Voor veel fans is het uitkijken naar nieuwe sets binnen het thema Harry Potter. Dit jaar maken er weer enkele sets hun opwachting en kunnen fans hun verzameling uitbreiden. Beginnen doen we met de LEGO Harry Potter 75966 Hogwarts Room of Requirement. Wat je van deze set kan verwachten ontdek je in deze review.


De inhoud van de doos bestaat uit twee genummerde zakjes LEGO, een instructieboek en een stickervel. Met 193 onderdelen en een verkoopadviesprijs van €19,99, komt het gemiddelde terecht op €0,11. Deze prijs valt binnen de normen van het thema en door de toevoeging van drie figuren en twee patronussen een mooie prijs.

LEGO Harry Potter 75966 Hogwarts Room of Requirement


De Minifigures

De set komt met drie Minifigures, namelijk Luna Lovegood, Hermoine Granger en Harry Potter. Dit is een kleine greep uit Dumbledore’s Army. Ze komen elk met hun eigen outfit passende bij hun afdeling. De prints zijn netjes en verzorgd aangebracht. Er is enkel een print op de voor- en achterkant van het bovenlichaam. Aan de beentjes is helaas niets speciaal op te merken. Hun gezichten zijn voorzien van een dubbele print en krijgen ze elk hun eigen toverstok.


De bouw en (speel)functies

LEGO Harry Potter 75966 Hogwarts Room of Requirement

Bij deze set bouw je een klein deel van The Room of Requirement. Het bouwen van de set is simpel en bevat weinig noemenswaardige technieken. Door de muur opzij te schuiven wordt de deur die toegang geeft tot de kamer onthuld. De doorzichtige blauwe onderdelen stellen de ramen voor en zorgen voor extra detail. De zijkanten van de set zijn voorzien van connecties zoals in de andere Hogwarts sets. Enkel laat LEGO niet zien waar je deze kan bevestigen aan de rest van het kasteel.

LEGO Harry Potter 75966 Hogwarts Room of Requirement

LEGO Harry Potter 75966 Hogwarts Room of Requirement

De set heeft voornamelijk zijn charme van de talrijke referenties naar de vijfde film. Zo is er een mechanische Death Eater waarop de strijders hun spreuken kunnen oefenen. Op het schoolbord zijn er, zoals in de film, foto’s te zien en enkele krantenkoppen. In het haardvuur is er een functie weggewerkt die van invloed is op de achterkant. Het duwen op de schouw zorgt ervoor dat de drie decreten naar beneden vallen. Deze functie werkt goed en is een leuke knipoog naar de film.

LEGO Harry Potter 75966 Hogwarts Room of Requirement

Om het geheel af te werken zijn er een twee patronussen aan de set toegevoegd. Een Patronus is een lichtgevend pulserend wezen dat door een spreuk (Expecto Patronum) uit de toverstok komt. Je hebt de otter van Hermoine en de haas van Luna. Net zoals het hert van Harry is dit een nieuw onderdeel en exclusief aan deze set. Door de combinatie van doorzichtig blauw met glitters krijg je een prachtige representatie van wezens.


Conclusie

LEGO Harry Potter 75966 Hogwarts Room of Requirement

De LEGO Harry Potter 75966 Hogwarts Room of Requirement is een set die voornamelijk door fans van het thema gesmaakt zal worden. Op het gebied van bouwbelevenis laat deze set te wensen over. Echter door de verschillende referenties naar de vijfde film wordt dit goedgemaakt. Al deze details zijn mooi overgebracht en meteen herkenbaar. De Minifigures zijn eenvoudig maar weten desondanks bij te dragen aan de scene. Het grote overtuigingspunt van deze set zijn ongetwijfeld de patronussen. Deze kunnen nu eenmaal niet in de verzameling ontbreken en zijn uniek voor deze set.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar zijn onderhevig aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?