Gisteren kon je hier al lezen dat de LEGO Powered Up componenten los te koop zijn bij LEGO. Vandaag heeft de LEGO Powered Up app een update gekregen en vanaf heden kun je zelf commando’s toevoegen en verwijderen. Hieronder nemen we de app en functionaliteiten kort door.


LEGO Powered Up app update

De app heeft een update gehad en vanaf nu kun je zelf commando’s samenstellen via een drag and drop handeling. Er zijn diverse mogelijkheden en er zijn drie niveau’s waarmee je kunt werken. We raden aan een beetje te gaan spelen als je diverse componenten hebt. We zullen hieronder kort wat functies uitleggen.

Het hoofdmenu is nog steeds hetzelfde als voor de update, maar bevat nu aan de rechterkant een pijltje. Zodra je naar links swiped krijg je het onderstaande menu te zien. Zodra je op de + drukt kun je je eigen project aanmaken.

LEGO Powered Up app

Geef je project een passende naam en selecteer op welk niveau je graag commando’s wilt toevoegen. Hoe meer blokken hoe meer opties je hebt en hoe ingewikkelder je een project kunt maken. Voor het testen van de functie is het het beste om het niveau van één blok te gebruiken.

LEGO Powered Up app

Als je geen ervaring hebt met LEGO Boost, dan kun je op het vraagteken icoon klikken voor uitleg over de verschillende functies en blokken. Daarnaast kun je blokken kopiëren, een stap terug of naar voren doen, en programmeerblokken uitlijnen zodat je een goed overzicht hebt. Om alles te laten werken dien je wel eerst een Powered Up Hub met Bluetooth verbinden.

LEGO Powered Up app LEGO Powered Up app LEGO Powered Up app

We hebben een beetje zitten stoeien en er is van alles mogelijk. De voorbeeldblokken hieronder zijn simpelweg toegevoegd om je een idee te geven. Klik op de startknop op te beginnen. We hebben hier wat geluidseffecten (paarse blokken) toegevoegd. Het cijfer onder de blokken geeft aan welk exacte geluid er afgespeeld moet worden. Per onderwerp zijn er diverse opties om af te spelen. Door op het getal te klikken krijgt je een keuze menu bestaand uit getallen. Klik op een willekeurig getal om een geluid af te spelen en klik weer op de paarse blok om het geluid toe te voegen. Je kunt hetzelfde doen met alle andere blokken met een wit vlak eronder.

LEGO Powered Up app

Het gele blok met herhaalicoon hieronder geeft aan hoe vaak een commando achter herhaalt moet worden. We hebben er willekeurig wat blokken aan toegevoegd, maar bij geluidsblokken herhaalt het systeem de stappen van voor naar achter afhankelijk van de het ingevoerde aantal herhalingen. 9999 is het maximale dat ingevoerd moet worden.

LEGO Powered Up app

Zoals te zien is zijn er diverse mogelijkheden met de LEGO Boost en Powered Up componenten. Alle commando’s programmeer je door middel van de blokken, maar alles is afhankelijk van de componenten die je in huis hebt. Sinds 11 maart zijn de LEGO Powered Up componenten los te koop via LEGO. Maar je kunt al een start maken met LEGO Boost of de LEGO Batman App Controlled Batmobile.


Jouw mening telt!

Wat vind jij van deze update van de LEGO Powered Up app en denk je dat je er dankbaar gebruik van gaat maken of blijf je toch liever hangen bij Power Functions? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over de geschiedenis van het LEGO logo!
– Word een LEGO expert met dit handige LEGO Woordenboek!

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media