Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan dat ze nu krijgen. Om deze projecten wat in de spotlight te zetten lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes. In deze editie: LEGO Ideas – Floating Island (using Tensegrity)


Tensegrity is een samenvoeging van de woorden Tensional en Integrity. Met Tensegrity wordt bedoeld het evenwicht tussen trek- en drukbelastingen tussen twee voorwerpen welke met elkaar verbonden zijn door middel van kabels. De trekkrachten worden opgevangen in de kabels, de drukkrachten worden opgevangen in het voorwerp.

LEGO Ideas - Floating Island

Seb_E heeft van dit fenomeen een LEGO set ontworpen. De twee voorwerpen zijn in dit project een donkere grijze stad waar de mensen hun dagelijkse beslommeringen beleven. Om te ontsnappen uit deze sleur ben je wel eens aan het dagdromen over een mooi eiland hier ver vandaan. Dit eiland is het tweede voorwerp. De stad en eiland zijn met elkaar verbonden door middel van vijf draden die zorgen voor de stabiliteit van het eiland en zijn beweging.

LEGO Ideas - Floating Island

 

Het eiland bevindt zich boven de wolken en bestaat uit een kasteel, bos, een aantal huizen, een riviertje en twee molens. De stad is met wolkenkrabbers en industriële gebouwen, een deprimerend grijs geheel geworden. De stad onder het eiland staat daarmee in schril contrast met die van het eiland. Zowel het eiland als de stad zijn op Microfig-schaal gebouwd.

LEGO Ideas - Floating Island

Mocht je enthousiast zijn geworden, breng dan vooral jouw stem uit. Hiermee maakt het kans om als echte LEGO set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten die wel wat hulp kunnen gebruiken.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?