Vorig jaar verscheen de LEGO Harry Potter 75979 Hedwig in de winkelrekken. Met de set kon je Hedwig bouwen en dat smaakte in de review van Peter naar meer. Met de LEGO Harry Potter 76394 Fawkes, Dumbledore’s Phoenix wordt er verder gegaan met deze succesformule. Ditmaal kan je dus Fawkes de Phoenix bouwen. Wat deze set te bieden heeft kan je lezen in de review.


De LEGO Harry Potter 76394 Fawkes, Dumbledore’s Phoenix set bevat 597 onderdelen, verdeeld over vier genummerde zakjes. Er zijn geen stickers aanwezig. Uiteraard is er een bouwinstructie aanwezig. Met een LEGO adviesprijs van €44,99, komt het gemiddelde terecht op €0,08 per onderdeel.


De Minifigures


In de set is een enkele Minifigure aanwezig van Albus Dumbledore, het beste schoolhoofd dat Zweinstein ooit heeft gekend. Toepasselijk is er eveneens een kleine versie van Phoenix de feniks toegevoegd. Deze was al eerder te vinden in de LEGO 71028 Harry Potter Collectible Minifigures serie 2. Deze serie is uit de handel gehaald, waardoor je met deze set op een relatief eenvoudige manier nog aan Phoenix kan raken. Professor Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore, is in deze uitvoering exclusief voor deze set. Hij is voorzien van een outfit in Dark Orange met een mooie print voor zijn gewaad. De print zet zich netjes voort van het bovenlichaam naar de beentjes. Het hoofdje is voorzien van een dubbelzijdige print en hij krijgt een toverstok als accessoire. De twee personages kunnen op een staander geplaats worden.

LEGO Harry Potter 76394 Fawkes, Dumbledore’s Phoenix LEGO Harry Potter 76394 Fawkes, Dumbledore’s Phoenix

De bouw en (speel)functies


LEGO Harry Potter 76394 Fawkes, Dumbledore’s Phoenix

Voor wie vorig jaar al eens de LEGO Harry Potter 75979 Hedwig gebouwd heeft, zal een bepaalde mate van “déjà vu” ervaren. Het bouwen van de set begint met een standaard waarop later Fawkes geplaats zal worden. De staander kent grotendeels dezelfde opbouw maar heeft een andere afwerking van de voet die met goudkleurige onderdelen afwerkt is. Met tal van SNOT-technieken, bouw je de staander op. In de staander is een draaimechanisme geïntegreerd waarmee je de vleugels van Fawkes kan laten fladderen. Een leuke afwisseling is een stok waar Fawkes op zit. Dit geeft de staander meer detail. In tegenstelling tot het naamplaatje van Hedwig, bestaat die ditmaal uit een print.

LEGO Harry Potter 76394 Fawkes, Dumbledore’s Phoenix

Na het bouwen van de staander, wordt er de hand aan Fawkes gelegd. Het bouwen van Fawkes is een mooie afwisseling tussen het aanbrengen van functies, de uiterlijke kenmerken en details. Het mechanisme dat instaat voor het bewegen van de vleugels, wordt voor het grootste deel netjes weggewerkt. Net zoals bij Hedwig, zorgt het bedienen van het mechanische dat het fladderen levensecht overkomt. Het verbaasde me dan ook niet dat dit volledig gerecupereerd is.

LEGO Harry Potter 76394 Fawkes, Dumbledore’s Phoenix

In de verdere stappen wordt het volledige lichaam van Fawkes afgewerkt. Dit bestaat uit het toevoegen van de vleugels, staart en het hoofd. Het geheel bestaat uit een aantrekkelijke rode kleur in combinatie met Dark en Light Orange details. Omdat de vleugels vanzelfsprekend tweemaal gebouwd dienen te worden, is er hier onoverkomelijke herhaling aanwezig. Hetzelfde kan gezegd worden over de staart, maar niet in die mate dat het begint te vervelen. Het eindresultaat is een indrukwekkende weergave van Fawkes en springt door zijn omvang en kleuren meteen in het oog.


Conclusie


LEGO Harry Potter 76394 Fawkes, Dumbledore’s Phoenix

Met de LEGO Harry Potter 76394 Fawkes, Dumbledore’s Phoenix wordt er verder gebouwd op het succesformule van vorig jaar. Met Fawkes krijg je eveneens een iconisch dier uit de Harry Potter franchise en is er een leuke speelfunctie toegevoegd. Gedurende het hele bouwproces komen er voldoende interessante bouwtechnieken aan bod die voor de nodige uitdaging zorgen. Onoverkomelijk zijn er enkele onderdelen die meermaals gebouw worden, maar dit zal het op geen enkel moment gaan vervelen. Het mechanische voor het bewegen van de vleugels, is een kopie uit de Hedwig set. Maar waarom zou je het wiel opnieuw moeten uitvinden als dit reeds goed werkt? Dit in combinatie met de opvallende kleuren van Fawkes, krijg je een verbluffend eindresultaat. Het bestaan van deze set maakt me erg blij, aangezien Fawkes in de tweede film een belangrijke rol speelde in het verslaan van de Basilisk. De set weet mij als Harry Potter fan door de knappe afwerking en mooie details, te bekoren. Fawkes zal in de toekomst een mooi plaatsje naast Hedwig krijgen. Ik kan deze set aanraden aan iedereen die een bepaalde band heeft met het Harry Potter thema en het personage.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?