Het is juni en dat betekent dat er een enorme hoeveelheid nieuwe LEGO sets zijn verschijnen. In dit overzicht kun jij precies zien welke thema’s nieuwe sets krijgen.


Omdat juni in het teken staat van de zomer-sets, is het een lange lijst geworden. We hebben getracht de lijst zo overzichtelijk mogelijk te maken. Voor wie niet de gehele lijst wil bekijken, kan hier alle nieuwe sets op LEGO Shop@Home vinden. De promoties en aanbiedingen van juni 2020 vind je in onze overzicht: LEGO Promoties juni 2020. Let op dat het voor kan komen dat bepaalde sets tijdelijk niet te koop zijn.


LEGO Technic 42115 Lamborghini Sián

LEGO Technic 42115 Lamborghini Sián FKP 37

Met een kostenplaatje van 3.3 miljoen euro en een gelimiteerde oplage van 63 modellen, is de Lamborghini Sián enkel gereserveerd voor de rijkste poeperds. Mocht het jouw droomauto zijn, dan kun je proberen miljonair te worden of genoegen te nemen met deze LEGO Technic Lamborghini Sián. Deze nieuwe LEGO Technic Super Car kost €379,99, bestaat uit 3696 onderdelen en is voorzien van diverse functies. De set is vanaf 1 juni tijdelijk exclusief te koop via LEGO. Later dit jaar zal de Sián ook via de reguliere handel te bemachtigen zijn.


LEGO Creator Expert 10273 Haunted House

LEGO 10273 Haunted House

Liefhebbers van spookhuizen of kermis/pretparkattracties, kunnen het nieuwe spookhuis van LEGO in huis halen. De set was al beschikbaar voor VIP-leden, maar vanaf nu ook voor niet VIP-leden. Met een bedrag van €229,99, haal je een set in huis die bestaat uit 3231 onderdelen. De lift met de hand bestuurd worden, maar kan gemotoriseerd worden door een Powered-Up Hub en Powered-UP M-Motor aan te sluiten. De LEGO Powered UP Hub en LEGO Powered UP M-Motor zijn los verkrijgbaar.


LEGO Marvel 76165 Iron Man Helmet

LEGO 76165 Iron Man Helmet

De Iron Man Helmet zou volgens de eerste berichten in juni verschijnen. Dit blijkt inderdaad het geval voor America, waar de sets vanaf 21 juni verkrijgbaar is. In Europa zullen we moeten wachten tot 1 augustus om de set in huis te kunnen halen. De helm is voorzien van een standaard en een plaque. De set wordt opgebouwd met 480 onderdelen, gaat €64,99 kosten en is vanaf 1 augustus te koop via LEGO.


LEGO Accessoires

LEGO accessoires

Via LEGO Shop@Home zijn een aantal nieuwe accessoires te koop. Dit in de vorm van kapstokken en fotolijstjes. De LEGO kapstokken zijn beschikbaar in drie varianten, de LEGO fotolijstjes in diverse kleuren.


LEGO Architecture White House

LEGO Architecture White House

The White House is de nieuwste telg binnen het Architecture thema. The White House laat je de ambtswoning, de westvleugel, de oostvleugel, de rozentuin en de Jacqueline Kennedy Garden bouwen. De set is 11cm hoog, 47cm breed en 20cm diep. Het gebouw bestaat uit 1483 onderdelen en kost €109,99.


LEGO Brick Sketches

LEGO Brick Sketches

Eén van de nieuwe thema’s die LEGO dit jaar lanceert, is Brick Sketches. Binnen dit thema – na het idee van Chris McVeigh – zijn initieel vier sets te koop. Het betreffen portretten van Batman, The Joker, BB-8 en een First Order Stormtrooper. De sets zijn vanaf 16 juni 15 juli te koop en kosten €19,99 per stuk.


LEGO City

LEGO City zomer 2020 sets

Binnen LEGO City kun je het vliegveld uitbreiden met nieuwe vliegtuigen, een verkeerstoren, Minifigures en een aantal voertuigen. De meeste focus ligt op onderwaterexploratie. Met een groot schip inclusief onderzeeër, een boot en een grote witte haai, een onderwaterbasis, een aantal onderzeeërs en gloednieuwe dieren en Minifigures, is het avontuur deze zomer onder water te beleven. Er zijn zes nieuwe sets te koop binnen dit thema.


LEGO Creator

LEGO Creator zomer 2020 sets

Het thema dat bij uitstek meer mogelijkheden biedt om te bouwen, krijgt er deze zomer drie nieuwe sets bij. Verken een planeet en bouw een ruimtebasis, rover of ruimtewezen. Je kunt ook denkbeeldig op vakantie gaan met een caravan, een bezoek brengen aan een vuurtoren of op reis met de camper. De grootste set uit het thema is het piratenschip. De set maakt het mogelijk om een volledig uit bouwsteentjes bestaande schip te bouwen, maar kan ook omgebouwd worden naar een piratenherberg of een schateiland.


LEGO Disney

LEGO Disney zomer 2020

Binnen dit thema is het met maar één set rustig. De LEGO Disney 43180 Belle’s Castle Winter Celebration is een 4+ set die bestaat uit grotere onderdelen die voorzien zijn van een print. Bijgevoegd zijn twee Micro-Dolls in de vorm van Belle en Het Beest.


LEGO DOTS

LEGO DOTS zomer 2020 sets

Deze zomer kun je alleen of samen met vrienden, vriendinnen, familie of kennissen, de handen uit de mouwen steken en creatief zijn. LEGO DOTS wordt aangevuld met drie nieuwe armbanden, een BFF armbanden-set, LEGO DOTS Extra DOTS series 2, bouwbare fotolijstjes, een bureau-organizer en een sieradendoos.


LEGO Duplo

LEGO DUPLO Zomer 2020

Ook de allerkleinsten kunnen aan de slag met nieuwe bouwmogelijkheden. Er zullen er zes verschijnen zoals de Batcave, Ariel’s Underwater Castle, Lightning McQueen’s Race Day en een aantal bouwplaats gerelateerde producten.


LEGO Education

LEGO Education sets

Eigenlijk telt deze lijn mee voor releases in mei, maar gezien de late toevoeging op LEGO Shop@Home, hebben we het thema alsnog toegevoegd. Het LEGO Education programma is o.a. bedoeld voor leraren om kinderen de STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Math) vaardigheden leren te beheersen. Voorheen waren de sets enkel voor LEGO Education Master Educators via geselecteerde bedrijven te koop, maar LEGO heeft besloten de sets nu ook voor de particuliere klanten beschikbaar te stellen. Let wel op dat de sets niet mals geprijsd zijn. Je krijgt voor die prijs heel wat bouw- en leerplezier, maar ook lesprogramma’s en tutorials die je op de LEGO Education website kunt vinden.


LEGO Friends

LEGO Friends zomer 2020 sets

Met 13 nieuwe LEGO Friends sets, is de keuze reuze. Er zijn sets verschenen waarmee je Heartlake City aan kunt vullen, maar ook een heus waterpark kunt realiseren. Voor wie zich in wilt zetten voor het redden van dieren, kan aan de slag met het Jungle Rescue subthema dat veel nieuwe dieren bevat.


LEGO Harry Potter

LEGO Harry Potter 2020 sets

Fans van Harry Potter kunnen hun verzameling uitbreiden met zeven nieuwe sets. Maak Hogwarts een stuk groter met de Astronomy Tower, ontsnap uit The Burrow of bouw een bouwbare Hedwig. De sets zijn voorzien van de nodige Minifigures waarvan een groot deel nieuw is.


LEGO Hidden Side

LEGO Hidden Side zomer 2020 sets

De spoken blijven Newburry maar onveilig maken. Tijd voor Parker en Jack om de spoken te verdrijven en de vergetelheid in te jagen. Met vijf nieuwe sets binnen het thema kun je de verzameling uitbreiden. De sets bieden speel- en bouwplezier, maar kunnen ook via AR verkend worden.


LEGO Jurassic World

LEGO Jurassic World zomer 2020 sets

Geen film, geen probleem. Dino’s zijn populair en LEGO laat de kans niet liggen nieuwe avonturen binnen dit thema uit te brengen. De vier sets bestaan uit bouwbare voertuigen of locaties. Belangrijker nog is de grote hoeveelheid aan nieuwe dino’s.


LEGO Minecraft

LEGO Minecraft zomer 2020 sets

Minecraft is gebaseerd op de mogelijkheden die LEGO biedt. LEGO Minecraft is dan weer gebaseerd op de game die gebaseerd is op de mogelijkheden die LEGO biedt. Snap jij het nog? Duidelijk moge zijn dat LEGO en Minecraft twee handen op één buik zijn. Daarom verschijnen er twee nieuwe sets waarmee je aan de gang kunt gaan. De één is de Crafting Box 3.0 en de andere is gebaseerd op de nieuwe Minecraft Dungeons game.


LEGO Monkie Kid

LEGO Monkie Kid sets opgedoken

Ook dit thema hoort thuis in het overzicht van mei. Gezien de release aan het einde van vorige maand, toch noemenswaardig. Voor het thema heeft LEGO het verhaal uit de Chinese roman The Journey to the West gebruikt te inspiratie. Hier hebben ze op voort geborduurd en er een eigen draai aan gegeven. Hoewel het thema en de set met name gericht zijn op de Chinese en Aziatische markt, zijn ze wereldwijd te koop via LEGO. Het thema is acht sets rijk.


LEGO Ninjago

LEGO Ninjago zomer 2020 sets

Een evergreen is een product dat altijd populair blijft. Nu is altijd wel een heel groot woord, maar Ninjago is net als Friends, City, Creator, Classic en Technic een evergreen van LEGO. Het thema blijft dan ook mateloos populair. Elk nieuw seizoen weet vernieuwing te bieden en LEGO brengt tegenwoordig ook Legacy sets uit. De zomer-sets bestaan uit een gloednieuwe reeks met een nieuwe setting en zelf een bouwbaar bordspel, alsook een aantal Legacy sets. Reden genoeg voor Ninjago fans om de verzameling aan te vullen.


LEGO Powered-Up Technic

LEGO Powered-Up

Met LEGO Powered-Up (PU) kun je jouw LEGO sets motoriseren, uitrusten met sensors en ze met de telefoon besturen. Er zijn inmiddels een aantal sets verschenen die de mogelijkheid hebben tot het implementeren van PU (PU Ready) of volledig voorzien zijn van PU componenten. Enkele van de componenten zijn al een tijdje te koop via LEGO, maar vanaf 1 juni komen daar drie LEGO Technic PU componenten bij.

De LEGO Technic Hub bevat 4x input/output ports voor Powered Up motors, lichten en sensoren, heeft een geïntegreerde bewegingssensor en is via Bluetooth te verbinden met de PU app en/of de PU controller. De Hub is speciaal ontwikkeld voor het gebruik met LEGO Technic elementen en heeft 6x AA batterijen nodig. De batterijen zijn niet inbegrepen.

De beide motoren zijn voorzien van een geïntegreerde rotatiesensor, een 32 cm lange kabel die in de Hub gestoken kan worden. De XL motor is volgens LEGO krachtiger dan de L variant.


LEGO Super Heroes

LEGO Super Heroes zomer 2020 sets

Hoewel echte helden geen capes dragen, dragen de fictieve die wel. De avonturen die ze beleven zijn van onrealistische grotere schaal en meeslepend genoeg om er comics, boeken, films en series over uit te brengen. Bijgevolg is een groot aanbod aan speelgoed. LEGO speelt hier natuurlijk handig op in. Zowel binnen het LEGO Marvel universum als die van LEGO DC Comics, komen er een aantal nieuw sets beschikbaar. Ideaal voor de fans die graag de verzameling uitbreiden met hun favoriete superhelden. De Marvel sets zullen pas vanaf 1 augustus verkrijgbaar zijn.


LEGO Technic

LEGO Technic zomer 2020

Zin in een uitdaging, ben je technisch aangelegd of wil je een totaal andere bouwervaring beleven? Dan is LEGO Technic jouw vriend. Hoewel de meeste nieuwe Technic sets pas later deze zomer gaan verschijnen, kunnen fans van dit thema zich tijdelijk zoet houden met twee sets. De eerste is de bouwbare Ducati, de andere de Lamborghini Sian. Dus, kies jij ervoor om plat door de bochten te gaan op een tweewieler, of snijd je hem liever de weg af met een vierwieler?


LEGO Xtra

LEGO Xtra Tape

Van Polybags met extra onderdelen naar speelmatten en van speelmatten naar tape. Het LEGO Xtra thema is van vele markten thuis. De twee sets bestaan uit 15 meter lange rollen tape. Op de één is een print te vinden van een wegdek, op de andere van water. Bijgevoegd zijn een aantal onderdelen om mee te spelen of te bouwen. De twee sets kosten €8,99 pers stuk.

Schrijf je hier in als je van elk nieuw artikel op Bouwsteentjes.info een email wilt ontvangen.

 

Over ons

Alles over LEGO! Voor LEGO nieuws, reviews, MOC’s, acties, evenementen en nog veel meer.

LEGO® is een gedeponeerd handelsmerk van de LEGO Groep. Sommige afbeeldingen van LEGO, de LEGO handelsmerken en sommige van de teksten over de LEGO artikelen zijn intellectueel eigendom van de LEGO Groep.

Op onze teksten en foto’s berust een copyright. Het is niet toegestaan deze te dupliceren!

Bouwsteentjes is onafhankelijk en wordt niet gesponsord door de LEGO Groep, die Bouwsteentjes niet officieel autoriseert.

Recognized LEGO® Fan Media

Bouwsteentjes.info Recognized LEGO Fan Media