Heb jij na het zien van LEGO Masters ook zin om een portret van jezelf of een ander te bouwen? Dan kun je hiervoor gebruik maken van een online tool via LEGO.com, de Mosaic Maker. Met de tool kun jij een foto om laten zetten tot een mozaïek, printen en vervolgens gebruiken als template voor een portret.


De service is gratis te gebruiken en eigenlijk onderdeel van de Mosaic Maker ervaring die je in bepaalde LEGO Stores kunt vinden. Je kunt online een set kopen en een gratis template maken van een foto waarmee het mogelijk is een portret te bouwen. Ga hiervoor naar de Engelse versie van de LEGO webshop, scroll naar beneden en selecteer ‘Try it now’. Upload bijvoorbeeld een foto van jezelf, een kennis of geliefde, en zet het om naar een portret. Je kunt de mosaic nog iets aanpassen en vervolgens opslaan op de computer.

LEGO Mosaic Maker

De template is 48×48 steentjes. Je dient wel zelf de onderdelen te kopen of bij elkaar te zoeken in de juiste kleuren (afhankelijk van de foto: zwart, donker- en/of lichtgrijs, wit en geel). Optioneel kun je ook één van de LEGO Art sets kopen en de onderdelen uit die set gebruiken. Een extra voordeel is dat je direct een aantal basisplaten hebt die je op kunt hangen.

TIP

Hoewel de LEGO Personal Mosaic te bestellen is via LEGO, is de tool (op dit moment) nog niet beschikbaar. Dit kun je omzeilen door de link naar het product te volgen naar de LEGO webshop van het Verenigd Koninkrijk: LEGO.com/mosaicmaker. Je kunt hier een foto uploaden, bewerken en vervolgens als template/bouwinstructie downloaden. Ga nadien terug na het product op de Nederlandse LEGO webshop om de set te bestellen.

De service is onbeperkt te gebruiken. Je kunt ook iemand die LEGO fan is een template cadeau doen voor de verjaardag, een jubileum, als kleinigheidje, etc of zelf een portret bouwen en cadeau doen. Gegarandeerd een uniek cadeau 😉

LEGO Mosaic Maker


Laat van je horen!

Ga jij gebruikmaken van deze gratis service van LEGO om jouw eigen portret of die van een ander af te drukken en na te bouwen? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?