denk jij over de set, de prijs, de speelfuncties en als displaymodel? We lezen het graag met plezier in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je alle aankomende LEGO Evenementen!
– Groot aanbod aan LEGO MOC’s vind je hier!

Dit artikel bevat affiliate/gesponsorde links

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?