Op de site van LEGO Ideas staan veel projecten die meer aandacht verdienen dan ze nu krijgen. Om deze projecten wat meer in de spotlights te zetten, lichten we regelmatig een LEGO Ideas project uit op Bouwsteentjes.info. In deze editie het LEGO Ideas The Bakery

LEGO Ideas The Bakery

LEGO Ideas The Bakery

Wie houdt er nou niet van de geur van versgebakken brood? En waar vind je dat beter dan bij een authentieke bakker? The Bakery uit 1890 bakt allerhande broodjes en brengt ze met paard en wagen naar de klanten die in de stad wonen. Maar The Bakery is meer dan een doorsnee bakkerij. Achter de gesloten kelderdeuren zit namelijk een geheime productieplaats voor appelsap. Deze set komt met acht Minifigures, onder wie de bakker, de bestuurder van de paard en wagen, een kind en wat omstanders.

LEGO Ideas The Bakery

Ontwerper Bricky_Brick staat bekend om zijn verrassende Modulairs. Eén van zijn gebouwen staat zelfs op het moment van schrijven ‘In Review’. The Bakery heeft net als zijn andere werk, een hoop te bieden. De bakkerij bestaat uit vier etages.

LEGO Ideas The Bakery

In de kelder wordt het hout opgeslagen om de open haard te laten branden. Er is ook nog een tweede ruimte in de kelder, waar je alleen via een geheime doorgang kan komen. Daar vind je een geheime opslagplaats waar appelsap wordt gemaakt.

LEGO Ideas The Bakery

Op de begane grond vind je de bakkerij, waar de bakker zijn klanten broodjes bakt en zijn klanten ontvangt. Daarnaast kun je vanuit hier naar zijn werkplaats op de benedenverdieping of het woonhuis op de eerste etage. Daar vind je een leeshoek met boeken, een fijne stoel, open haard om lekker thee bij te drinken en een grote klok. Op de tweede etage is de slaapkamer en kan je het dakterras bereiken met uitzicht op de stad.

LEGO Ideas The Bakery

Mocht je enthousiast zijn geworden, dan kun je het project voorzien van je stem zodat het kans maakt om als LEGO Ideas set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten.

Laat van je horen!

Wat vind jij van dit project? Ben jij van plan je stem uit te brengen of heb je dat inmiddels al een keer gedaan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel of via social media.