Op de redactie van Bouwsteentjes zijn we fan van LEGO Ideas. LEGO Ideas staat vol met leuke en originele inzendingen. Helaas krijgt niet elk project evenveel aandacht en daarom lichten geregeld een LEGO Ideas project uit. In deze editie een LEGO Ideas project van JKBrickworks, Pursuit of Flight.

Dit project is onderdeel van de Bouwsteentjes.info LEGO Ideas tweeweekse 2019

LEGO Ideas Pursuit of Flight

LEGO Ideas Pursuit of Flight

JKBrickworks is geen onbekende in het ‘LEGO Ideas wereldje’. Maar liefst drie projecten behaalden inmiddels de 10.000 stemmen. Twee daarvan – de LEGO Ideas 21305 Labyrinth Marble Maze en het LEGO Ideas 21315 Pop-up Book – zijn ook daadwerkelijk uitgebracht als set. Je zult denken dat dit meer dan genoeg zou zijn, maar niets is minder waar. Met het Pursuit of Flight project probeert JK Brickworks wederom een LEGO Ideas set te realiseren. De set bestaat uit twee vliegtuigen – een Sopwith Camel en een Fokker Dr.1 – die boven de wolken over een landschap vliegen. Door middel van het draaien aan een wiel aan de achterkant van de basis, vliegen de vliegtuigen ook daadwerkelijk van links naar rechts. Aangezien de vliegtuigen niet op Minifig-schaal zijn gebouwd, zijn alleen de hoofdjes van Minifigures toegevoegd aan het model. Op deze manier worden de vliegtuigjes wat meer tot leven gebracht. Buiten een achtervolging van vliegtuigen om, kan het geheel ook gebruikt worden voor andere doeleinden. Denk hierbij aan een achtervolging van een TIE Fighter en X-Wing Starfighter of vogels.

Om de werking goed in beeld te krijgen, is hierboven een filmpje te bekijken. De constructie in het filmpje bevat hetzelfde mechanisme, maar er wordt gebruik gemaakt van een arrenslee en een aantal rendieren. Mocht je enthousiast zijn geworden, dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Stemmen op dit project kun je doen op deze pagina.

Jouw mening telt!

Wat vind jij van dit project? Ben jij van plan je stem uit te brengen, of heb je dat inmiddels al gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.

Handige pagina’s op Bouwsteentjes.info:

– Op deze pagina vind je alle aankomende LEGO Evenementen!
– Groot aanbod aan LEGO MOC’s vind je hier!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?