In de Bouwsteentjes.info previews geven wij van de redactie onze persoonlijke mening over nieuwe exclusieve sets. In deze preview lees jij wat wij van de aankomende LEGO Movie 2 Welcome to Apocalypseburg! set vinden. Onze mening baseren we aan de hand van de visuals die door LEGO beschikbaar zijn gesteld.

We hebben de set inmiddels kunnen reviewen. Lees de LEGO Movie 2 70840 Welcome to Apocalypseburg! review hier.


LEGO Movie 2 Welcome to Apocalypseburg!

LEGO Movie 2 70840 Welcome to Apocalypseburg (2)

Naam: 70840 welcome to Apocalypseburg!
Thema: LEGO Movie 2
Onderdelen: 3178 Onderdelen
Minifigures 12 Minifigs, 1 mannequin en 1 muis
Prijs: NL/BE: €299,99
Prijs per onderdeel: €0,09
Releasedatum: 16 januari 2019 LEGO VIP leden
1 februari 2019 regulier
Bijzonderheden: LEGO Exclusive

[maxbutton id=”4″ url=”https://click.linksynergy.com/deeplink?id=lFWN/yX1zOg&mid=24340&murl=https%3A%2F%2Fshop.lego.com%2Fnl-NL%2Fproduct%2FWelkom-in-Apocalypsstad-70840″ ]


Peter Broekstra
-Redacteur-

Peter Broekstra

Bij het zien van de eerste foto’s van LEGO 70840 Welcome to Apocalypseburg was mijn eerste gedachte, wat een chaos, wie gaat er überhaupt zo’n set kopen. De set zal vast veel speelfuncties bevatten, maar op de doos staat 16+. Nu wordt hier natuurlijk de moeilijkheidsgraad van het bouwen mee bedoeld, maar ik ben heel benieuwd welke doelgroep LEGO met deze set wil gaan bereiken. Persoonlijk vind ik het geen set is die je gaat kopen om ergens als display te gaan neerzetten. De prijs van 300 Euro is in mijn ogen toch wat te gortig voor de jeugdige LEGO liefhebbers. De set zal vast een genot zijn om te bouwen en het bevat een aantal gave nieuwe Minifiguren van o.a. the Green Lantern en Harley Quinn, maar, zoals ik al eerder aangaf, vind ik het één grote chaos. Ik zal de set derhalve dan ook niet gaan kopen.


Winfried Scherpenzeel
-Moderator-

Winfried Scherpenzeel

Afwezig voor commentaar!

 

 


Kjelle Geldof
-Redacteur/moderator-

Kjelle

Welcome to Apocalypseburg! is geen alledaags setje. Ik moest er dan ook meerdere keren langdurig naar kijken voor ik de set echt begon te waarderen. Het is een set zoals we nog nooit gezien hebben, en zet de trend van grote filmsets zoals Ninjago City en Docks verder. De gevallen Lady Liberty doet me meteen aan een scene van Planet of the Apes denken. De stad er omheen zit boordevol details en functies. Ik ben dan ook benieuwd naar deze allemaal te bouwen en te ontdekken. De set komt ook met een fantastische selectie aan Minifiguren! De prijs van €299,99 is toch wel even slikken. Dit komt op 9,4 cent per onderdeel. Voor de prijs per stuk is dit erg hoog, maar als je het totale plaatje kijkt is de prijs beter te snappen. De set is maar liefst 52cm hoog, 49cm breed en 33cm diep. Deze komt er zeker en vast. Nu enkel nog wachten tot er ergens een leuke promotie te vinden is.


Michiel de Ruijter
-Eindredacteur-

Michiel

Mijn eerste indruk van de set was dat ik het idee kreeg dat de set door een kind in elkaar gezet was. Dat LEGO de indruk heeft gewekt dat de set door een kind gebouwd zou zijn, is erg knap gedaan. Het chaotische van het geheel en wirwar aan kleuren maakt dat het een set is die je moet leren waarderen. De prijs van de set is ietwat aan de hoge kant, maar altijd nog beter dan LEGO Star Wars UCS sets. De set komt met een brede selectie aan Minifigures die er allemaal zeer goed uitzien. De set is te ingewikkeld om door een kind gebouwd te worden, maar juist om die reden denk ik dat AFOL’s er heel veel plezier uit zullen halen. Het grootste nadeel aan de set is dat ie lastig te integreren zal zijn in een lay-out en echt een opzichzelfstaand bouwwerk is. Dit zal met name voor verzamelaars een interessante set zijn. Ikzelf zou hem, vanwege de prijs, pas in de aanbieding aanschaffen.


Jouw mening telt!

Nu hebben wij onze mening gegeven in deze preview, maar we zijn erg benieuwd wat jouw mening is. Hoe denk jij over de set, de prijs, de speelfuncties en de set als displaymodel? Bovenal, ga jij de set kopen of juist niet? We lezen met plezier jouw ongezouten mening in een reactie onder dit artikel of via social media 😉

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je alle aankomende LEGO Evenementen!
– Groot aanbod aan LEGO MOC’s vind je hier!

Dit artikel bevat affiliate/gesponsorde links

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?