Het is weer tijd voor het vertrouwde releaseoverzicht van LEGO sets. Houd je portemonnee in de aanslag, want oktober belooft een dure maand te worden. Hieronder het volledige overzicht. Welke set(s) ga jij halen?


De maand van het Oktoberfest, ook op het gebied van LEGO. Er zullen namelijk genoeg nieuwe sets verschijnen. Zo kun je alvast de nodige kerstgerelateerde sets in huis gaan halen, zoals Santa’s Visit, de Santa’s Sleigh, een Christmas Penguin of de Polar Bear & Gift Pack hangers. Voor de muziekliefhebbers die ontzettend goed de luchtgitaar kunnen bespelen, is er vanaf oktober de Fender Stratocaster van LEGO te koop. Heb je een voorliefde voor magie en Disney, dan kun je aan de slag met de LEGO Mini Disney Castle.

Nieuwe LEGO sets oktober 2021

Fans van LEGO City, Marvel en DC Super Heroes hebben in oktober weer heel wat om naar uit te kijken. Ga stunten met de nieuwe LEGO City Stuntz sets die bestaan uit diverse motoren en obstakels. Of herbeleef de avonturen van The Eternals en Spider-Man met de nieuwe Marvel sets. Geen Marvel-fan? Dan kun je aan de slag met twee nieuwe DC sets, een “kleine” Tumbler en de Classic TV Series Batman Cowl.

Spaar en bouw jij de LEGO creator Expert auto’s, dan kun je daar nu de LEGO Pickup Truck aan toevoegen. Liefhebbers van games kunnen aan de slag met de LEGO Super Mario 64 Question Mark Block set. Ben jij iemand die het doel heeft om Netflix uit te spelen? Bouw dan tijdens het kijken de LEGO Queer Eye The Fab 5 Loft. Het is wel iets heel anders dan Netflix & Chill, maar je beleeft er vast veel plezier van! Ben je iemand die van technische hoogstandjes houdt, dan heb je de keuze uit de nieuwe LEGO Technic CAT D11 Bulldozer en de LEGO Technic Ford F-150 Raptor.

Hieronder hebben we de sets die nieuw verschijnen per thema of set in de aandacht gezet met de prijsinfo en het aantal onderdelen. Voeg de sets die je graag wil hebben alvast toe aan de verlanglijst op LEGO Shop@Home zodat je ze aankomende nacht niet hoef te zoeken.


LEGO Santa's Visit

LEGO Santa’s Visit

Verwelkom de kerstman in jouw kerstdorp met de nieuwe LEGO Winter Village Collection Santa’s Visit set. De set bestaat uit een bouwbaar huis die voorzien is van sfeervolle kerstversiering. De bouwbare kerstboom kan oplichten dankzijn de ingebouwde Light Brick. De set is al sinds half september te koop voor LEGO VIP-leden, maar nu ook voor niet VIP-leden. De set kost €99,99 en bestaat uit 1445 onderdelen.


LEGO Santa's Sleigh

LEGO Santa’s Sleigh

Het transportmiddel van de kerstman is natuurlijk de arrenslee. De arrenslee met rendieren ontbreekt in de Santa’s Visit set, maar dit probleem kan opgelost worden met de LEGO Santa’s Sleigh set. De set bestaat uit een bouwbare arrenslee en bevat vier rendieren en cadeaus. Uiteraard mag de kerstman niet ontbreken. Het setje kost €39,99 en bestaat uit 343 onderdelen.


LEGO kerst Seasonals

LEGO kerst Seasonals

Er zijn nog twee nieuwe LEGO kerst Seasonals te koop, de LEGO Polar Bear & Gift Pack hangers en de Christmas Penguin. De eerste bestaat uit twee bouwbare kerstballen die je in de kerstboom of elders in huis kan hangen. De Christmas Penguin maakt het mogelijk een pinguïn te bouwen die je ope en display kunt zetten. Beide sets zijn exclusief via LEGO te koop.


LEGO Pickup Truck

LEGO Pickup Truck

Met deze set bouw je uiteraard een pick-uptruck met diverse accessoires waarmee je de seizoenen kan benadrukken. Zodoende zal de set ook tijdens de kerstdagen, het voorjaar, de zomer en herfst prima in de huiskamer kunnen staan. Niet dat je daarvoor een goede reden nodig hebt, maar je kunt deze informatie wel gebruiken als argument bij een discussie met jouw partner 😉 De LEGO Creator Expert Pickup Truck kost €129,99 en bestaat uit 1677 onderdelen.


LEGO Super Mario 64 Question Mark Block

LEGO Super Mario 64 Question Mark Block

Het begon ooit met een spelletje genaamd Tennis fot Two. Het stelde niets meer voor dan twee balkjes en een balletje die je heen en weer moest tennissen. We hebben het over games. LEGO breidt het aanbod aan op games gebaseerde sets uit. Nu met de LEGO Super Mario 64 Question Mark Block uit de Super Mario Games. In het blok zitten diverse miniatuurlevels verborgen. Twijfel je, lees dan onze review van de LEGO Question Mark Block. Heb je al besloten voor deze set te gaan, dan kun je deze €169,99 kostende set vanaf oktober in huis halen.


LEGO Ideas Fender Stratocaster

LEGO Ideas Fender Stratocaster

Zoals we al benoemden, is deze LEGO Fender Stratocaster ideaal voor muziekliefhebbers. Het past daarnaast prima bij de eerder verschenen LEGO Grand Piano set. Hoewel de gitaar niet te bespelen is, kun je wel de luchtgitaar vervangen voor één gemaakt van LEGO. Staat ook direct een stuk stoerder. De gitaar wordt geleverd met een standaard en versterker, kost €99,99 en wordt opgebouwd met 1074 bouwsteentjes.


LEGO Queer Eye

LEGO Queer Eye – The Fab 5 Loft

Netflix en LEGO slaan de handen ineen en komen met The Fab 5 Loft. Met het setje bouw je de loft van de vijf vrienden na en bevat de nodige referenties naar verschillende afleveringen. Uiteraard zullen de vijf vrienden vertegenwoordigd zijn in de vorm van Minifigures. De LEGO Queer Eye The Fab 5 Loft bestaat uit 974 onderdelen en heeft een verkoopadviesprijs van €109,99.


LEGO Technic

LEGO Technic

Ben jij wel van de Pickup Trucks maar vind je Creator Expert te simpel? Dan kun je vanaf oktober aan de slag met de LEGO Technic Ford F-150 Raptor. Dit oranje monster bevat op en neer bewegende zuigers, deuren, laadklep en motorkap die geopend kunnen worden, en vering zodat het ruige terrein overwonnen kan worden. Mocht je meer het type zijn dat ruig terrein met plezier aan de kant schuift, dan kun je aan de slag met de LEGO Technic CAT D11 Bulldozer die met de Control+ app te besturen is. De set bevat 3854 LEGO steentjes en is met een prijskaartje van €449,99 geen goedkoop setje. Het staat hoe dan ook goed voor heel wat uurtjes bouwplezier.


LEGO Mini Disney Castle

LEGO Mini Disney Castle

Haal de magie in huis met de LEGO Mini Disney Castle. Het kasteel wordt opgebouwd met 567 onderdelen en is voorzien van een Mickey Mouse Minifigures. De set is een LEGO Exclusive en te koop voor een adviesprijs van €34,99.


LEGO City Stuntz

LEGO City

De nieuwe LEGO City sets halen stuntmannen en vrouwen naar LEGO City. Zodoende is er de komende tijd genoeg te beleven. De sets bestaan uit diverse motoren met een thema en unieke Minifigures, en voertuigen en obstakels waarop de vetste stunts uitgevoerd kunnen worden. Er zijn in totaal 10 nieuwe sets verkrijgbaar. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.


LEGO DC

LEGO DC

De nieuwe LEGO DC sets zijn qua hoeveelheid minder marvelous dan de grote tegenhanger. Desondanks zullen de twee sets fans van DC vast kunnen bekoren. Met de nieuwe Batmobile Tumbler: Scarecrow Showdown krijg je alvast een voorproefje van de in november verschijnende LEGO DC Batman Batmobile Tumbler van €229,99. Ook kun je de nostalgie naar bovenhalen met de LEGO Classic TV Series Batman Cowl. Het klassieke masker van Batman uit de series kun je nabouwen en op een standaard zetten.


LEGO Marvel

LEGO Marvel

Herbeleef de avonturen van Spider-Man met nieuwe sets of kijk alvast uit naar de nieuwe Marvel The Eternals films die vanaf november op het witte doek te bekijken is, met de Marvel The Eternals LEGO sets. Ook de Infinity Saga fans hebben wat om naar uit te kijken met de Santuary II: Endgame Battle set. Hieronder de sets op een rijtje.


Laat van je horen!

We lezen graag welke sets jij deze maand sowieso gaat kopen en welke op jouw verlanglijst komen voor later. Laat ook vooral weten wat je van de sets vindt die verschenen zijn.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?