In dit artikel hebben we dit bijzonder project van designer Tom Jones uit: het LEGO schaalmodel van Boston Dynamics robot Spot al eens uitgelicht. Inmiddels heeft dit project de 10K supporters bereikt en zich geplaatst in de tweede reviewronde van 2021. We hebben daarom het bericht van een update voorzien.


Boston Dynamics is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in robots en engineering. Een van hun bekendste robotmodellen is de robot Spot, een lenig uitziende gele robot. Hij kan handig door verschillende terreinsoorten navigeren en zo data verzamelen. Tom Jones heeft hier een LEGO model van gemaakt, zodat Spot ook door jouw huiskamer kan navigeren! Je vindt dit project op LEGO Ideas, het platform van LEGO waar ontwerpers ideeën kunnen indienen voor unieke sets.

Waar LEGO met hun Star Wars AT-AT sets al bewees dat modellen op vier poten er cool uitzien, doet Tom dit nog eens dunnetjes over met een gemotoriseerde LEGO Boston Dynamics Spot Robot. Het model is gemaakt op een schaal van 1:4 en daarmee vier keer zo klein als de originele robot van Boston Dynamics. De laatste update van versie 1 van dit model is geoptimaliseerd in zijn looppas. Hij loopt nu gracieuzer dan voorheen en minder wiebelig dan het concept. Tom heeft zijn robot in het echt gebouwd, getest, gekeken hoe deze bewoog, hier en daar weerstand toegevoegd voor stabiliteit en zo ervoor gezorgd dat er een technisch hoogstandje op LEGO Ideas is verschenen.

De robot bevat vier motoren en de beweging is ontstaan door een combinatie van de juiste verbindingen en geometrie van de romp en de poten. Deze moeten namelijk precies op het juiste moment en in de juiste stand de grond raken, om het gewicht van Spot te kunnen dragen. Tom heeft al aangekondigd dat er in maart 2021 een nieuwe versie van Spot op LEGO Ideas komt in een update, waarbij de robot nog gedetailleerder is nagebouwd en een nieuwe functionaliteit kent: bestuurbaarheid! Echt iets om naar uit te kijken dus. Deze nieuwe versie zal uit ongeveer 1100 blokjes bestaan.


Spot in beweging

Om dit project echt te kunnen waarderen, moet je hem in beweging zien. De eerste versie loopt hieronder door de kamer van Tom.

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas LEGO Ideas Boston Dynamics Spot project heeft zich weten te kwalificeren voor de tweede LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten tweede LEGO Ideas Review 2020


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Boston Dynamics Spot project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?