Het sneeuwt hevig op de Noordpool en de daken van het LEGO 10275 Elf Club House zijn verstopt onder een dikke laag sneeuw. De elfjes zijn intussen verzonken in een diepe slaap op hun torenhoge stapelbed. Is het tijd om ze bruut wakker te maken en ze aan het werk te zetten? Of moeten we stilletjes door de sneeuw stappen en aan hun huisje voorbij gaan? Je leest het in deze feestelijke Noordpoolexpeditie. 


Onvoorbereid kun je niet naar de Noordpool vertrekken. Gelukkig zit in de expeditiekit alles wat je nodig hebt om naar het LEGO 10275 Elf Club House af te reizen. Allereerst de routebeschrijvingen (met stickers) om tot het winterse clubhuis van de elfjes te komen. Verder vind je er genummerde zakjes – van 1 tot en met 5 – met 1197 elementen om het avontuur vorm te geven. Het ticket naar de noordpool kost 94,99 en komt daarmee op €0,08 per onderdeel. Dat is nette prijs voor een dergelijke set.


De Minifigures

Het LEGO 10275 Elf Club House wordt bewoond door vier vrolijke elfjes. Ze dragen allen dezelfde werkkleding: een groen shirt, een groene broek, een zwarte riem en een kraag met belletjes. Haalt de kerstman ze dan niet door elkaar? Maak je maar geen zorgen. Ze hebben ieder een eigen – niet uniek – uiterlijk. Het eerste meisje draagt een rode sjaal en heeft schattige sproetjes, het andere meisje lacht vriendelijk en heeft een dubbelzijdig bedrukt hoofdje. De ene jongen is te herkennen aan zijn bril, de ander heeft een megafoon bij zich. Laatstgenoemde heeft ook een dubbelzijdig bedrukt hoofdje: de ene kant toont een tevreden blik, de ander een ietwat voorzichtige blik. Het is opmerkelijk dat niet alle Minifigures een dubbelzijdig bedrukt hoofdje hebben.

LEGO 10275 Elf Club House LEGO 10275 Elf Club House

De bouw en (speel)functies

Hoewel LEGO fans elk jaar hun winterdorp kunnen uitbreiden met een nieuw huisje, wordt de term Winter Village Collection voor het eerst op de verpakking vermeld. Wie al eerder een set uit deze serie heeft gebouwd, weet dat de onderdelen in de zakjes nummer 1 samen de randbouwwerken, cadeautjes en de kerstboom vormen. Ook dit jaar wordt deze kerntraditie voortgezet. Het bouwen begint met een paar simpele cadeautjes, een modelbouw-vliegtuig en een piano. 

LEGO 10275 Elf Club House

Door de jaren heen heeft LEGO vele kerstbomen ontworpen. De bouw van deze versie is dan ook niet verrassend. Toch heeft LEGO zijn best gedaan om de AFOL te pleasen. Het gebruik van Dark Green Roof Tiles – die nieuw zijn in deze kleur – maakt dat de takken van deze dennenboom toch wonderschoon zijn. De cadeautjes rond de boom wordt aangevuld met een schip. En ik zie op – de ietwat grote – computer dat mijn verlanglijstje al is binnengekomen. Voordat we daadwerkelijk naar de LEGO 10275 Elf Club House kunnen afreizen, wordt de arrenslee met het splinternieuwe hert gereedgemaakt. 

LEGO 10275 Elf Club House

Huizen bouwen in de winter, op de bevroren grond, is normaalgesproken geen goed idee. Maar op de noordpool zijn ze wel wat gewend. Vorige jaar werd daar – voor meneer en mevrouw Peperkoek – nog een smaakvol en kleurrijk Gingerbread House uit de grond gestampt. En dat terwijl baby Ginger net geboren was. Ook dit jaar wordt er weer op de bevroren en besneeuwde grond gebouwd. Ditmaal om ruimte te maken voor LEGO 10275 Elf Club House.

De bouw begint met het leggen van de fundering op de sneeuwwitte Plates. De vloer bestaat vooral uit Sand Green tiles en de muren uit Sand Yellow bricks. Tevens wordt er een begin gemaakt met de eettafel waar straks een warme verrassing geserveerd wordt. Ruik je al wat het is? Boven de tafel komt een Plate met een foto (sticker) van de familie Elf met de kerstman. En de ramen zijn mooi gedecoreerd met sneeuw en de voordeur is voor het eerste in de Winter Village Collection volledig opgebouwd uit LEGO onderdelen. 

LEGO 10275 Elf Club House

Zodra de begane grond staat, is het tijd voor de feestelijke inrichting. En wat is een echt Elf Club House nou zonder inpak-tafel? Door vernuftig gebruik van LEGO autodeuren, lijkt het net alsof er grote rollen cadeaupapier aan de muur hanger. Ze worden met een SNOT-techniek bevestigd. Nog een kastje met theeservies erbij en de inrichting beneden is klaar. Tijd voor de volgende verdieping.

LEGO 10275 Elf Club House

Met LEGO Technic onderdelen wordt er onder de vloer van de eerste verdieping een mechanisme gebouwd, waarmee je straks de Elfen uit hun stapelbed kunt laten vallen. Door aan de klok te draaien, kiept het bed naar voren en is het tijd om wakker te worden. Het is een van de leukere features van het huis. Als de basis voor de eerste verdieping ligt, wordt de puntige vorm van het huis opgebouwd met Sand Green bricks. Aan weerszijden van het huis komen ramen, en aan de voorkant. Helaas kun je dit raam moeilijk openen, omdat het stapelbed ervoor komt te staan.

LEGO 10275 Elf Club House

Aan de binnenkant van het huis, op de slaapkamer van de Elfjes, hangt een kalender waarop kerstavond is omcirkeld. Die datum mogen ze natuurlijk nooit vergeten. Op de slaapkamer staat ook een kastje met een cadeautje en wat te drinken. Aan de andere kant staat op een ander kastje lamp en een stoel waarin de Elfjes de verlanglijstje kunnen doornemen. De laatste toevoeging is het stapelbed. Zorg dat je hem goed bevestigt, anders kantelt hij niet genoeg als je aan de klok draait.

LEGO 10275 Elf Club House

 Zodra het interieur klaar is, wordt het besneeuwde dak gebouwd. Eerst de ene kant, met daarin de Light Brick verwerkt, zodat je de slaapkamer van de Elfjes kunt verlichten. Daarna bouw je in spiegelbeeld de ander kant. De kleine daken aan weerszijden van de benedenverdieping volgen daarna. Bovenop het linker dak komt vervolgens een balkonnetje, de uitkijkpost voor onze kleine vrienden. Op het balkom staat een telescoop. Zouden ze kijken of de kerstman al in aantocht is? Het huis wordt afgemaakt met twee puntdaken aan weerszijden van het gebouw en de kers op de kersttaart zijn de lampjes op het dak. 

Tip: bevestig eerst het touw op het dak en vervolgens past de lampjes aan het touw. Zo voorkom je dat de lampjes rommelig alle kanten op staan. 

LEGO 10275 Elf Club House

Zodra het LEGO 10275 Elf Club House staat, kan het kerstfeest nog niet beginnen. De elfjes hebben namelijk nog iets leuks en iets lekkers in het verschiet. Het laatste bouwwerk is namelijk een gigantische schoorsteen met bakfunctie. Zodra het gevaarte gebouwd is, kun je met een hendel de wafels vanuit de schoorsteen in de koekenpan laten vallen. De stoof kun je vervolgens kantelen om de wafel te pakken en te serveren. Rook jij ze al toen je de eetkamer aan het bouwen was? De schoorsteen kun je aanzet huis koppelen of los neerzetten. 


Conclusie

LEGO 10275 Elf Club House

In het LEGO Winter Village is het altijd gezellig en druk, maar is altijd ruimte voor meer vertier. En dat brengt de LEGO 10275 Elf Club House zeker. De uitstraling van het clubhuis is niet alleen Winter Village-waardig, maar er zijn ook een tal van leuke speelelementen aan toegevoegd. Denk aan de wafel-maker, het beweegbare stapelbed en de toevoeging van de Light Brick. Daarnaast maakt de toevoeging van het splinternieuwe hert het kerstgevoel echt compleet. Heeft de set dan geen minpuntjes? Jawel hoor. Het is jammer dat de elfjes wat eentonig zijn uitgevoerd en het huisje voelt net iets te klein. Tevens had er net wat meer kerstsfeer aan het interieur toegevoegd kunnen worden en het is jammer dat het raam aan de voorzijde weinig functioneel is. Desalniettemin is LEGO er weer in geslaagd om een mooi item aan de Winter Village Collection toe te voegen, die je zeker aan je winterdorp moet toevoegen. 

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Creator
 • Naam set: Elf Club House
 • Setnummer: 10275
 • Onderdelen: 1197
 • Minifigures: 4
 • Verkoopadviesprijs: €94,99
 • PPP: €0,08
 • Release: oktober 2020
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

Wil je jouw favoriete kerstherinneringen opnieuw beleven? Dan hebben wij de perfecte set voor je: het LEGO® Elf Clubhuis (10275). Dit schattige doe-het-zelfproject is een ideale manier om wat tijd voor jezelf te nemen. Bouw het zeer gedetailleerde Elf Clubhuis en bewonder alle knusse kenmerken.

Een vrolijke kerstcreatie
Stap binnen in de wereld van de elfen en beleef het ware kerstgevoel. Deze modelbouwset met wafels, cadeautjes en sledetochten zit boordevol met jouw favoriete kersttradities. Je vindt er een kerstboom vol versieringen, verschillende cadeautjes en een computer om bij te houden wie er dit jaar allemaal lief en stout zijn geweest. Met de telescoop kunnen de elfen kijken hoe de Kerstman opstijgt in zijn slee.

Een kerstproject speciaal voor jou
Dit Elf Clubhuis maakt deel uit van een reeks LEGO modelbouwsets voor volwassenen die van ingenieuze ontwerpen en gedetailleerde scènes houden. Het model is natuurlijk ook een geweldig kerstcadeau voor een dierbare.

 • Verken de favoriete kersttradities van jouw gezin met deze prachtige bouwuitdaging. Ontspan je tijdens het bouwen van dit wonderlijke Elf Clubhuis (10275) en bewonder alle knusse kerstdetails.
 • Creëer deze feestdagen iets magisch samen met je gezin. Geniet van het bouwproces en geef het feestelijke model daarna een mooi plekje, waar het jaar na jaar zal bijdragen aan de kerstsfeer.
 • Boordevol decemberdetails. Ontdek een wafelijzer, een driedubbel stapelbed met verlichting die heen en weer schudt om de elfen te wekken, een verplaatsbare schoorsteen en een slee met een rendier en een eigen stalling.
 • Ben je op zoek naar een leuk kerst- of adventscadeau? Deze modelbouwset is ideaal voor LEGO® fans of voor een volwassene of familielid die graag een modelbouwset van een prachtige blikvanger zou krijgen.
 • Deze bouwset voor volwassenen en gezinnen is ca. 22 cm hoog en 13 cm diep: een indrukwekkend kerstcadeau met een displaymodel waar je elk jaar opnieuw van kunt genieten.
 • De batterij voor de verlichtingssteen in deze set is inbegrepen, waardoor het clubhuis direct zijn gezellige gloed krijgt.
 • Het model maakt deel uit van een reeks inspirerende LEGO® bouwsets voor volwassen.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?