In het verleden hebben we dit LEGO Ideas The Sewing Workshop project al eens uitgelicht. Vandaag kunnen we melden dat het project de 10.000 supporters heeft bereikt en zich daarmee kwalificeert voor de eerste LEGO Ideas review van 2021. Hieronder de samenvatting van de set zoals we hem destijds hebben uitgelicht.


De modeliefhebber kan zijn hart ophalen in The Sewing Workshop, je vindt er werkelijk alles wat je nodig hebt voor de perfecte outfit. Van prachtige stoffen tot professionele naaimachines, scharen en strijkijzers, En natuurlijk gekwalificeerd personeel. The Sewing Workshop is niet voor niets wereldberoemd sinds de oprichting in 1825.

LEGO Ideas The Sewing Workshop

Dit bouwwerk is volgens diens bouwer een liefdesverklaring aan het ambacht van de mode-industrie. Dit bouwwerk focust zich op de mensen die zich dag in dag uit inzetten om prachtige kleding te maken: van patroonontwerpers tot wevers en andere personen in de textielindustrie.

LEGO Ideas The Sewing Workshop

Het naaiatelier is opgebouwd als een modulair gebouw. Opvallend is dat The Sewing Workshop diagonaal gebouwd is. De buitenkant is door het gebruik van witte uilen, leeuwenkoppen, vleugels en vlammen zeer gedetailleerd. De stijl van het gebouw is Europees en stamt uit dezelfde periode als de oprichting. Het gebouw bestaat uit drie lagen, die elk te bereiken zijn via de trap aan de zijkant.

LEGO Ideas The Sewing Workshop

De entree van de workshop herken je aan de grote schaar boven de grote, houten deuren. Zodra je binnenkomt, tref je daar grote rollen stof in warme kleuren en Mery, de medewerker die voor jou de juiste lengte afknipt. Aan de andere kant van deze etage vind je de winkel, waar Anna achter de toonbank staat. In het rek hangen diverse capes en jassen en ook sjaals en andere accessoires zijn er te koop. Je kijkt je ogen uit.

LEGO Ideas The Sewing Workshop

Het echte werk gebeurt op de eerste etage, daar zit het naaiatelier. Je ziet dat er hard wordt gewerkt: er staat een aangeklede paspop, je ziet er rollen stof en Robert staat de laatste couture te strijken. De strijkplank is gemaakt van een wit surfboard wat een leuke vondst is. En ook de naaimachines en het strijkijzer zijn op interessante wijze gebouwd.

LEGO Ideas The Sewing Workshop

De zolder is een ware opslagplaats. Je vindt er oude paspoppen, kisten vol naaispullen, oude lappen en andere herkenbare attributen uit de mode-industrie. Om hier goed bij te kunnen, kan je het dak van de vloer halen, zodat je goed tussen alle spullen kunt snuffelen. Zoals op de meeste zolders, vind je hier vast ook iets leuks tussen de rommel.

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas The Sewing Workshop project heeft zich weten te kwalificeren voor de eerste LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten eerste LEGO Ideas Review 2021


Laat jouw mening weten!

Valt dit project bij jou in de “wil ik hebben” categorie en zie je hier dan ook graag een set van verschijnen? We lezen ook graag indien je hier niet enthousiast van wordt. Laat het weten in een reactie onder dit artikel.

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?