Samen met de LEGO Community in de Benelux, zamelt Michiel ook dit jaar voor “Draag een Bouwsteentje bij” LEGO Polybags in. De actie is voor het eerst in het leven geroepen in 2018 en was een daverend succes. Daarom wordt ook dit jaar weer een inzamelingsactie georganiseerd en willen we wederom om jullie hulp vragen!

Draag een Bouwsteentje bij 2019

De inzamelingsactie was in 2018 met ruim 1200 gedoneerde LEGO Polybags een groot succes. De inzamelingsactie is bedoeld voor kinderen die om diverse (ernstige) ziektebeelden in het ziekenhuis liggen of psychische problemen hebben. Het idee is dat deze kinderen rond en na de feestdagen een leuk presentje krijgen van de LEGO community in de Benelux.

Het doel is om zoveel mogelijk LEGO Polybags in te zamelen. Welke soort LEGO Polybag maakt niet zoveel uit, ook LEGO Duplo Polybags zijn gewenst. Belangrijk is dat het 100% LEGO is en nieuw in verpakking zit. Nieuw is noodzakelijk vanwege de hygiëne. Zorg ervoor dat jouw naam duidelijk vermeld wordt als jij jouw donatie(s) opstuurt en graag een ere plek wilt bemachtigen 😉


Hoe jij een Bouwsteentje bij kunt dragen!

Draag een Bouwsteentje bij

Alles over de actie, het doel en hoe je het beste kunt doneren is te lezen op de algemene “Draag een Bouwsteentje bij” actiepagina. Als je wilt doneren dan kan dat naar de onderstaande adressen. Let op dat de Polybags van 100% LEGO zijn en nieuw in verpakking zitten. Dit vanwege de hygiëne.

Waar koop ik LEGO Polybags?
LEGO Polybags kun je (online) kopen bij onder andere de volgende winkels: Intertoys, Toychamp, Dreamland, Maxi-Toys, ToysXL, Top1Toys, LEGO Brand Retail Stores, Brickshop.nl, A-Tembo.nl, Playtoday, Brickfever, etc. Ook winkels als de Kruidvat hebben zo nu en dan Polybags te koop.

Afgelopen maanden hebben een aantal winkel gratis een verrassingsbox weggegeven. De inhoud van deze box bestond uit ene aantal LEGO Polybags. Mocht je met één of meerdere van die Polybags niets doen, dan vragen we om ze te doneren.

Tot wanneer kan ik opsturen?
Het opsturen van de Polybags kan in 2019 tot en met 31 december 2019. Elke Polybag die we nadien nog ontvangen zal bewaard worden voor volgend jaar.

Nederland en België?
Michiel houdt de inzameling enkel voor Nederlandse Kinderziekenhuizen. De Belgen kunnen hun donatie bij OLBC België kwijt. Met deze RLUG wordt samengewerkt om de actie ook in België goed te kunnen coördineren.

Wanneer willen jullie de Polybags distribueren?
Dat willen we doen in december en januari. Dit alles is afhankelijk van de beschikbaarheid van de ziekenhuizen en/of instellingen. December is voor iedereen een drukke maand. In 2018 hebben we geleerd dat dit niet altijd de beste maand is om te doneren. Dit niet alleen qua drukte, maar ook vanwege de vele andere acties en donaties in dezelfde tijd van het jaar. Door eventueel in januari te doneren, kunnen de LEGO sets ook gebruikt worden doorheen de rest van het jaar. Het uiteindelijk doel en de inzamelingsperiode blijven hierdoor ongewijzigd.

NEDERLAND

Draag een Bouwsteentje bij
Ghanastraat 10
2622GJ, Delft
Nederland

BELGIË

OLBC
Kerkstraat 19/5
3581 Beverlo
België

Doneren tijdens evenementen
Bij Kicks and Bricks in Pelt, Bricks and More in Geel en Brickplanet in Wetteren zal een donatiedoos aanwezig zijn voor de LEGO fans uit België. Je kunt daar ook doneren zodat het wordt gedoneerd aan een ziekenhuis in België.


Tussenstand ingezamelde Polybags

Draag jij ook in 2019 een Bouwsteentje bij?

Wij willen jou vragen te helpen om de kinderen in kinderziekenhuizen/instellingen een mooie dag te bezorgen door een donatie te doen. Laat gerust weten wat jij van de actie vindt en of je een steentje bijdraagt. We lezen het graag in een reactie onder dit artikel of via social media.

N.B.

Ondanks dat het een actie is vanuit de LEGO Community, is het niet de bedoeling dat LEGO fans op eigen initiatief doneren aan instellingen. Graag willen we hierover op de hoogte gesteld worden. Dit vanwege coördinatie en communicatie. Uiteindelijk zullen we daar meer mee bereiken.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?