Pas maar op! Er zijn tien nieuwe vijanden van Mario opgedoken. Je vindt ze in de LEGO Super Mario 71386 Character Pack series 2. Maak jij je levels nog uitdagender met Fly Guy, Parachute Goomba, Thwimp of Huckit Crab? Of spring jij liever met een enorme boog over deze pestkoppen heen? Chris haalde ze alvast in huis en liet zijn LEGO Super Mario het lot bepalen. Benieuwd naar de uitkomst van Mario’s avontuur? Lees dan deze review. 


LEGO Super Mario 71386 Character Pack series 2Net als bij Series 1 zijn er ook deze keer weer tien personages te verzamelen. Deze keer zijn er ook vijanden met een giftige (paarse) ondergrond toegevoegd. Elk zakje kost €3,99 en bevat een instructieboekje en 24 onderdelen (€0,16 per onderdeel). Enkele daarvan zijn uniek voor de LEGO Super Mario reeks, zoals de onderdelen met print en natuurlijk de actiesteen die je met Super Mario kunt scannen. Let op! LEGO Super Mario Character Pack Series 1 gaat binnenkort uit de handel, dus als je ze nog niet hebt: haal ze snel in huis. 


De bouw en speelfuncties


LEGO Super Mario 71386 Character Pack series 2De bouw van de verschillende personages is simpel doch doeltreffend. Met slechts 24 onderdelen weet LEGO een goede weergave te maken van Mario’s vijanden. In deze serie kom je de volgende personages tegen: Poison Mushroom, Parachute Goomba, Bone Goomba, Thwimp, Ninji, Fly Guy, Huckit Crab, Spiny Cheep Cheep, Para-Beetle en Foo. Vooral Fly Guy springt er echt uit. Voor elke ondergrond – lava, water, woestijn, giftig moeras en gras – zijn twee vijanden in deze serie te vinden. Hoe gevaarlijk ze zijn, lees je hieronder. 


Poison Mushroom en Parachute Goomba

LEGO Super Mario 71386 Character Pack series 2Poison Mushroom is de eerste vijand die je in deze set tegenkomt. Hij staat op een paarse, giftige ondergrond. Dit is een nieuwe type Plate is voor de Character Packs. Zijn bouw is eenvoudig: een 2×2 Brick met daarom een Hinge en dan zijn hoofddeksel. Mario moet wel oppassen als hij op deze vijand springt, want er komt dan een giftige Mushroom tevoorschijn die Mario even lamlegt. Schud hem snel wakker om toch een aantal munten te verdienen. Dit is misschien de meest interessante personage van deze set.

De andere griezel is Parachute Goomba. Hij lijkt (qua bouw) veel op zijn broertje Paragoomba uit Series 1. LEGO heeft deze versie voorzien van een parachute en een andere gezichtsuitdrukking. Helaas is zijn actietegel gelijk aan dat van Paragoomba en krijg je slechts 1 munt als je hem verslaat. 


Bone Goomba en Thwimp

LEGO Super Mario 71386 Character Pack series 2De Goomba’s zijn geen fortuinlijke familie, want ook neef Bone Goomba levert maar 1 munt op als je hem verslaat. Pas wel op dat Mario niet op de rode ondergrond terechtkomt, want dan krijgt hij het heel onder de voeten. De bouw van deze Bone Goomba lijkt erg op dat van de andere Gooba’s, alleen in kleur en gezichtsuitdrukking wijkt hij af. 

Een andere zwaargewicht onder de vijanden van Mario is Thwimp. Hij komt doorgaans voor in kasteellevels van Super Mario en zal altijd zijn best doen hem te verpletteren. In de games is hij eigenlijk niet te verslaan, maar als LEGO Super Mario drie keer op de actiesticker van Thwimp springt krijgt hij toch zijn muntje.


Ninji en Fly Guy

LEGO Super Mario 71386 Character Pack series 2Ninji is een onderdaan van Marto’s aartsvijand Bowser, maar is helemaal niet zo sterk. Het is dan ook niet zo gek dat je maar 1 munt verdient als je op hem springt. De bouw van Ninji, net net als vele andere leden van de Character Packs is vooral een kwestie van de SNOT-techniek (Studs Not On Top) toepassen. 

Fly Guy is misschien wel de meest indrukwekkende vijand van het stel. Hij heeft een imposant voorkomen en is een stuk groter dan de anderen uit deze serie. Hij wordt ook anders opgebouwd dan de meeste vijanden van Mario en dat is een welkome afwisseling. Het is alleen jammer dat je met het verslaan van deze vijand ook maar 1 munt verdient.  


Huckit Crab en SpinyCheep Cheep

LEGO Super Mario 71386 Character Pack series 2Voor de grijpgrage klauwen van Huckit Crab moet LEGO Super Mario wel oppassen. Voor je het weet zit hij in de greep van deze krab of krijgt hij een aantal stenen naar zijn hoofd geworpen. Hoewel de bouw van Huckit Crab erg lijkt op dat van Thwimp en de Gomba’s (SNOT-Bricks met Tiles erop) is de bouw van zijn klauw een leuke aanvulling. Deze vijand zit wel onderaan de voedselketen en is misschien beter geschikt als krabstick. Want LEGO Super Mario krijgt er maar 1 muntje voor. 

Een Spiny Cheep Cheep is zoals je wel kunt raden een combinatie van een Spiny en een Cheep Cheep. Deze vijanden kwamen voor in Series 1 en nu is het tijd voor hun grote broer om het LEGO Super Mario podium te betreden. Hoe spannend dit ook klinkt, de Spiny Cheep Cheep maakt weinig indruk. De bouw is niet bijzonder en de vangst (1 munt) ook niet. 


Para-Beetle en Foo

LEGO Super Mario 71386 Character Pack series 2Buzzy Beetle uit Series 1 heeft waarschijnlijk een blikje Red Bull gedronken. Want deze Beetle heeft vleugels gekregen en gaat nu in Series 2 als Para-Beetle door het leven. Deze upgrade levert LEGO Super Mario niet veel op: hij moet twee keer op Para-Beetle stampen om zijn wisselgeld te verdienen.

Foo is een vijandige wolk die het met zijn lange adem keer op keer op Mario heeft gemunt. Hij is net zo eenvoudig te bouwen, als het gros van deze serie. Het is een leuke toevoeging aan de serie, maar ook hij levert maar 1 muntje op. 


Conclusie


LEGO Super Mario is er druk mee bezig geweest, maar heeft hij alle vijanden uit LEGO Super Mario 71386 Character Pack series 2 verslagen. Veel van de personages uit de Series 1 hebben in deze serie een upgrade gekregen. Wat dat betreft voelt het als een stap vooruit. Wat betreft de beloningen heeft deze serie niet meer te bieden dan zijn voorganger. Series 2 heeft net als Series 1 wel een hoge verzamelwaarde. En als je een echt fan bent van LEGO Super Mario, dan wil je ze sowieso in huis halen. 

Productinformatie:

 • Thema: LEGO Super Mario
 • Naam set: Character Pack series 2
 • Setnummer: 71386
 • Onderdelen: 24
 • Minifigures: N.V.T
 • Verkoopadviesprijs: €3,99
 • PPP: €0,16
 • Release: Januari 2021
 • Te koop bij: LEGO.com

Productomschrijving:

Verras LEGO® Super Mario™ fans met de mogelijkheid om nog meer spannende levels te maken. De Personagepakketten – serie 2 (71386) bevatten elk een bouwbaar verrassingspersonage met een actielabel. Er zijn 10 LEGO Super Mario personages om te verzamelen: Huckit Crab, Spiny Cheep Cheep, Ninji, Foo, Parachute Goomba, Para-Beetle, giftige paddenstoel, Thwimp, Fly Guy en Bone Goomba. Elk personage is ontworpen om te worden gebruikt met de Avonturen met Mario startset (71360) die je nodig hebt voor interactief speelplezier.

Coole app In elk pakket en in de LEGO Super Mario app vind je instructies. De app bevat ook digitale functies om het bouwen nog leuker te maken, inspirerende tips en een veilig platform waarop kinderen hun ideeën kunnen delen. 

Eindeloze mogelijkheden LEGO Super Mario speelsets zijn geweldige cadeaus die een geliefd personage tot leven brengen in de echte wereld. Met de startset, uitbreidingssets en power-uppakketten kunnen kinderen hun eigen levels bouwen.

 • Maak het interactieve speelplezier in het LEGO® Super Mario™ universum nog leuker met de Personagepakketten – serie 2 (71386). Elk pakket bevat een bouwbaar verrassingspersonage met een actielabel.
 • Er zijn 10 unieke LEGO® Super Mario™ speelgoedpersonages om te verzamelen en mee te spelen: Huckit Crab, Spiny Cheep Cheep, Ninji, Foo, Parachute Goomba, Para-Beetle, giftige paddenstoel, Thwimp, Fly Guy en Bone Goomba.
 • Je hebt de Avonturen met Mario startset (71360) met de LEGO® Mario™ figuur nodig om met deze sets te spelen. LEGO Mario reageert op verschillende manieren wanneer hij op deze personages springt.
 • Een personagepakket om te verzamelen is een leuk cadeau voor een verjaardag, de feestdagen of als verrassing voor zomaar tussendoor voor kinderen vanaf 6 jaar. Zo kunnen ze hun LEGO® Super Mario™ wereld uitbreiden met nieuwe speelmogelijkheden.
 • Combineer deze personages met de startset, bouw iets nieuws en voeg ook de LEGO® Super Mario™ uitbreidingssets toe voor de leukste solo-uitdagingen en spannende wedstrijdjes met familie en vrienden.
 • Elke verpakking bevat instructies met afbeeldingen, zodat kinderen zelfstandig aan de slag kunnen met bouwen.
 • De gratis LEGO® Super Mario™ app bevat ook bouwinstructies, coole weergavefuncties om het bouwen nog leuker te maken en nog veel meer. Ga naar LEGO.com/devicecheck voor een lijst met compatibele Android- en iOS-apparaten.
 • Kinderen kunnen zowel alleen als met vrienden spelen met de interactieve LEGO® Super Mario™ speelsets, waarin een geliefd personage tot leven komt in de echte wereld. Ze kunnen eindeloze creatieve uitdagingen bedenken door de sets anders te bouwen.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?