Van populaire popculture figuren naar Seasonals en van Seasonals naar bouwbare dieren. De BrickHeadz sets hebben in de loop der jaren de nodige veranderingen gekregen. Dit jaar bracht LEGO voor het eerst twee bouwbare BrickHeadz Pets uit, de LEGO BrickHeadz Shorthair Cat & Kitten en German Shepherd & Puppy. Hun opvolgers zijn de LEGO BrickHeadz Pets Goldfish & Budgie. In deze review bespreek ik de sets kort en laat ik je weten wat ze te bieden hebben.


[Review] LEGO BrickHeadz Pets Goldfish & Budgie

De inhoud van de BrickHeadz Pets Goldfish bestaat uit drie ongenummerde zakjes met onderdelen, twee zwarte 2×10 Plates, een instructieboekje en een stickervel met twee stickers. De BrickHeadz Budgie bevat vijf ongenummerde zakjes LEGO, twee Tan 2×10 Plates, een instructieboekje en eveneens een stickervel met twee stickers. De verkoopadviesprijs van beide sets bedraagt €14,99 per stuk. Met 186 onderdelen (vissen) en 261 onderdelen (vogels), komt het gemiddelde terecht op €0,08 (vissen) en €0,06 (vogels) per onderdeel. In beide gevallen een goede prijs/onderdelen verhouding, maar het blijft niet onopgemerkt dat de vissen duurder zijn dan de vogels.


De bouw en speelfuncties


[Review] LEGO BrickHeadz Pets Goldfish & Budgie

Van de twee BrickHeadz Pets is de goudvissenset de saaiste en minst bijzondere om te bouwen. Dit om de simpele reden dat ze nagenoeg niets extra te bieden hebben dan de standaard BrickHeadz bouw. Zodra de bekende basis is opgebouwd, volgt het aanbrengen van diverse onderdelen om zo de vinnen, schubben, ogen en staart creëren. Er worden voor de schubben transparante oranje afgeronde 1×1 Tiles gebruikt. Dit zorgt voor een wat glimmend effect zoals dat bij goudvissen te zien is. Deze details zijn in een handomdraai aangebracht. Zoals gezegd, niets bijzonders op het gebied van de bouw. Gelukkig is er ook niet meer nodig dan dat. De vissen zien er ondanks de simpliciteit herkenbaar uit.

[Review] LEGO BrickHeadz Pets Goldfish & Budgie

Vergeleken met de goudvissen, zijn de parkieten een wereld van verschil. Voor de kopjes wordt de bekende BrickHeadz basis gerealiseerd. De lijfjes en in het bijzonder de poten en staarten, verschillen van de norm. Dit vond ik verfrissend aanvoelen en het maakte de bouw daardoor ook wat interessanter. Details als de vleugels, de snavels, ogen en veren mogen natuurlijk niet ontbreken. Deze worden bevestigd zodra de basis compleet is. De vogels vind ik beter tot hun recht komen door hun kleurgebruik, de diversiteit aan onderdelen en de onderlinge verschillen tussen volwassen vogel en kuiken.

[Review] LEGO BrickHeadz Pets Goldfish & Budgie

De laatste hand wordt gelegd aan de displays. Voor de vissen wordt een “watertje” gecreëerd met op de achtergrond waterplanten. De vissen worden op een standaard geplaatst die bestaat uit gestapelde transparante 2×2 Bricks. Hiermee wordt de illusie gewekt dat de vissen “zwemmen”. De parkieten krijgen ieder een zitstok waarop ze geplaatst worden.


Conclusie


[Review] LEGO BrickHeadz Pets Goldfish & Budgie

Van de twee nieuwe BrickHeadz Pets wisten de parkieten mij positief te verrassen. De afwisseling in onderdelen, de diversiteit aan kleuren en de bouwtechnieken zijn verfrissend. Van de twee Brickheadz is de goudvissenset het minst uitdagende om te bouwen. Er wordt niets nieuws uit de kast gehaald en de oranje kleuren maken het eentonig. Desalniettemin zien de vissen er herkenbaar uit. LEGO heeft met de parkieten en de al eerder verschenen honden en katten, laten zien dat BrickHeadz sets zich prima lenen voor variatie. Naar mijn mening hadden de vissen prima vervangen kunnen worden voor een andere diersoort.

De verkoopadviesprijs van de sets vind ik op basis van het prijs/onderdelengemiddelde terecht. Toch vind ik de vissen te duur als ik kijk naar wat ze te bieden hebben in vergelijking met de andere BrickHeadz Pets. De totale hoeveelheid onderdelen ligt een stuk lager, de bouw is minder uitdagend en daarnaast is er te weinig verschil tussen de volwassen en jonge vis. Ik raad liefhebbers van dit thema aan beide sets in huis te halen en met de bouw van de vissen te beginnen. De parkieten zullen nadien veel goedmaken. Wil je dit thema eens proberen, dan raad ik aan de goudvissen links te laten liggen en voor de parkieten te gaan.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. Uiteraard hoeft dit niet enkel negatief te zijn, want ook positieve feedback is belangrijk. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?