September is de maand waarin de zomer ten einde komt en de herfst ingeluid wordt. Dat betekent dat we nog even flink van het weer moeten gaan genieten en alvast voor kunnen breiden op de korte dagen. September staat ook in het teken van nieuwe LEGO sets. In het overzicht hieronder zie je wat er zoal nieuw is.


September is niet de maand met de meeste nieuwe LEGO sets en daarmee is het lijstje wat korter dan normaal. Voor wie niet de gehele lijst wil bekijken, kan alle nieuwe sets op LEGO Shop@Home vinden. De promoties en aanbiedingen van september 2020 vind je in onze overzicht: LEGO promoties september 2020. Let op dat het voor kan komen dat bepaalde sets tijdelijk niet te koop zijn vanwege verminderde productie van LEGO sets door de tijdelijke sluiting van de fabriek in Mexico.


LEGO Harry Potter 75978 Diagon Alley

LEGO Harry Potter 75978 Diagon Alley

Vanaf 1 september zal de LEGO Harry Potter 75978 Diagon Alley te koop zijn via LEGO. De set bestaat uit een aantal iconische winkels die in de Wegisweg te vinden zijn. De set bestaat uit 5544 onderdelen, bevat 14 Minifigures is ruim 100 cm breed en kost €399,99.

De LEGO Diagon Alley is te koop via LEGO

LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina

LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina

Vanaf 16 september zal de LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina te koop zijn via LEGO. De set bestaat uit de iconische bar die voor het eerst te zien was in Star Wars Episode IV. De LEGO Star Wars 75290 Mos Eisley Cantina is opgebouwd uit 3187 onderdelen en bevat 21 Minifigures. De set heeft een verkoopadviesprijs van €349,99, is te koop vanaf 16 september voor LEGO VIP-leden en vanaf 1 oktober voor niet VIP-leden.

De LEGO Mos Eisley Cantina is te koop via LEGO

LEGO 10275 Elf Clubhouse

LEGO 10275 Elf Clubhouse

Vanaf 23 september zal de LEGO 10275 Elf Clubhouse voor LEGO VIP-leden te koop zijn via LEGO. De set bestaat uit huis waar de elfjes zich terug kunnen trekken na een dag hard werken aan cadeaus voor kinderen. De Elf Clubhouse is opgebouwd uit 1197 onderdelen en bevat 4 Minifigures en een uniek hert-figuur. De set heeft een verkoopadviesprijs van €94,99, is te koop vanaf 23 september voor LEGO VIP-leden en vanaf 1 oktober voor niet VIP-leden.

De LEGO 10275 Elf Clubhouse is te koop via LEGO

LEGO City 60271 Main Square

LEGO City 60271 Main Square

Met deze LEGO City Main Square breid je jouw LEGO City verzameling uit met een aantal gebouwen, voertuigen, Minifigures en randbouwwerken. De set is gebaseerd op de LEGO City Adventures serie en bevat een stadhuis, een concertpodium en een Amerikaanse diner. Ook vind je er voertuigen zoals de motor van Snake Rattler en Harl Hubbs’ kluswagen. Het geheel bestaat uit 1517 onderdelen, 14 Minifigures en kost €179,99.

De LEGO City Main Square is te koop via LEGO

LEGO Star Wars 75292 The Razor Crest

LEGO Star Wars 75292 The Razor Crest

De Razor Crest is gebaseerd op de populaire Star Wars serie The Mandalorian. De set bevat Minifigures van The Mandalorian, Greef Karga, een Scout Trooper, IG-11 en het Kind (baby Yoda). De Razor Crest bevat 1023 onderdelen en kost €139,99.

De LEGO Razor Crest is te koop via LEGO

LEGO Harry Potter Collectable Minifigures

LEGO 71028 Harry Potter Collectible Minifigures serie 2

Met 16 nieuwe Minifigures, kunnen Harry Potter fans de komende tijd hun zinnen storten op de nieuwe serie Harry Potter Collectable Minifigures. De Minifigures zullen per stuk verpakt zijn in een Blind Bag. Daarmee is het een verrassing welke Minifig jij te pakken hebt. In de LEGO Brand Retail Stores zullen ze helpen met het vinden van alle Minifigures, maar je kunt ook zelf een kans wagen door te gaan voelen. Via LEGO kun je enkel Blind Bags kopen, maar er zijn winkel die volle doze aanbieden. De Blind Bags kosten €3,99 per stuk.

De LEGO Harry Potter CMF Series 2 is o.a. te koop via LEGO

LEGO 40423 Halloween Hayride

LEGO 40423 Halloween Hayride

De LEGO Seasonals bestaan nu al een aantal jaren uit BrickHeadz. LEGO brengt daar met Halloween verandering in en komt met deze Halloween Hayride. De set bestaat uit 148 onderdelen, waaronder drie Minifigures, waarmee je bouwbare trekker met aanhanger en een poort kunt bouwen. De set kost €12,99 en is vanaf 15 september te koop.

De LEGO Halloween Hayride is te koop via LEGO

LEGO BrickHeadz 40422 Frankenstein

LEGO BrickHeadz 40422 Frankenstein

Naast de Halloween Hayride, zal ook dit Frankenstein monster zijn opwachting maken. Het setje bestaat uit 108 onderdelen waarmee je het monster van Victor Frankenstein na kunt bouwen. De set kost €9,99 en is vanaf 15 september te koop.

De LEGO BrickHeadz Frankenstein is te koop via LEGO

LEGO 854049 Pumpkin & Bat Duo

LEGO 854049 Pumpkin & Bat Duo

Net als de bovenstaande set, is het niet duidelijk of de LEGO 854049 Pumpkin & Bat Duo vanaf september verkrijgbaar is of vanaf een later moment. We hebben hem voor de zekerheid toegevoegd aan dit overzicht. De LEGO 854049 Pumpkin & Bat Duo bestaat uit 130 onderdelen waarmee je een pompoen- en vleermuishanger kunt bouwen.

De LEGO Pumpkin & Bat Duo set is te koop via LEGO

LEGO BrickHeadz 40412 Hagrid & Buckbeak

LEGO BrickHeadz 40412 Hagrid & Buckbeak

Het is inmiddels bekend dat de LEGO 40412 Hagrid & Buckbeak een promotieset zal worden. Het is echter onbekend of de set nadien ook los te koop zal zijn. We hebben hem desondanks toch aan dit overzicht toegevoegd. De set bestaat uit een bouwbare variant van Hagrid en de Buckbeak en bevat 270 onderdelen en heeft een verkoopadviesprijs van €19,99. Zoals gezegd zal de set ingezet worden als gratis item. Zie daarvoor onze LEGO Promoties van september 2020.

Bekijk de Hagrid and Buckbeak set via LEGO

LEGO Advent Calendars

LEGO Advent Calendars 2020

Met vier nieuwe LEGO Advent Calendars is er voor ieder wat wils. Vanaf 1 december kun je elke dag een nieuw vakje openen en het cadeautje bouwen die zich daarachter bevindt. De advent kalenders hebben ieder een andere prijs, maar bevatten hoe dan ook Minifigures en diverse bouwwerken.

De LEGO Advent Calendars zijn oa. te koop via LEGO

LEGO Friends Play Cubes Series 3

LEGO Friends Play Cubes Series 3

De derde serie LEGO Friends Play Cubes kun je vanaf september in huis halen. De cubes hebben ditmaal als rode draad de zomer. De Mini-dolls zullen ieder de nodige accessoires bevatten om mee aan de slag te gaan een ze zijn voorzien van een geheim dier. De Play Cubes kosten €9,99 per stuk.

Bekijk de nieuwe Friends Play Cubes op LEGO.com

LEGO Disney sets

Nieuwe LEGO Disney Princess 2HY 2020

De twee nieuwe Disney sets zijn de LEGO Disney 43187 Rapunzel’s Tower (€64,99) en de LEGO Disney 43188 Aurora’s Forest Hut (€44,99). De Rapunzel’s Tower laat je de toren bouwen waaruit Raponsje kan ontsnappen met behulp van Flynn. De set bestaat uit de bouwbare toren, twee randbouwwerken, Rapunzel en Flynn Mini-dolls en de kameleon Pascal. De Aurora’s Forest Hut is waar Doornroosje zich schuilhoudt voor Malafide. Door het gebruik van magie weet de raaf van Malafide Doornroosje op te sporen. Aan jou om er een goed einde aan te breien.

De nieuwe LEGO Disney sets zijn o.a te koop via LEGO

Welke sets haal jij in huis?

We lezen graag welke van de bovenstaande nieuwe sets jij van plan bent in huis te gaan halen. Uiteraard zijn we benieuwd welke sets dag 1 aankopen zijn en welke bij jou op de verlanglijst komen te staan voor later.

5 5 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?