De LEGO Ninjago 71754 Water Dragon is gebaseerd op de Seabound serie die in 2021 uit is uitgebracht. De set voorziet in een bouwbare waterdraak en nieuwe Ninjago Minifigures. In deze review neemt Joost jou mee naar de wondere onderwaterwereld van Ninjago.


71754 - Water Dragon (box)De LEGO Ninjago 71754 Water Dragon is een van de vijf sets die inspeelt op de Ninjago Seabound serie van 2021. Het is de middelgrote set uit deze nieuwe collectie. De hoofdrolspeler van de set is de zeedraak. Bijkomende bouwwerken zijn een altaar met het Wave Amulet, een mini onderzeeër en vijf Minifiguren. De set bevat 737 onderdelen, wat met een adviesprijs van €69,99, neerkomt op €0,10 per onderdeel.


De Minifigures


De Water Dragon set bevat vijf Minifiguren: NRG Nya, Scuba Zane, Kalmaar en twee Maraay Guards. Wanneer je een liefhebben bent van de speciale Minifigs, weet dan dat dit de goedkoopste manier is om de NRG Nya aan je collectie toe te voegen. Naar mijn mening is NRG Nya ook de meest interessante van de vijf. De combinatie van kleuren past niet alleen goed bij bij het onderwater subthema, maar is daarnaast mooi uitgevoerd. De kleuren bestaan uit donkerblauw, donker azuurblauw, licht aqua en een metallic lichtblauw.

71754 - Water Dragon (NRG Nya Full)

Op de voorzijde van de torso is een golvenpatroon aanwezig die doorloopt in de doorzichtige marmerlook arm. Op de achterzijde is een draaikolk met Nya logo terug aangebracht. Wanneer je NRG Nya komt helemaal goed tot haar recht wanneer ze op de spookstandaard wordt gezet. Deze spookstandaard zorgt voor een bijzonder mooi geheel van NRG Nya. Het moge duidelijk zijn wie de hoofdrol heeft gepakt in deze set.

71754 - Water Dragon (Scuba Zane F)

Scuba Zane is de tweede Ninja die te vinden is in deze set. Herkenbaar aan de Minifigure is het dubbelzijdig bedrukt hoofdje met aan de achterzijde zijn robotoog. De torso heeft een mooie combinatieprint van het pak en een deel van het pantser. Aan de voorzijde zit een lichtblauwe band die de torso scheidt van de benen. De benen hebben relatief weinig details in vergelijking met de torso, maar maken het geheel wel mooi af. Als accessoires wordt Zane uitgerust met een zuurstoftank, een duikhelm – die mooi samenvalt met het zuurstofmasker – en zwarte flippers. Zane beschik over een zwaard en een harpoen waarmee hij zich kan verdedigen.

71754 - Water Dragon (Kalmaar)

Ninjago is natuurlijk niet compleet zonder het grote kwade. De slechteriken bestaan uit Kalmaar en twee Maraay Guards. Kalmaar heeft een mooie donkerpaars lijf met een print die is opgebouwd uit vormen van zijn lichaam, gouden sieraden in de vorm van kettingen en overige details. De prints maken het een indrukwekkend figuur waar de details van afspatten. Als wapen heeft Kalmaar een gouden drietand.

71754 - Water Dragon (Maaray Guards Front)

De Maaray Guards zijn uitgevoerd in het zwart met azuurblauwe accenten. Op de torso en benen is een print van het harnas en de kieuwen. Op de schouders is een mooie goudkleurige Epaulet geplaatst. Als wapen beschikt de één over een zwaard en de ander over een mini-drietand. De Minifigures zijne en welkome toevoeging en doordat deze set er twee bevat, is een leger aan Maaray Guards snel gerealiseerd.


De bouw en speelfuncties


71754 - Water Dragon (altaar 4)

De LEGO Ninjago 71754 Water Dragon set bevat uit drie verschillende bouwwerken. Een ervan is het altaar voor het Wave Amulet. Het is een kleine build met verschillende details. De kleurcombinatie van turquoise, goud en zwart is strak en geeft een mysterieuze gevoel. LEGO heeft gebruikgemaakt van de bovenkant van ijsjes om als schelpen te dienen. De twee drietanden aan weerszijde van het altaar maken duidelijk dat het Wave Amulet een bijzonder item is.

71754 - Water Dragon (mini sub 1)

De tweede build is een kleine onderzeeër voor Zane. Het is een simpel bouwwerk en dient min of meer als opwarmertje voor de waterdraak. De onderzeeër is voorzien van dezelfde cockpit als bij de LEGO Ninjago Lloyd’s Hydro Mech het geval is. De onderzeeër wordt aangedreven door een goudkleurige schroef. Aan de achterzijde bevinden zich twee “vinnen” waarmee je kan manoeuvreren. Aan de voorkant zitten twee harpoenen.

71754 - Water Dragon (Dragon body full 1)

Natuurlijk is de hoofbouwwerk van de set de Water Dragon. De draak wordt in etappes in elkaar zet, waardoor het in het begin lijkt alsof het een blokkerig geheel wordt. Beetje bij beetje begint de draak meer contouren te krijgen, wat zorgt voor een prettige bouwervaring. Voor de draak wordt er gebruikgemaakt van ball-joints. Dit onderdeel is de basis van veel andere draken en diverse mechs, en zorgt ervoor dat de bouwwerken makkelijk in verschillende houdingen geplaatst kunnen worden. De mal voor de kop van de draak is gelijk aan die van de LEGO Ninjago 71746 Jungle Dragon, maar logischerwijs voorzien van een andere kleur en print. De kleuren van de Water Dragon zorgen ervoor dat hij zich makkelijk kan camoufleren en goed past bij het thema. Een combinatie van donkergrijs, donkerblauw, turquoise en transparant blauw, geeft de draak zijn schutkleuren.

71754 - Water Dragon (Dragon body full 2)

In de bouw zitten leuke onderdelen verwerkt. Zo is gebruikgemaakt van turquoise flippers om de vinnen op de achterpoten en staart van de draak te realiseren. Over het lichaam verdeelt zijn transparante lichtblauwe onderdelen bevestigd die de kwetsbare delen van de draak accentueren. Voor de vleugels is gebruik gemaakt van stof met een mooie print erop. De stoffen vleugels worden bevestigd aan Technic-onderdelen die met behulp van een mechanisme op de rug bewogen kunnen worden. De staart bestaat uit verschillende segmenten die door middel van scharnieren met elkaar verbonden zijn. Dit zorgt ervoor dat de staart makkelijk te bewegen is. Erg handig, want hiermee is de staart – naast het sturen onder water – als wapen te gebruiken. De uiteindelijke draak is 61cm lang. Deze lengte maakt – samen met de gebruikte vormen – dat de draak een imposant bouwwerk is.


Conclusie


71754 - Water Dragon (Set Overall)

De LEGO Ninjago 71754 Water Dragon is een mooie aanvulling aan het toch al rijke Ninjago thema. Ik ben enorm blij met de komst van deze set en de Seabound serie, vanwege de terugkeer naar de onderwaterwereld. Het bouwen van de set is afwisselend genoeg. Er worden geen spannende bouwtechnieken gebruikt, desondanks is het bouwen van de set afwisselend genoeg en heb ik het als plezier ervaren. De set brengt met een combinatie van een mooi aantal Minifiguren, twee kleine builds en de imposante draak, in mijn ogen ook genoeg speelplezier boven water. Ook volwassen fans van Ninjago zullen niet teleurgesteld worden, vanwege de zeer gedetailleerde Minifigures en de bouw van de draak.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?