De LEGO City 60291 Modern Family House brengt je een knus en gezellig huisje voor de Minifigures wonende in LEGO City. Hoewel het familiehuis centraal staat, is deze set eveneens eenvoudig te integreren met het nieuwe LEGO wegensysteem. Is dit huis de aankoop waard of kun je beter op zoek naar de ideale droomwoning? We gaan op huisbezoek. Wat er allemaal te beleven valt, lees je in deze review.


Het doosje bevat vijf genummerde zakjes met LEGO, een zakje met Plates, de instructieboekjes, een stickervel en enkele van de nieuwe wegonderdelen. Het totaal aan onderdelen voor deze set ligt op 388. Met een prijs van €54,99 komt het gemiddelde terecht op €0,14 per onderdeel. De prijs is ietwat aan de hogere kant, maar kijkende naar het volume krijg je er heel wat voor in de plaats.


De Minifigures


Het familiehuis wordt bewoond door een gezinnetje van vier. De vader en moeder hebben de belangrijke taak hun kinderen groot te brengen en ze te leren dat alles draait om LEGO. Dat is alleszins toch gelukt bij de zoon, de jongste uit het gezin. Op de voorkant van de torso staat het hoofd van een groene ninja en valt op de achterkant de naam Lloyd te lezen. Dit is duidelijk een referentie naar het Ninjago thema. Dit onderdeel is al eerder verschenen, maar was tot nu toe enkel beschikbaar via de exclusieve LEGO 40429 LEGOLAND Ninjago World set. De dochter krijgt een unieke torso waarop een ketting en een ceintuur te zien zijn. Het haar en de muts is een mooie dubbele-mal-element waarbij de muts en het haar uit een geheel bestaat. De combinatie van rode muts met de twee lokken haar in Reddish Brown, is in deze combinatie uniek voor deze set. De vader en moeder bestaan uit vaak voorkomende onderdelen en zijn hierdoor niet bijzonder. Buiten geprinte details op het bovenlichaam, zijn er geen speciale details te vinden. De moeder en dochter zijn voorzien van hoofdjes met dubbelzijdige print.

LEGO City 60291 Family House LEGO City 60291 Family House

De bouw en speelfuncties


LEGO City 60291 Family House

Na het samenstellen van de verschillende Minifigures, wordt het tijd om hen een dak boven het hoofd te geven. Het bouwen begint met de begane grond, de tuin en een oprit. Tijdens de hele opbouw wordt er afgewisseld tussen de bouw van muren en het plaatsen van voorwerpen, alsook het aanbrengen van verschillende details. Het eindresultaat is een statig huis vol met verschillende mogelijkheden. Om het geheel interessanter te maken, zijn er voldoende details aan de buitenkant aangebracht. Onder andere de grote raampartijen en de nougat kleurige Tiles, zorgen voor een aangenaam contrast tegenover de witte gevel. Ook de begroeiing op de muren weet een extra kleur in het palet te brengen. Op het balkon is er een elektrisch barbecue waarop allerhande lekkernijen klaargemaakt kunnen worden. Aan de elektrische wagen en de zonnepanelen op het dak te zien, is het gezin milieubewust. Zodra het huis volledig is gebouwd, is het enkel nog een kwestie van de nieuwe wegenplaten te bevestigen.

LEGO City 60291 Family House

Iets wat voor een aangename verrassing zorgde, is de modulaire opbouw van de woning. In tegenstelling tot vele andere sets, vormt dit huis geen statisch geheel en kunnen de verschillende elementen afgenomen worden en naar eigen smaak aan elkaar bevestigd worden. Dit helpt om het speelplezier alsook de bereikbaarheid te vergroten. In de tuin groeien enkele planten en kan de trouwe viervoeter gewassen worden. Er is ook een picknickbank te vinden waar het gezin van een heerlijk hapje en een drankje kan genieten. Op de oprit is er plaats voorzien waar hun elektrische gezinswagen geparkeerd en opgeladen kan worden. Hoewel de gezinswagen er op het eerste zicht ruim uitziet, is dit gezichtsbedrog. Met een beetje gepruts kan je er maar drie van de vier Minifigures in kwijt.

LEGO City 60291 Family HouseLEGO City 60291 Family House

Elke verdieping van het familiehuis is rijkelijk gevuld met allerhande voorwerpen en details. Op de gelijksvloer heb je de inkom waarbij je meteen in de woonkamer terechtkomt. In de woonkamer staat een knusse zetel en een flat-screen waarop een rondje gegamed kan worden. Het scherm bestaat een sticker, die een verwijzing naar het Ninjago thema. Op de eerste verdieping bevinden zich de badkamer en multifunctionele ruimte met een wasmachine, gitaar en verfpot met borstel. Op het tweede verdiep krijgt enkel de zoon een volwaardige slaapkamer. De ouders en de het zusje zullen helaas op de zetel moeten slapen.

LEGO City 60291 Family HouseLEGO City 60291 Family House

De bijgeleverde wegenplaten weten hier voor een toegevoegde waarde te zorgen. Om hun modulair karakter onder de aandacht te brengen, is deze ditmaal als hockeyveld ingericht. Met de hockeybenodigdheden kan er een wedstijd gehouden worden. De wegenplaten zijn compatibel met andere LEGO City sets met dit systeem, waardoor je eenvoudig een groter geheel kunt vormen (benieuwd naar de wegenplaten en de voor- en nadelen, lees onze review van dit systeem hier). Voor de fans van LEGO dieren is er goed nieuws, want deze set komt namelijk met een nieuwe hondensoort, een labrador.

LEGO City 60291 Family House

LEGO City 60291 Family House


Conclusie


LEGO City 60291 Family House

De LEGO City 60291 Family House zal ongetwijfeld voor vele uren bouw- en speelplezier weten te zorgen. Niet alleen krijg je bijna een volwaardig huis, maar je krijgt er ook een bijhorend gezin bij. De selectie aan Minifigures is goed en brengt een aantal unieke en moeilijk te vinden onderdelen met zich mee. De bouw voor het huis is interessant en spreekt op visueel vlak – dankzij de verschillende kleurcombinaties – aan. Hoewel er maar enkel een slaapkamer voor de zoon is, mag dit de pret niet drukken. De wagen daarentegen had gerust iets groter mogen zijn, zodat er vier Minifigures in geplaatst kunnen worden. De set spreekt me aan, omdat het op veel vlakken mogelijkheden biedt. Het huis ziet er niet alleen goed uit, maar is ook volwaardig uitgerust. Bijkomend is het modulair opgebouwd, wat het speelplezier bevordert. De inclusie van de nieuwe wegonderdelen zorgt ervoor dat de set makkelijk aan te sluiten is op andere sets met dit systeem. Het is een klein detail, maar de nieuwe hond zal voor bepaalde fans een extra waarde weten te bieden. Hoewel de prijs op het eerste gezicht hoog lijkt, krijg je er veel voor terug. Zeker als je ertoe bereid bent de nachten op de zetel door te brengen. 😉

Productinformatie:

 • Thema: LEGO City
 • Naam set: Family House
 • Setnummer: 60291
 • Onderdelen: 388
 • Minifigures: 4
 • Verkoopadviesprijs: €54,99
 • PPP: €0,14
 • Release: januari 2021
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

Het LEGO® City Familiehuis (60291) heeft een woonkamer, keuken, hobbykamer, slaapkamer, badkamer en een heleboel duurzame kenmerken, waaronder zonnepanelen, een laadstation en een cool elektrisch voertuig. Kinderen kunnen deze speelset uitbreiden met de meegeleverde wegplaten om hun eigen stad te maken. En met een familie van minifiguren, plus een labradorfiguur, hebben ze alles wat ze nodig hebben voor urenlange fantasierijke rollenspellen.Een geweldige bouw- en speelervaring voor kinderen vanaf 5 jaarDeze speelset bevat eenvoudige bouwinstructies en Instructions PLUS – onderdeel van de LEGO Bouwinstructies app voor smartphones en tablets. Deze interactieve bouwgids met zoom- en draaifuncties helpt jonge LEGO bouwers om al snel echte meesterbouwers te worden.Prachtig speelgoed voor jongens en meisjesLEGO City bouwsets stimuleren onbegrensde rollenspellen die zijn gebaseerd op het echte leven met gedetailleerde gebouwen, realistische voertuigen en leuke personages.

 • Deze indrukwekkende LEGO® City Familiehuis (60291) speelset beschikt over een heleboel leuke functies en details voor urenlang creatief speelplezier voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar.
 • Wat zit er in de doos? Alles wat kinderen nodig hebben om een milieuvriendelijk huis van 3 verdiepingen te bouwen met zonnepanelen, een laadstation, een elektrische auto en nog veel meer, plus minifiguren van een gezin en een labradorfiguur.
 • Het familiehuis zit tot de nok toe vol realistische details die kinderen geweldig zullen vinden. En met het meegeleverde LEGO® City wegplatensysteem kunnen kinderen deze set koppelen aan andere speelsets om zo hun eigen stad te maken!
 • De LEGO® Familiehuis speelset is een geweldig cadeau voor de feestdagen, een verjaardag of een andere gelegenheid voor LEGO City fans en kinderen van 5 jaar en ouder die graag creatieve verhalen verzinnen.
 • Eenmaal gebouwd is het familiehuis ca. 22 cm hoog, 25 cm breed en 25 cm diep. De elektrische auto is ca. 5 cm hoog, 11 cm lang en 4 cm breed.
 • Met LEGO® accessoires: een speelgoedzwaard, gitaar en luidspreker, verfkwast en pot, radio, trofee, hockeysticks, gameconsole en een flatscreen-tv.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?