Het eerste project dat zichzelf tot de derde Ideas reviewronde van 2019 heeft geschopt is de LEGO Ideas Queen: I Want To Break Free. De ontwerper van dit project is Han Sbricksteen.

LEGO Ideas Queen: I want to break free

In 1984 bracht Queen het nummer I want to break free uit. Het liedje werd een dikke nummer 1 hit, dit waarschijnlijk mede dankzij de bijbehorende videoclip. De humoristische bedoelde videoclip bevat beelden van een woonkamer en keuken uit een typische Engelse volksbuurt. De clip is een parodie op de Britse soap Coronation Street.

LEGO Ideas - Queen: I want to break free

De bandleden van Queen zijn verkleed als vrouwen. Freddy Mercury is druk aan het stofzuigen terwijl John Deacon op de bank zijn krant aan het lezen is. Roger Taylor is in de keuken bezig en Brian May komt de koelkast plunderen met de krulspelden in het haar en bunny pantoffels aan.

LEGO Ideas - Queen: I want to break free

Han Sbricksteen heeft van deze scene uit de videoclip een LEGO Ideas project gemaakt. De set bestaat uit ruim 1300 onderdelen en is 44cm lang, 19cm breed en 14cm hoog. De keuken en woonkamer zijn volledig ingericht en komen behoorlijk dicht in de buurt van het origineel in de videoclip. De set bevat 8 Minifiguren in de vorm van de bandleden als zichzelf, en verkleed als vrouw.

Of LEGO daadwerkelijk wat in dit project ziet als LEGO Ideas set is nog even afwachten op de uitslag van de derde review-ronde van 2019. Mocht je meer willen weten over dit project dan kun je hem bekijken op LEGO Ideas.

Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Queen project? Zou je hem gaan kopen indien hij wordt uitgebracht als LEGO Ideas set zou je hem laten staan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Groot aanbod aan LEGO MOC’s vind je hier!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?