Update: de winnaars van de LEGO Xtra Polybags zijn bekend.

LEGO heeft ons de twee nieuwe LEGO Xtra Polybags toegestuurd. In deze review bespreken we beide setjes kort. Omdat we een aantal extra zakjes hebben ontvangen, plakken we er direct een winactie aan vast.

LEGO Xtra 40375 & LEGO Xtra 40376

LEGO Xtra 40375 & LEGO Xtra 40376

De twee LEGO Xtra sets bestaan uit een variant met sportaccessoires en één met botanische accessoires. De LEGO Xtra 40375 Sports Accessories bestaat uit 36 onderdelen en heeft een prijs van €3,99. Het gemiddelde per onderdeel is €0,11. De LEGO Xtra 40376 Botanical Accessories bestaat uit 32 onderdelen en heeft eveneens een prijs van €3,99. Het gemiddelde komt hierdoor terecht op €0,12. Voor de 40375 is de gemiddelde prijs wat aan de hoge kant. Dit heeft er met name mee te maken dat er weinig tot geen bijzondere onderdelen in het zakje zitten. De 40376 is daarentegen netjes geprijsd. Dit vanwege de toevoeging van de sparren en enkele bladelementen die vrij nieuw zijn.

LEGO Xtra 40375 & LEGO Xtra 40376

Qua bouw hoef je van dergelijke sets niet veel te verwachten. Ze bestaan met name uit accessoires die gebruikt kunnen worden voor Minifigures of voor de uitstraling van jouw LEGO lay-out. De botanische accessoires zijn ideaal als je graag wat meer planten aan de collectie toe wilt voegen. De meeste onderdelen zijn goed te gebruiken. De sportaccessoires zijn ook nuttig. Met name omdat ze gericht zijn op het gebruik bij Minifigures. Van enkele onderdelen zijn er reserve toegevoegd. Dit is niet alleen handig als je alles compleet wilt houden, maar bij aankoop van twee zakjes heb je al snel een extra paar schaatsen, skistokken en rolschaatsen. Ook de botanische accessoires komt met de nodige extra onderdelen die naar gelang prima gebruikt kunnen worden.

LEGO Xtra 40375 & LEGO Xtra 40376

Conclusie

LEGO Xtra 40375 & LEGO Xtra 40376

Al met al zijn deze LEGO Xtra sets prima om een keer te kopen om cadeau te doen of de aankoop aan te vullen om zodoende gebruik te maken van een promotie. Prijstechnisch is de één iets te duur voor wat je krijgt en de andere netjes geprijsd. Desondanks zal het bestellen via Bricklink e.d. incl. verzenden al snel duurder kunnen zijn. Vergeleken met de LEGO Xtra 40368 X-mas Accessories, weten deze twee sets een betere indruk achter te laten. Dit heeft met name te maken met de bruikbaarheid van de onderdelen of bouwwerken.

Win, win, win!!!
Winnaars bekend!

De winnaars van de winactie zijn geworden:

  • Henk Hoogendoorn (Botanisch)
  • Mike van der Graaf (Botanisch)
  • Ingrid DG (Sports)
  • Crazylegofan155 (Sports)

Van harte gefeliciteerd. De winnaars dienen binnen 72 uur hun adresgegevens te sturen naar michiel@bouwsteentjes.info zodat we de Polybags op kunnen sturen.


We snappen het best dat jij een hekel hebt aan het winnen van LEGO sets. Wie wilt er nou iets gratis krijgen? Toch vragen wij jou om mee te doen met deze winactie. Omdat we een aantal zakjes extra hebben gekregen van LEGO, verloten we ze onder de bezoekers die reageren onder dit artikel. Omdat we het eerlijk willen laten verlopen, maken vier bezoekers kans op één van de Polybags. Je mag in dit geval gerust jouw voorkeur uitspreken.

Wat je moet doen om te winnen? We houden het makkelijk. Laat ons weten wat jij in de toekomst graag ziet verschijnen in een LEGO Xtra setje. We selecteren de leukste suggesties. Reageren kan tot en met zondag 12 januari tot 23:59 uur. We maken de winnaars in dit artikel bekend op woensdag 15 januari.

Disclaimer

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloed onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar.


N.B. vanaf heden tot ergens begin 2020 zullen wij onze reviews tijdelijk niet meer voorzien van een cijfer of plus- en/of minpunten. Alle reviews die we tot nu al hebben geschreven waarin wel een score wordt gegeven, zullen standaard een score bevatten. Dit heeft te maken met aanpassingen die we door gaan voeren bij het introduceren van Bouwsteentjes.info 3.0. De release van de nieuwe website staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?