Gisteren heeft LEGO het nieuwe LEGO VIP Reward Centre gelanceerd. Hoewel we gisteren al graag een bericht hadden willen plaatsen, hadden we nog veel vragen die we eerst beantwoord wilden hebben. Dit om de simpele reden omdat we willen dat jullie precies weten wat je ervan mag verwachten en wat de voor- en nadelen zijn. Hieronder lees je in grote lijnen wat er allemaal nieuw is. We hebben onze Alles over LEGO VIP pagina van een update voorzien zodat het makkelijk terug te vinden is.

LEGO VIP Rewards Centre

LEGO VIP Rewards Centre

Het LEGO VIP Rewards Centre geeft de mogelijkheid om op meer manieren jouw opgebouwde VIP punten in te zetten. Voorheen kon je ze enkel gebruiken voor korting op een aankoop, maar nu is het ook mogelijk om bepaalde items te verzilveren. Deze items variëren van digitale producten (LEGO games en tekeningen) tot fysieke sets. Naast dit is het mogelijk om de punten te gebruiken voor aankoop van entreekaartjes voor LEGOLAND, LEGOLAND Discovery Centre en LEGO House.

LEGO VIP Rewards Centre

Qua sets kun je op dit moment de LEGO Iconische VIP set en de Ford Mustang Keychain verzilveren. Gisteren was het mogelijk om de *LEGO DC Bat-Pod te verzilveren voor 15.000 punten, maar die was snel uitverkocht. Een ander fysiek item is de derde LEGO Marvel VIP poster. Mocht je de overige twee al hebben, dan is dit de laatste die je nodig hebt om de collectie compleet te maken. Je hoeft hiervoor enkel VIP punten in te zetten en de voucher die je ontvangt bij het afrekenen in te voeren. De poster wordt dan aan je bestelling toegevoegd. Daarover later meer.

* De LEGO DC Bat-Pod is gratis bij inlevering van 15.000 punten. Dit staat gelijk aan een waarde van €100. Er wordt echter geen voucher verstuurd zoals LEGO vermeldt, maar de set wordt direct naar het adres opgestuurd die je hebt ingevoerd bij het verzilveren van de punten.


Verdienen van LEGO VIP punten

Het verdienen van LEGO VIP punten was voorheen enkel mogelijk bij aankopen van sets. Nu kun je ook VIP punten verdienen door acties te ondernemen. Op dit moment kun je 100 VIP punten verdienen door de LEGO Facebookpagina, Instagrampagina en twee vragen te beantwoorden. Per actie verdien je 25 punten. Je hoeft de pagina’s niet te liken! De bedoeling is dat LEGO meer acties in het leven gaat roepen waarbij je VIP punten kunt verdienen.

Verdienen van LEGO VIP punten

Het kopen van sets zal altijd zorgen voor nieuwe VIP punten en de dubbele VIP punten promoties tellen natuurlijk ook mee. In de toekomst zal LEGO o.a. surveys gaan plaatsen waarbij je VIP punten verdient. Overige acties zijn ons nu nog niet bekend.


Nieuw VIP puntensysteem

Waar je voorheen heel makkelijk kon berekenen wat je VIP punten waard zijn, is dat nu iets omslachtiger geworden. Dit met name omdat het gehele systeem verandert is. De waarde van jouw al opgebouwde punten in geld is hetzelfde gebleven, er heeft geen vermindering plaats gevonden. Wel worden er nu meer punten getoond dan voorheen. De uiteindelijke waarde per punt is dus via het nieuwe systeem anders. Hieronder zie je hoe het nu werkt.

€1 heeft een waarde van 7,5 punten. Bij aankoop van een set van €99,99 verdien je afgerond 750 punten. Deze 750 punten staan gelijk aan een voucher van €5. Gezien er nu niet meer wordt vermeld wat de waarde is van jouw opgebouwde punten, dien je dit zelf om te rekenen. Voor het gemak pakken we een totaal aan 30.000 punten die we delen door 750 punten (waarde voucher van €5). Je kunt dit op dezelfde manier bereken met jouw totaal aan VIP punten.

30.000 VIP punten ÷ 750 VIP punten =‬ 40 vouchers van €5
40 vouchers × €5 =‬ €200 totale waarde VIP punten.

De punten zijn 18 maanden geldig na je laatste aankoop. Koop je binnen 18 maanden weer een set waarbij je VIP punten verdient, dan wordt het gereset en heb je wederom 18 maanden om je punten aan te vullen voordat ze verlopen. Je wordt altijd op de hoogte gesteld als je punten binnenkort verlopen.


Uitgeven van VIP punten

Uitgeven van VIP punten

Het uitgeven van VIP punten is iets omslachtiger geworden. Je dient nu voor alles een voucher aan te maken. De voucher wordt vervolgens naar je gemaild of is in te zien op het LEGO VIP Rewards Dashboard. *Dit geldt ook voor aankopen in de LEGO Store. Je kunt dan selecteren dat je de voucher in een LEGO Store uit wilt geven. Bij de kassa kunnen ze jouw vouchers koppelen aan de aankoop zodat je korting krijgt op het product. Je hoeft dus niets uit te printen. De vouchers kunnen een waarde hebben van €5, €20, €50 of €100. De keuze is aan jou hoeveel vouchers en voor welke waarde je om wilt zetten. Gebruik maken van de voucher(s) gaat door deze in te voeren bij het afrekenen. De voucher wordt zowel gemaild als zichtbaar gemaakt bij het tabje “Beloningen Verzilverd” in het VIP Rewards Centre. Kopiëren en plakken maar. De vouchers zijn maximaal 30 dagen geldig, let er dus op dat je ze niet laat verlopen!

Uitgeven van VIP punten

*Het lijkt erop dat enkel landen met een LEGO Brand Retail Store de voucher voor de winkels kunnen selecteren. In België zou dit mogelijk moeten zijn, Nederland heeft enkel de optie om Shop@Home vouchers aan te maken.


Kanttekeningen

Er zijn een aantal kanttekeningen met betrekking tot het nieuwe VIP programma. Zo is het niet meer mogelijk om gedeelde accounts te hebben. Dit houdt dus in dat ieder geregistreerde lid (via emailaccount) zijn eigen saldo heeft. De accounts zijn namelijk gesplitst. Dit was al duidelijk gemaakt in de email die LEGO verstuurd heeft. Neem contact op met de klantenservice als je toch bepaalde accounts wilt sluiten/koppelen om te zien wat mogelijk is.

Tevens hebben we vraagtekens bij toekomstige exclusieve VIP beloningen. De Marvel posters waren voorheen te krijgen als je als VIP lid een aankoop deed van minimaal €35 aan LEGO Marvel sets. De derde kun je bemachtigen door VIP punten te besteden. Dit zijn er weliswaar maar 500, maar het voelt hierdoor niet meer aan als “gratis”. Desalniettemin is er geen restrictie meer qua thema. Dat kan ook als voordeel worden gezien mocht je een hekel hebben aan aankooprestricties. Waar we eveneens een vraagteken bij hebben is of LEGO in de toekomst nog exclusieve LEGO VIP GWP sets weggeeft als je een aankoop doet, of dat je daarvoor eerst punten in moet leveren. We gaan in goede hoop uit van het eerste, maar de Marvel Poster doet anders vermoeden. We hebben deze vraag ook gesteld bij de klantenservice, maar die waren daarvan nog niet op de hoogte. Het is dus een kwestie van de kat uit de boom kijken.

Uitgeven van VIP punten (2)

Exclusieve VIP promoties die voorheen verkrijgbaar waren – zoals de Ford Mustang sleutelhanger en de Iconische VIP set – zijn momenteel te krijgen door VIP punten in te leveren. Dit is leuk als je ze in eerste instantie hebt gemist, maar ze kosten nu €7,50 en €2,50 aan VIP punten. Dit is iets wat je even moet overwegen voordat je overgaat tot het verzilveren van de beloning(en).

Uitgeven van VIP punten

Te snel gelanceerd? We denken van wel. Hoewel de bedoeling was dat het Rewards Centre al eerder live had moeten gaan, is het ook nu niet zonder problemen gegaan. Zo zijn er accounts waarbij de VIP punten niet bijgewerkt zijn of zelfs op nul staan. Deze VIP leden hebben nooit de kans gehad om de Bat-Pod te bestellen. Hoewel het zo is dat je er snel bij moet zijn, is dit zeer zeer slordig te noemen. Ook staat het vol met fouten. Het lijkt net alsof ze Google Translate hebben gebruikt. Ja, ook wij maken wel eens een fout. Dat dit ook aan de kant van LEGO gebeurt is dan ook niet zo erg, maar er zijn zoveel fouten te vinden dat het enorm slordig overkomt.


Shop@Home BE krijgt NL taal

Goed nieuws voor de Belgen, want we hebben bevestigd gekregen dat LEGO Shop@Home straks ook in het Nederlands te bekijken zal zijn. Je hebt dan niet enkel meer de keuze uit Engels of Frans. Het werd tijd!


Meer betaalmogelijkheden?

Er lijken meer betaalmogelijkheden aan te komen. In de veelgestelde vragen sectie is te zien dat er afgerekend kan worden met Pay-Pall. Dit is helaas nog niet mogelijk, maar de mogelijkheid dat het ook in Nederland en België doorgevoerd gaat worden is daarmee groot. Ook Ideal lijkt eraan te komen. Momenteel is besloten dat ze Ideal als betaaloptie toe gaan voegen, maar er werd ons met klem vermeld dat het kan zijn dat dit besluit teruggedraaid kan worden. Als het doorgevoerd wordt, dan is dit op z’n vroegst pas eind 2019 of begin 2020.


Onze mening

Al met al zijn we te spreken over de mogelijkheden die LEGO nu voor LEGO VIP’s heeft gerealiseerd. Het op andere manieren verdienen van punten is prettig en het uitgeven van punten voor meer doeleinden dan korting is eveneens een prettige bijkomstigheid. Wel maken we ons wat zorgen over exclusieve LEGO VIP GWP sets. Maar dat zal een kwestie van de kat uit de boom kijken zijn. De fouten op de website zullen aangepakt worden en dat er meer betaalmogelijkheden aan zitten te komen is zeer positief te noemen. De komende tijd zal LEGO de puntjes op de i moeten zetten.

Wat vind jij van het LEGO VIP Rewards Centre?

We zijn benieuwd wat jij van het LEGO VIP Rewards Centre vindt en of je extra voordeel ziet om LEGO VIP te worden. Ben je nog geen VIP lid, dan zijn we benieuwd of de aanpassingen jou over de streep trekken. Laat het ons weten in een reactie. Mocht je vragen hebben dan proberen we ze te beantwoorden. Laat ons ook weten of je ergens tegenaan loopt, we zullen het vervolgens bij LEGO aankaarten 😉

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Alles over het LEGO VIP programma lees je hier!
– Alle LEGO winkels van NL/BE vind je op onze LEGO Winkelpagina!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?