Update: Dit uitgelichte project van begin november, heeft inmiddels de 10.000 supporters bereikt. De inzending zal beoordeeld worden door het LEGO Ideas team en maakt kans om als LEGO set te verschijnen. We hebben dit bericht van een een kleine update voorzien.

Stopmotion en LEGO gaan hand in hand, getuige de vele creaties die op het internet te vinden zijn. Het is een simpel concept dat lastig uit te voeren is. Door middel van het nemen foto’s en minieme aanpassingen en dit te monteren, kunnen bewegingen nagebootst worden. Eén van de grondleggers van de stopmotionfilm is Aardman Animations die samen met Nick Park verantwoordelijk is voor de inmiddels iconische karakters Wallace & Gromit. Als groot fan van de twee karakters, ziet lego__Tom er graag een LEGO set van verschijnen.


Als fan van de films, heeft de fan-designer als kind al vele creaties van Wallace & Gromit gemaakt. Nu heel wat jaren later en ervaring rijker, kon er eindelijk een waardige creatie ingediend worden. De inzending is gebaseerd op drie Wallace & Gromit stopmotionfilms en zodoende zijn de belangrijkste karakters vertegenwoordigd. Natuurlijk mogen ook de crackers en de kaas niet ontbreken. Net als de kleikarakters, kunnen ook de re-creaties in LEGO vorm bewegen. De inzending bestaat uit 2198 onderdelen.

LEGO Ideas Wallace & Gromit

LEGO Ideas Wallace & Gromit

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Wallace & Gromit project heeft zich weten te kwalificeren voor de derde LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten derde LEGO Ideas Review 2020.


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO sets van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? We lezen ook graag indien jij dit juist geen leuke set vindt en je liever een ander project geselecteerd ziet worden deze ronde. Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?