Het is augustus en dat betekent dat er nieuwe LEGO sets te koop zijn. Zoals gebruikelijk, voorzien we jou van een handig overzicht met alle nieuwe sets die je kunt verwachten.


Augustus is niet de maand met de meeste nieuwigheden, maar wel een maand met een paar dure sets. Voor wie niet de gehele lijst wil bekijken, kan alle nieuwe sets op LEGO Shop@Home vinden. De promoties en aanbiedingen van augustus 2020 vind je in onze overzicht: LEGO promoties augustus 2020. Let op dat het voor kan komen dat bepaalde sets tijdelijk niet te koop zijn vanwege verminderde productie van LEGO sets door de tijdelijke sluiting van de fabriek in Mexico.


LEGO Nintendo Entertainment System

LEGO 71374 Nintendo Entertainment System

Nostalgie alom met de LEGO Nintendo Entertainment System (NES). Met de set kun je een NES, ouderwetse TV, afstandsbediening, een controller en de Super Mario cartridge bouwen. Tevens is het mogelijk om Mario door het level te laten lopen door aan de knop te draaien. Er is de mogelijkheid om de Super Mario karakter van de LEGO Super Mario Starter Course te gebruiken om geluid af te laten spelen. De set bestaat uit 2646 onderdelen en kost €229,99.


LEGO Ideas 21323 Grand Piano

LEGO Ideas 21323 Grand Piano

De duurste set in het rijtje is de LEGO Ideas Grand Piano. De Grand Piano is gericht op het volwassen publiek en voorzien van Powered Up. Door middel van de Powered Up app kun je de piano laten spelen of zelf toetsen aanslaan. Er zijn een aantal voorgeprogrammeerde nummers beschikbaar. De set bestaat uit 3662 onderdelen en kost €349,99. De benodigde Powered Up componenten zijn inbegrepen.


LEGO Art

LEGO Art's

Net als de twee bovenstaande sets, richt LEGO met LEGO Art hun pijlen op de volwassen. Binnen dit nieuwe thema zijn vier pop culture portretten verkrijgbaar. Elk portret heeft de mogelijkheid tot het bouwen van één van de vier varianten. Er zijn vier pop culture thema’s:

Elke set kost €124,99, maar verschillen onderling qua hoeveelheid onderdelen. Bij meerdere van dezelfde set, kun je een groot portret bouwen. De bouwinstructies van de overige varianten kun je downloaden via LEGO. Gebruik de QR-code op de instructies. Er wordt tevens ene soundtrack meegeleverd die je op je gemakje kunt beluisteren tijdens het bouwen. De sets zijn voorzien van een unieke Brick Separator en andere onderdelen.


LEGO Marvel 76165 Iron Man Helmet

LEGO 76165 Iron Man Helmet

Net als de Star Wars varianten, is de LEGO Iron Man Helmet voorzien van een standaard en een plaque. De set wordt opgebouwd met 480 onderdelen en kost €64,99.


LEGO Super Mario

LEGO Super Mario

Altijd al Super Mario in het echt willen spelen? Dat kan vanaf augustus met de LEGO Super Mario sets. Het nieuwe thema laat het toe om zelf de levels te vormen, munten te verzamelen, vijanden te verslaan en Super Mario veilig naar het einde van het level te bewegen. De basis van alles is de LEGO Super Mario Starter Course, die een Super Mario figuur bevat dat reageert op kleuren en codes en verbonden kan worden via Bluetooth. Met de overige sets kun je de levels uitbreiden, nieuwe vijanden toevoegen of Super Mario voorzien van een Power Up. Er zullen initieel 16 sets verschijnen.

LEGO Super Mario

De bouwinstructies van de sets kun je raadplegen via de gratis LEGO Super Mario app. Tevens kun je via de app stap voor stap leren hoe je levels maakt, jouw eigen levels toevoegen en scores bijhouden. Het LEGO Super Mario figuur is interactief en reageert door middel van geluid en het display op acties die jij onderneemt. Het figuur werkt op 2 AAA batterijen (niet inbegrepen).


LEGO Technic

Nieuwe LEGO Technic sets

Helaas zullen er nog maar twee nieuwe LEGO Technics sets verschijnen. Dit vanwege de controverse rondom de Bell-boing V-22 Osprey. Desalniettemin kunnen fans van het thema de komende tijd hun zinnen zetten op de 6×6 Volvo Articulated Hauler en de Concrete Mixer Truck.


LEGO Star Wars

Nieuwe LEGO Star Wars sets

Wie geen genoeg kan krijgen van LEGO Star Wars sets, kan negen nieuwe sets in huis halen. De sets bestaan uit nieuwe versies van voorheen verschenen voertuigen en locaties, alsook een BrickHeadz set met Baby Yoda en The Mandalorian en een 501st Legion Clone Trooper set.


LEGO City

LEGO City Elite Police sets

LEGO City krijgt er een drietal sets bij die allen de focus leggen op de politie en de criminelen die LEGO City onveilig maken. De sets beelden allen een achtervolging uit en bestaan uit vuurtoren en een helikopter, een truck met rubberboot en een speedboot voor de criminelen, en een politieachtervolging van een crimineel met een bestuurbare boor.


LEGO Marvel

Nieuwe LEGO Marvel Avengers sets

Eindelijk een Avengers toren die een toren genoemd kan worden, wederom een bouwbare Hulkbuster en je kunt de Iron Collectie aanvullen met de Iron Man Armory. Met drie nieuwe LEGO Marvel sets is het nieuwe aanbod niet enorm, maar fans van het thema hebben in ieder geval iets om naar uit te kijken.


LEGO Monkie Kid

Nieuwe LEGO Monkie Kid sets

Het nieuwe Monkie Kid thema wordt voorzien van drie nieuwe bouwsets. Twee daarvan zijn voertuigen en de laatste een combinatie van een gebouw en voertuig. Uiteraard zullen de sets voorzien zijn van karakters uit het Journey to the West verhaal volgens de benadering van LEGO.


LEGO Trolls

LEGO Trolls 41258 Vibe City Concert

Terwijl de film uitgesteld is, kun je het verhaal alvast beleven met de nieuwe Trolls sets. Deze LEGO Trolls Vibe City Concert is de enige nieuwe set die momenteel nog verschijnt. Het setje bestaat uit 494 onderdelen, bevat vijf Minifigures en de nodige accessoires en kost €59,99.


Welke sets haal jij in huis?

Met deze nieuwe sets in augustus is de keuze reuze. Daarom lezen we graag welke van de bovenstaande sets jij in huis gaat halen. Uiteraard zijn we benieuwd welke sets dag 1 aankopen zijn en welke bij jou op de verlanglijst komen te staan voor later.

4.5 10 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?