Eind 2019 werd op LEGO Ideas het Build a Vintage car to cruise the streets of LEGO Modular Buildings bouwwedstrijd georganiseerd. De uiteindelijke winnaar was Versteinert met de Aedelsten Deluxe, die zijn creatie als Gift With Purchase (GWP) zal zien verschijnen. Meer dan een jaar later is het eindelijk zover. Sinds 1 januari krijg je deze LEGO 40448 Vintage Car als GWP bij aankoop vanaf €85. Stap mee in deze exclusieve hardtop convertible en lees tijdens de rit meer over deze wagen in de review.


Met de LEGO Ideas 40448 Vintage Car cruise je langsheen drie ongenummerde zakjes met LEGO onderdelen, een losse 2×14 en 2×16 Plate, een instructieboekje en een stickervel. Op het stickervel bevinden zich twee stickers die je nodig hebt voor de nummerplaten van de wagen. Hoewel het een GWP betreft, heeft LEGO er een verkoopadviesprijs van €14,99aan geplakt. Met 189 onderdelen, komt dat terecht op een gemiddelde prijs per onderdeel van €0,08.


De Minifigures


We gaan cruisen met dit vrolijke koppel. De man en vrouw zijn toepasselijk voorzien van een stoere zonnebril en een klassieke outfit. De vrouw draagt een leren jasje met daaronder een gestreept topje en een paarse broek. Haar hoofdje heeft langs twee kanten een print: een brede glimlach en aan de andere een tevreden gezicht. Voor de man is zijn keuze op een sportvest gevallen. Het vestje is rijkelijk van details voorzien waaronder zakjes en knopen. Op de achterkant van de Torso is er een ‘SQUIDS’ logo te zien. Hij draagt een zwarte broek en heeft een zelfzekere gezichtsuitdrukking. Geen van de onderdelen waaruit de Minifigures bestaan zijn uniek, maar passen goed bij de setting.

LEGO Ideas 40448 Vintage Car LEGO Ideas 40448 Vintage Car

De bouw en speelfuncties


LEGO Ideas 40448 Vintage Car

Wie al eens in aanraking gekomen is met LEGO Speed Champions sets, zal zich vertrouwd voelen met de opbouw van deze LEGO Ideas 40448 Vintage Car. Het bouwen begint met het vormen van het chassis, waarop later verschillende segmenten geplaatst worden om deze klassieke wagen vorm te geven. Met behulp van verschillende bouwtechnieken, worden de segmenten aan het chassis bevestigd. Om het geheel nog boeiender te maken, worden bepaalde segmenten zijwaarts of zelf ondersteboven bevestig. Dit zorgt voor een uitdagende en interessante bouw, waarbij je letterlijk in elke richting onderdelen toevoegt om zo getrouw mogelijk alle vormen van het bronmaterieel te benaderen.

LEGO Ideas 40448 Vintage Car

Als je de inzending van de fan-designer vergelijkt met het eindproduct, is er weinig aan het model veranderd. Het eindresultaat is een zo goed als volledig Teal gekleurde wagen. Dit maakt het een opvallende verschijning. Als je fan bent van deze kleur, dan is dit een waar festijn. Mede doordat tal van onderdelen hun eerste verschijning maken in deze kleur. Om begrijpelijke redenen (giftig) zijn de chroomkleurige onderdelen achterwege gelaten, maar LEGO had hiervoor prima Metallic Silver kunnen gebruiken. Een andere opvallend detail is de omgekeerd geplaatste voorruit. Deze wordt door enkele Hinges bevestigd en op zijn plaats gehouden.

LEGO Ideas 40448 Vintage Car

Een aantal Jumper Plates zorgen ervoor dat de twee toegevoegde Minifigures eenvoudig kunnen plaatsnemen in de wagen. Er is een stuur en een minimale voorstelling van een motor aanwezig. Hoewel het niet helemaal de bedoeling is – kan met enige moeite – achter de zitbanken een klepje afgenomen worden om zo de kofferruimte te onthullen. De omgekeerd geplaatste schaats op de motorkap en surfplanken aan de deuren als details zijn bijzonder en effectief. Een punt van kritiek is de bevestiging van de surfplanken. Deze zitten enkel met twee nopjes vast en laten snel los bij het vastnemen of spelen met de wagen.

LEGO Ideas 40448 Vintage Car


Conclusie


LEGO Ideas 40448 Vintage Car

Met de LEGO Ideas 40448 Vintage Car haal je meer dan alleen een klassieke wagen in huis. Het uiteindelijke ontwerp verschilt niet veel van de originele inzending. De meest belangrijke details zijn behouden, maar het ontbreken van verchroomde/zilveren onderdelen is een gemis. De auto is niet alleen een mooie aanvulling voor bij de LEGO 10278 Police Station of tal van andere Modular Buildings, maar zal het ook voor bouwplezier zorgen. Van het begin tot het einde worden tal van leuke bouwtechnieken op je afgevuurd, waarmee de wagen vorm wordt gegeven. Hierdoor is het bouwproces een aangename en afwisselende bezigheid. De set bevat tal van onderdelen die voor het eerst in de kleur Teal verschijnen. Om langsheen de straten te cruisen krijg je twee mooi Minifigures die beide plaats kunnen nemen in de wagen. Om deze GWP in handen te krijgen dien je minimaal €85 te besteden bij LEGO. Naar mijn mening is dat het meer dan waard.

LEGO Ideas 40448 Vintage Car

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Ideas (GWP)
 • Naam set: Classic Car
 • Setnummer: 40448
 • Onderdelen: 189
 • Minifigures: 2
 • Verkoopadviesprijs: €14,99
 • PPP: €0,08
 • Release: Januari 2021
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

LEGO® fans vanaf 12 jaar zullen dit bekroonde model uit de LEGO Ideas Bouw een klassieke auto wedstrijd geweldig vinden. Het winnende ontwerp kwam van Arne in Duitsland en ontving twee keer zoveel stemmen als de nummer twee. Deze stijlvolle klassieke auto is ontwikkeld is samenwerking met de winnaar en heeft een opvallende groenblauwe kleur die is geïnspireerd op de lievelingskleur van zijn dochter. De auto past met zijn 2 minifiguren helemaal in de wereld van modulaire LEGO bouwwerken en geeftandere LEGO creaties een leuk accent.

 • Bouw het winnende ontwerp uit de LEGO® Ideas Bouw een klassieke auto wedstrijd. Bevat stickers van kentekenplaten en 2 minifiguren.
 • Een geweldig cadeau voor LEGO® fans of liefhebbers van klassieke auto’s.
 • Afmetingen: ca. 14 cm lang, 5 cm breed en 4 cm hoog.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?