Dit voorheen uitgelicht LEGO Ideas project heeft de 10.000 supporters bereikt. We hebben dit bericht van een update voorzien. Lees alles over de LEGO Ideas Airport Firetruck Rosenbauer Panther 8×8 in dit artikel.


Airport Firetruck Rosenbauer Panther 8x8

De Rosenbauer Panther 8×8 is een indrukwekkende brandweerwagen die op luchthavens wordt gebruikt. De brandweerwagen heeft een lengte van 13 meter en weegt maar liefst 52 ton. Zijn twee motoren hebben een totaal vermogen van 1450 pk. Met een topsnelheid van 135 km/h is hij snel ter plekke om hulp te bieden. Met het waterkanon boven op de brandweerwagen kan er een afstand van 100 meter overbrugd worden.

Airport Firetruck Rosenbauer Panther 8x8

Redera00 heeft van deze krachtpatser een replica ontworpen op een schaal van 1:22. Het model is 60 cm lang en bestaat uit 2900 onderdelen. Het waterkanon kan in stelling worden gebracht, de compartimenten kunnen worden geopend en de twee motoren worden zichtbaar door het verwijderen van het achterste gedeelte van de carrosserie.

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Airport Firetruck Rosenbauer Panther project heeft zich weten te kwalificeren voor de tweede LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten tweede LEGO Ideas Review 2021


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Airport Firetruck Rosenbauer Panther project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

5 5 stemmen
Vind jij dit artikel waardevol?