Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan dat ze nu krijgen. We hebben dit project al eerder uitgelicht en heeft het LEGO Ideas Floating Island inmiddels de 10K supporters bereikt. Het project heeft zich in de tweede reviewronde van 2021 geplaats en hebben dit eerder uitgelichte project van een update voorzien. 


Tensegrity is een samenvoeging van de woorden Tensional en Integrity. Met Tensegrity wordt bedoeld het evenwicht tussen trek- en drukbelastingen tussen twee voorwerpen welke met elkaar verbonden zijn door middel van kabels. De trekkrachten worden opgevangen in de kabels, de drukkrachten worden opgevangen in het voorwerp.

LEGO Ideas - Floating Island

Seb_E heeft van dit fenomeen een LEGO set ontworpen. De twee voorwerpen zijn in dit project een donkere grijze stad waar de mensen hun dagelijkse beslommeringen beleven. Om te ontsnappen uit deze sleur ben je wel eens aan het dagdromen over een mooi eiland hier ver vandaan. Dit eiland is het tweede voorwerp. De stad en eiland zijn met elkaar verbonden door middel van vijf draden die zorgen voor de stabiliteit van het eiland en zijn beweging.

LEGO Ideas - Floating Island

 

Het eiland bevindt zich boven de wolken en bestaat uit een kasteel, bos, een aantal huizen, een riviertje en twee molens. De stad is met wolkenkrabbers en industriële gebouwen, een deprimerend grijs geheel geworden. De stad onder het eiland staat daarmee in schril contrast met die van het eiland. Zowel het eiland als de stad zijn op Microfig-schaal gebouwd.

LEGO Ideas - Floating Island

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Floating Island project heeft zich weten te kwalificeren voor de tweede LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten tweede LEGO Ideas Review 2020


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Floating Island project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?