McLaren is een naam die niet onbekend is binnen het Speed Champions thema. Met de LEGO Speed Champions 76902 McLaren Elva maakt het merk nogmaals haar opwachting. De Elva werd voor gegaan door de Senna (2019), de 720S (2017), de P1 (2015) en een heuse McLaren Mercedes Pit Stop (2015). Eerder dit jaar kwam de McLaren Elva al uit als microscale versie in een Polybag. Weet LEGO met deze nieuwe Speed Champions set een goede indruk achter te laten? Joost stapte in en trapte het gaspedaal in en reed een paar rondje op het circuit. Benieuwd hoe het ritje is bevallen? Je leest het hieronder.
In de doos vinden we het instructieboekje, een zakje met wieldoppen/velgen, een stickervel en twee zakken met onderdelen voor het bouwen van de auto. Voor de set zijn 263 onderdelen gebruikt. Met een adviesprijs van €19,99 komt dit neer op een prijs per onderdeel van €0,08. De prijs per onderdeel is daarmee gelijk aan die van de LEGO Speed Champions 76904 Mopar Dodge//SRT Top Fuel Dragster and 1970 Dodge Challenger T/A waarvan Peter een review schreef.
De Minifigures
Deze set bevat één Minifigure. Het gaat hier om de coureur die plaats mag nemen in de McLaren Elva. Je hebt de keuze om de coureur een helm aan te doen of zonder helm achter het stuur plaats te laten nemen. Het outfit bestaat uit een simpele lichte beigekleurige broek en een donkerblauwe torso. De torso is aan de voor- en achterkant voorzien van een print. Op de voorkant is het McLaren logo te zien en een mesh-structuur en oranje boord. De achterkant bevat het McLaren logo en naam, met eveneens het mesh-structuur zoals te zien aan de voorkant.
De bouw en speelfuncties
De keuze van LEGO om een model op de Elva te baseren getuigd van ambitie. De auto heeft van zichzelf mooie vormen en veel rondingen die de auto een eigen karakter geven. LEGO heeft bij het ontwikkelen van dit model overduidelijk hun best gedaan de gelijkenis goed over te laten komen. Het bouwen van de McLaren Elva is niet enorm uitdagend, maar wel aantrekkelijk genoeg dat jonge en oude fans er plezier aan beleven. Tevens zorgen de bouwtechnieken en het onderdelengebruik dat de bouw niet saai is. Zo is voor het vormgeven van de achterlichten, gebruikgemaakt van transparante rode bijlen. Hierdoor volgen de lampen de rondingen van de achterzijde goed.
Niet alleen aan de buitenzijde is gedacht aan detail, ook in de cockpit van de auto zijn voldoende details aangebracht. Iets wat wat mij betreft vaker mag gebeuren in Speed Champion sets. Voor de stoelen zijn twee bedrukte 2×2 Slopes gebruikt. In het midden van de console zit een klein scherm (print) voor het gebruik van multimedia. In tegenstelling tot andere Speed Champions sets, is LEGO hier heel zuinig omgegaan met stickers. De set telt er namelijk maar zeven. De stickers zorgen voor de nodige details zoals de naamplaat van de auto achterop, de naam op de motorkap en nog een paar andere. De vier stickers in het blauw verschillen helaas iets van kleur van de rest van het model, waardoor ze te goed opvallen.
Conclusie
Ik was bij het ontvangen van de LEGO Speed Champion 76902 McLaren Elva nog sceptisch, maar naarmate de bouw vorderde ben ik de set steeds meer gaan waarderen. Naar mijn mening is LEGO er goed in geslaagd de vormen en rondingen van de auto terug te laten komen. De bouw is van de auto is prettig en de bouwtechnieken afwisselend. De details in de cockpit geven de set net dat beetje extra. Ditzelfde geldt voor de stickers. Wel jammer is dat de stickers een andere kleur blauw hebben waardoor ze opvallen. Prijstechnisch zit het snor met de set. De McLaren Elva is in mijn optiek een mooie aanvulling op het raster van Speed Champions sets, die ik van harte kan aanbevelen aan fans van dit thema.
Disclaimer
Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.
Geef jouw mening!
Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.