LEGO Designer Chris McVeigh kennen we vooral van zijn LEGO kerstballen en ornamenten die hij heeft ontworpen voordat hij bij LEGO aan de slag ging. Rond dezelfde periode heeft hij een aantal Brick Sketches gemaakt die hij op zijn Flickr pagina heeft geplaatst. Er zijn nu vier van deze Brick Sketches als officiële LEGO sets uitgebracht waaronder de LEGO Brick Sketches 40431 BB-8 en de LEGO Brick Sketches 40391 First Order Stormtrooper. Deze twee sets gaan we in een gezamenlijke review onder de loep nemen. Zijn ze de moeite waard om toegevoegd te worden aan je verzameling?


De inhoud van de LEGO Brick Sketches 40391 First Order Stormtrooper bestaat uit drie ongenummerde zakjes met LEGO en het instructieboekje. De set heeft 151 onderdelen en met een LEGO adviesprijs van €19,99 komt dit neer op €0,13 per onderdeel.

LEGO Star Wars Brick Sketches

LEGO Brick Sketches 40431 BB-8 heeft als inhoud drie ongenummerde zakjes met LEGO, twee 1×16 Bricks en het instructieboekje. In totaal bestaat de set uit 171 onderdelen. Met een LEGO adviesprijs van €19,99 komen we hier op €0,12 per onderdeel. Voor beide sets telt dat dit stevig aan de prijs is, mede omdat ze nagenoeg geen exclusieve onderdelen bevatten.

LEGO Star Wars Brick Sketches


De bouw

Het bouwen van beide sets is een aparte ervaring. Het is simpel gezegd het constant stapelen van Plates. Al is BB-8 een klein beetje een vreemde eend in de bijt. Zijn hoofd wordt ‘apart’ gebouwd en later toegevoegd. Het constant stapelen van Plates klinkt heel saai maar dat is het niet. Doordat het figuur laag voor laag wordt opgebouwd, worden langzaam maar zeker de contouren van het uiteindelijke ontwerp zichtbaar. Dit is heel leuk om te zien en houdt de bouw daardoor ook interessant. BB-8 heeft uiteindelijk een dikte van 8 lagen en de First Order Stormtrooper 7 lagen.

LEGO Star Wars Brick Sketches

LEGO Star Wars Brick Sketches

De Brick Sketches kunnen worden opgehangen met behulp van een ingebouwde haak waardoor een schroef of spijker gestoken kan worden. Als tweede optie is een standaard meegeleverd, waardoor de Brick Sketches ook neergezet kunnen worden. Door de dikte van de Brick Sketches is het zelfs mogelijk om ze rechtop neer te zetten waardoor de standaard overbodig wordt.

LEGO Star Wars Brick Sketches

Het uiteindelijke resultaat zijn twee duidelijk herkenbare Brick Sketches geworden, waarbij de First Order Stormtrooper er ietwat beter uitziet in vergelijking met het bron materiaal dan BB-8. De bovenkant van BB-8 zijn ‘onderlijf’ is te hoekig afgewerkt waardoor de bolvorm van zijn onderlijf niet helemaal uit de verf komt.

LEGO Star Wars Brick Sketches


Conclusie

LEGO Star Wars Brick Sketches

Het bouwen van de LEGO Brick Sketches 40391 First Order Stormtrooper en 40431 BB-8 is een leuke bezigheid omdat je langzaam maar zeker de contouren van het eindresultaat te zien krijgt. De Brick Sketches zijn een leuke toevoeging aan je Star Wars verzameling. Doordat beide sets bijna geen exclusieve onderdelen bevatten is de prijs van €19,99 per set te hoog. LEGO had beter een prijs van rond de €14,99 kunnen toepassen. De prijs per onderdeel is in dat geval met €0,09 en daarmee een stuk redelijker. Ik ben benieuwd of dit thema net zo populair gaat worden als de LEGO Brickheadz of dat men, mede door de hoge prijs, gaat afhaken. Ik denk zelf eerlijk gezegd het laatste.

Productinformatie:

 • Thema: Brick Sketches
 • Naam set: First Order Stormtrooper
 • Setnummer: 40391
 • Onderdelen: 151
 • Verkoopadviesprijs: €19,99
 • PPP: €0,13
 • Release: juli 2020
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

Laat iedereen de kracht van de First Order zien met deze LEGO® Brick Sketches™ First Order Stormtrooper (40391) bouwset. Dit van stenen gebouwde verzamelobject met een afbeelding van een beroemd Star Wars personage wordt gemaakt op een 12×16-bouwplaat en kan worden neergezet of aan de muur opgehangen met de ingebouwde haak. Een leuk cadeau voor kinderen en Star Wars fans ter gelegenheid van een verjaardag of de feestdagen en een echte aanwinst voor de LEGO Brick Sketches portrettenverzameling van elke bouwer.

 • Star Wars™ fans en jonge bouwers zullen het geweldig vinden om met deze LEGO® Brick Sketches™ constructieset zelf met LEGO stenen een portret te bouwen van een Star WarsFirst Order Stormtrooper en het resultaat aan iedereen te laten zien.
 • Deze 151-delige bouwset is een supercadeau voor kinderen vanaf 8 jaar en maakt deel uit van het LEGO® Brick Sketches™ thema, dat bestaat uit bouwbare 3D-afbeeldingen van beroemde personages op een 12×16-bouwplaat om te verzamelen.
 • De LEGO® Brick Sketches™ First Order Stormtrooper is ca. 13 cm hoog, 9 cm breed en 3 cm diep. Of je dit portret nu aan de ingebouwde haak aan de muur hangt of ergens neerzet: het is een echte blikvanger.

Productinformatie:

 • Thema: Brick Sketches
 • Naam set: BB-8
 • Setnummer: 40431
 • Onderdelen: 171
 • Verkoopadviesprijs: €19,99
 • PPP: €0,12
 • Release: juli 2020
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

Maak een geweldige 3D-afbeelding van BB-8 met deze coole LEGO® Brick Sketches™ bouwset (40431) voor kinderen en fans van de astromech droid. Het portret, dat wordt gebouwd op een 12×16-bouwplaat, is een geweldige blikvanger als het ergens wordt neergezet of aan de muur wordt opgehangen met de ingebouwde haak. Dit is een ideaal cadeau voor een verjaardag, de feestdagen of voor zomaar tussendoor en vormt een echte aanwinst voor de LEGO Brick Sketches kunstwerkcollectie van elke bouwer.

 • Star Wars™ fans van alle leeftijden zullen het geweldig vinden om dit kunstwerk van de sympathieke Stars Wars droid BB-8 te bouwen en aan iedereen te laten zien met deze LEGO Brick Sketches™ modelset.
 • Deze 171-delige bouwset is een fantastisch cadeau-idee voor kinderen vanaf 8 jaar en maakt deel uit van het LEGO® Brick Sketches™ thema, dat bestaat uit bouwbare 3D-afbeeldingen van beroemde personages op een 12×16-bouwplaat om te verzamelen.
 • LEGO® Brick Sketches™ BB-8 is ca. 13 cm hoog, 9cm breed en 3 cm diep. De afbeelding vormt een geweldige blikvanger op de schoorsteenmantel of bevestigd aan de muur met behulp van de ingebouwde haak.
0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?