Het LEGO Ideas NASA SR 71 Blackbird heeft de 10K supporters bereikt en plaatst zich voor de derde LEGO Ideas reviewronde van 2021. Origineel ontwikkeld voor verkenningsdoeleinden, is dit vliegtuig nadien door de NASA overgenomen om verschillende sub-orbitale en supersonische testen uit te voeren.


LEGO Ideas NASA SR 71 Blackbird

De LEGO Ideas NASA SR 71 Blackbird is een door de NASA overgenomen SR-71A. Origineel waren de Blackbirds verkenningsvliegtuigen die ingezet werden tijdens de Koude Oorlog. De NASA heeft de vliegtuigen omgebouwd om sub-orbitale supersonische testen mee uit te voeren. De vliegtuigen hebben tal van records op hun naam staan. Dit inspireerde de fan-designer om een zo getrouw mogelijke versie in LEGO nabouwen. Hiervoor heeft hij tal van bijzondere bouw en Studs-Not-On-Top technieken gebruikt.

De inzending bestaat uit 1650 onderdelen en bevat Minifigures van piloot Ed Schneider en navigator Marta Bohn-Meyer. Omdat het vliegtuig officieel werd gebouwd tijdens de Koude Oorlog voor verkenning doeleinden, blijft het de vraag of LEGO hiervan een set zal overwegen. Met name gezien de geschiedenis van het voertuig en de gebeurtenissen omtrent de LEGO Technic V-22 Osprey.

LEGO Ideas NASA SR 71 Blackbird

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas NASA SR 71 Blackbird project heeft zich weten te kwalificeren voor de derde LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten derde LEGO Ideas Review 2021


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas NASA SR 71 Blackbird project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO sets van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?