2022 Is het jaar van de Tijger. Laat dit dier nu heel toevallig ook centraal staan in de eerste LEGO Creator 3-in-1 set van 2022. Er zijn al heel wat dieren verschenen in de Creator serie, maar met de LEGO Creator 31129 Majestic Tiger brengt LEGO een set op de markt waarbij juist het grote formaat van de tijger en het oog voor details opvalt. Peter heeft het genoegen gehad om de set te mogen reviewen, hieronder lees je zijn bevindingen.


De inhoud van de doos bestaat uit vier zakjes met LEGO en drie instructieboekjes. De vier zakjes bevatten in totaal 755 onderdelen. Met een LEGO adviesprijs van €49,99 komt dit op €0,07 per onderdeel. De drie modellen die gebouwd kunnen worden zijn de rode panda, een koikarper en natuurlijk de grote tijger.

31129 Majestic Tiger


Rode Panda


De rode panda is een bedreigde diersoort en is te vinden in de beboste gebieden van het Himalayagebergte. In deze 3-in-1 set is de rode panda de kleinste van de drie om te bouwen. Voor het ontwerpen van de panda is gebruikgemaakt van een vrij simpele bouwmethode. Desondanks is de panda een prima ‘tussendoortje’. Er zit genoeg variatie in waardoor de bouwen op geen enkel moment verveelt.

31129 Majestic Tiger

De diverse lichaamsdelen worden met elkaar verbonden met behulp van Ball Joints. Door middel van de SNOT-techniek wordt de romp gevormd. Ondanks zijn redelijk kleine formaat is het hoofd mooi vormgegeven. Als Mini builds zijn er nog een bonsai boompje en een bamboe stengel toegevoegd. Het totaalplaatje ziet er prima uit.

31129 Majestic Tiger


Koikarper


De koikarper bestaat uit vijf onderdelen die onderling verbonden zijn met behulp van Ball Joints. De bouw doet denken aan de haai uit de LEGO Creator 31088 Deep Sea Creatures set. Net als bij de rode panda wordt bij de koikarper veelvuldig gebruikgemaakt van de SNOT-techniek. De kleurencombinatie van oranje, zwart en wit is goed gekozen en ziet er realistisch uit.

31129 Majestic Tiger

De kop van de koikarper is het leukste gedeelte van de vis om te bouwen, dit komt mede omdat hier de meeste variatie in zit wat betreft de bouwtechnieken. Een minpunt aan de set is dat LEGO geen transparante onderdelen heeft toegevoegd zodat de koikarper ook ‘echt’ kan zwemmen. Vooral als je de koikarper wil displayen is dit een gemis omdat de staart dan niet goed gepositioneerd kan worden. Met behulp van vier transparante Bricks kan dit probleem simpel verholpen worden. Als mini-build is een waterlelie toegevoegd.

31129 Majestic Tiger


Grote tijger


Na het bouwen van de panda en de koikarper is tijd voor de grote tijger. Als extra mini-build is er een jungletafereel toegevoegd. Een rode vogel zit op de tak van een boom. Onder de vogel stroomt een klein beekje via een rotspartij van boven naar beneden. In het beekje bevinden zich twee waterlelies. Deze mini build wordt volgens het boekje pas na de tijger gebouwd, maar om het leukste voor het laatst te bewaren is dit tafereeltje eerst gebouwd.

31129 Majestic Tiger

De bouw van de tijger begint met de romp van het roofdier. De flanken van de romp bevatten de zwarte kenmerkende strepen van de tijger. De zwarte strepen zijn een combinatie van een brick build gedeelte welke naadloos overloopt op twee cheese Slopes met print. De beide zijkanten worden met behulp van twee Ball Joints aan de romp bevestigd. Het brick build gedeelte zit vernuftig in elkaar en is een genot om te bouwen.

31129 Majestic Tiger

Om de tijger er zo realistisch mogelijk eruit te laten zien, is hij zelfs voorzien van een anus. In tegenstelling tot de panda zijn de voor en achterpoten van de tijger behoorlijk flexibel waardoor de tijger een aantal poses kan aannemen. De achterzijde van de tijger en de schouders kunnen apart van de romp heen en weer bewegen. De krachtige poten van de tijger zijn zo natuurgetrouw nagebouwd, zijn forse achterbenen zien er imposant uit.

31129 Majestic Tiger

Voor de kop zijn verschillende bouwtechnieken gebruikt waardoor de tijger een aantal gezichtsuitdrukkingen kan aannemen. De bek kan open en dicht en door de Ball Joint kan de kop gedraaid worden. De angstaanjagende kop geeft al aan dat deze tijger niet voor de poes is.

31129 Majestic Tiger

Met een lengte van 33cm, een hoogte van 14cm en een breedte van 7cm, doet de grote tijger zijn naam eer aan. De tijger is een stuk groter dan in eerste instantie doet vermoeden. Met dit formaat is hij ideaal om als display model ergens neer te zetten.

31129 Majestic Tiger


Conclusie


31129 Majestic Tiger

De LEGO Creator 31129 Majestic Tiger is bijzondere leuke set geworden waarbij alle modellen de moeite waard zijn om te bouwen. Bij de koikarper is als minpuntje aan te merken dat er geen transparante bricks aan de set zijn toegevoegd, zodat de vis op een mooie manier ter display neergezet kan worden.

De tijger bevat een aantal bijzondere bouwtechnieken waarmee onder andere de flanken van het beest op een originele manier wordt samengesteld. De bouw verveeld om die reden geen enkel moment. Het eindresultaat is een imposante tijger die de moeite waard is om tentoongesteld te worden in jouw LEGO collectie. Voor een prijs van €0,07 per onderdeel is deze set een aanrader. Hopelijk is deze set een begin van een mooie nieuwe serie van grote brick build dieren die meer details bevatten dan de kleinere van de afgelopen jaren.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Als jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?