De LEGO Ninjago 71750 Lloyd’s Hydro Mech is een van de 5 sets die is uitgebracht in de Ninjago Seabound serie, die in juni van dit jaar verscheen. De set neemt je mee naar de onderwaterwereld van Ninjago. Is het een set waar je leuk mee kan spelen? Joost nam de set goed onder de loep en zocht dit voor je uit.


Met de LEGO Ninjago Lloyd’s Hydro Mech gaan we op avontuur onder de zeespiegel. De set bestaat uit Lloyd’s Hydro Mech, Scuba Loyd en een Maaray Guard. De set bevat 228 onderdelen. De adviesprijs bedraagt €19,99 waardoor de prijs per onderdeel neerkomt op €0,09. Een nette prijs, zeker als je je bedenkt dat er twee minifiguren bij zitten. In de doos bevinden zich twee zakjes met onderdelen, een klein stickervel en een instructieboekje.

71750 Loyd's Hydro Mech Inhoud


De Minifigures


In de set worden twee Minifiguren meegeleverd. De eerste is Lloyd met zijn speciale Seabound wetsuit. De herkenbare groene kleur wordt gecombineerd met zijn initiaal in goud op zijn borstkas. Verder is zijn wetsuit bedekt door riemen en pantser. De uitrusting die Lloyd draagt bestaat uit een zuurstoftank en bijbehoren masker met een transparant blauw vizier. De zuurstoftank heeft ook een plaats om het zwaard van Lloyd op te bergen wanneer hij in de Mech plaatsneemt. Lloyd heeft een dubbele print op het hoofd om hem een andere gezichtsuitdrukking te kunnen geven. Deze vorm van Lloyd komt naast deze set nog in 1 andere set uit de Seabound serie voor.

71750 Loyd's Hydro Mech Minifig 3

Het andere Minifiguur is een Maaray Guard, een bewaker van Merlopia. De Maaray is uitgevoerd in het zwart met azuurblauwe accenten. De torso en benen hebben een gedetailleerde print gekregen. Op de schouders is een mooie goudkleurige Epaulet geplaatst. Als wapen heeft de Maaray een drietand en beschikt hij over een Wave Amulet. Het Wave Amulet is door de eerste Spinjitzu meester aan de Merlopians gegeven om zichzelf te kunnen beschermen tegen de Wojira.


De bouw en speelfuncties


LEGO Ninjago 71750 Lloyd's Hydro Mech (mech)

Wanneer je het instructieboekje openslaat zie je dat de mech in twee delen word gebouwd. De bouw begint met de basis voor de cockpit en de benen van de mech. Bij de tweede stap rond je de cockpit af en maak je de armen van de mech. De Canopy (overkapping) van de cockpit kwam al eerder voor in de LEGO Ninjago 71736 Boulder Blaster. In plaats van trans-black is de Canopy nu in trans-light blue gebruikt. Dit onderdeel komt goed tot zijn recht bij deze set en zorgt voor een onderwater-fibe. In de cockpit kan de Minifigure van Lloyd plaatsnemen.

LEGO Ninjago 71750 Lloyd's Hydro Mech

Op de schouder van de linkerarm is een schild gemonteerd. Ook is er een zoeklicht aanwezig om in de donkerste oceanen vijanden te kunnen spotten. De hand van de linkerarm is een goudkleurige schaar De schaar lijkt geïnspireerd op de schaar van een krab. De rechterarm is voorzien van een samoerai pantser op de schouder en een zwaard. Het zwaard is makkelijk los te koppelen of vast te klikken. De mech is gemakkelijk in verschillende posities te plaatsen zonder dat hij wankel wordt. Hierdoor kan je verschillende gevecht houdingen aannemen en je fantasie de vrij loop laten.

LEGO Ninjago 71750 Lloyd's Hydro Mech

De kleurstelling die gebruikt is sluit mooi aan bij de kleuren van Lloyd, maar ook bij de onderwaterwereld waarin de mech zich begeeft. De combinatie van zandgroen, grijs en goud geven een stoer maar ook rustig uiterlijk. Het is een klein setje dat plezierig is om te bouwen.


Conclusie


LEGO Ninjago 71750 Lloyd's Hydro Mech

Hoewel dit de kleinste set is uit de nieuwe serie van Ninjago is, mag de LEGO Ninjago Lloyd’s Hydro Mech niet onderschat worden. Je krijgt twee mooie Minifiguren gecombineerd met een kleine mech. De proporties van de mech zorgen ervoor dat hij prima te combineren is met zijn grotere broers zoals de LEGO Ninjago Legacy 71738 Zane’s Titan Mech Battle. Tevens vind ik hem gedetailleerder dan de andere kleinere mech’s dat het Ninjago thema rijk is. Je kan er genoeg speelplezier mee beleven voor een nette prijs.

Als ik de set bekijk vanuit de ogen van een AFOL/MOC-bouwer, levert het een paar pluspunten op. Zo is het dak van de cockpit via deze weg gemakkelijk te krijgen. Ook diverse andere onderdelen die de set bevat kunnen goed gebruikt worden voor het maken van andere bouwwerken. Ik kan zeggen dat ik erg blij verrast ben door de set.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?