Met de LEGO Ninjago 71745 Lloyd’s Jungle Chopper Bike is één van de vier sets die gebaseerd is op The Island seizoen van LEGO Ninjago. Met het voertuig kan de groene ninja de jungle van The Island snel en makkelijk verkennen. Joost stapte voor deze review achterop en ging op expeditie. Zijn bevindingen lees je hieronder.


Met de komst van de Lloyd’s Jungle Chopper Bike, wordt de lijn van motoren die de wereld van Ninjago bevolken uitgebreid. Met de motor kan Lloyd de jungle op het eiland van de Keepers makkelijk en snel verkennen. De set bestaat uit drie Minifigures en de bouwbare Chopper Bike. Er zijn 183 onderdelen gebruikt. De set heeft een adviesprijs heeft van €19,99 gekregen, waardoor de gemiddelde prijs per onderdeel op €0,11 terecht komt. Dit is in vergelijking met de LEGO Ninjago 71746 Jungle Dragon en andere Ninjago sets, wat aan de hoge kant.

LEGO Ninjago 71745 Lloyd's Jungle Chopper Bike


De Minifigures


In de set vinden we drie Minifigures terug. Het gaat hier om Lloyd, Nya en een Rumble Keeper. De Loyd Minifig is ook terug te vinden in de LEGO Ninjago 71746 Jungle Dragon. Hij heeft een outfit die aangepast is op het bezoek aan de Jungle. Hij is bewapend met een machete en een zwaard. Nya is exclusief voor deze set. Voor haar is gekozen voor een combinatie tussen donkergrijs-parelmoer en donker azure kleuren. De twee kleuren zorgen voor een strak uiterlijk en combineren goed met de prints op de torso en benen. De zilveren accenten op haar uitrusting maken het geheel af. Nya kan zich verdedigen met een zwaard en een dubbelzijdige machete. Met alle gevaren die je tegen komt in de jungle, komen die goed van pas. In deze set vinden we ook een Storm Amulet terug.

LEGO Ninjago 71745 Lloyd's Jungle Chopper Bike

In de jungle wonen verschillende personages. Zo kwamen we eerder al een Thunder Keeper tegen, maar ook één van de leiders in de vorm van PoulErik. In deze set lopen we een Rumble Keeper tegen het lijf. De Minifigure is al eerder gebruikt in de 71748 Catamaran Sea Battle. De keeper heeft een lavendelkleurige huid en een van hout of bamboe gemaakte uitrusting. De print voor zijn uitrusting is voorzien van mooie details, waaronder spikes en een amulet met een edelsteen. De Rumble keeper kan zich verdedigen met een speer en zijn schild, en heeft een print in de zelfde stijl als het masker van de Thunder Keeper.


De bouw en speelfuncties


LEGO Ninjago 71745 Lloyd's Jungle Chopper Bike

Motoren zijn al vaker voorbijkomen in het Ninjago thema. Hoewel de rek er wel wat uit is, is de Jungle Chopper Bike van Loyd een goede aanvulling op het aanbod. Het chassis van de Chopper is in goede verhouding met de grote voor- en achterwielen. De grote wielen komen goed van pas om vlot door de jungle te manoeuvreren. Door de slagtanden vooraan de Chopper Bike, krijgt het geheel een iets agressiever karakter. Om de rit zo soepel mogelijk te maken, heeft het achterwiel vering gekregen. Deze vering werkt goed op het ruige terrein en houdt het model goed van de grond. Een zelfde soort vering is al eens eerder gebruikt in de LEGO Ninjago 71700 Jungle Raider. De kleurensamenstelling is goed. Er wordt gebruikgemaakt van een combinatie tussen lichtgroen, donkergroen, goud en grijs.

LEGO Ninjago 71745 Lloyd's Jungle Chopper Bike

In het midden van de Chopper Bike is de cockpit met een bedieningspaneel (sticker). Achter de cockpit zitten twee Stud-shooters waarmee Lloyd aanvallers en vijanden uit kan schakelen. Het zeil is van stof en heeft een kleurstelling die goed past bij de rest van de Chopper Bike, en draagt bij aan een gestroomlijnd uiterlijk. Door gebruik te maken van de wind, kan Lloyd zich op een ecologische manier verplaatsen. De details van het zeil zijn ook te zien in de accenten die met stickers op de motor zijn aangebracht.

Wat betreft speelfuncties zit het bij dit model wel goed. Dankzij de Stud-shooters, de vering en het aan te passen zeil, heb je voldoende ruimte om je fantasie te gebruiken en met deze motor te spelen. De banden lenen zich goed voor een ritje door de achtertuin of misschien zelfs het bos. Wel is het dan even slim de motor nadien door de wasstraat te halen.

LEGO Ninjago 71745 Lloyd's Jungle Chopper Bike


Conclusie


LEGO Ninjago 71745 Lloyd's Jungle Chopper Bike

Wat mij betreft kunnen we zeggen dat de LEGO Ninjago Lloyd’s Jungle Chopper Bike een goede toevoeging is voor de Ninjago serie. Er zijn leuke Minifigs toegevoegd die zorgen dat de set toch wel een must-have is voor fans van Ninjago. Los hiervan is er met deze set voldoende te spelen en is het bouwen ervan is leuk. De bouw is niet moeilijk, waardoor de set geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. Volwassenen zullen er weinig uitdaging aan beleven. In het begin haalde ik de hoge prijs per onderdeel aan. Hoewel dit feitelijk gezien inderdaad het geval is, moet ik bekennen dat de prijs gerechtvaardigd is. Zeker als je kijkt naar het complete plaatje, de exclusieve Nya Minifigure en de Rumble Keeper die in maar twee van The Island sets voorkomt. Deze set wekt mijn interesse en ben ik erg benieuwd wat het bezoek aan het eiland nog meer in petto heeft.

LEGO Ninjago 71745 Lloyd's Jungle Chopper Bike


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?