Op 1 april is het altijd goed uitkijken welk nieuws je gelooft. Lang niet iedereen zal een grapje kunnen waarderen, maar een beetje humor moet kunnen. vooral in een tijd als deze waarin we beperkt zijn in wat mogelijk is en een beetje vermaak op z’n tijd juist belangrijk is. Wij hadden uiteraard een 1 aprilgrap, maar ook collega fan media gingen los. Hieronder een verzameling van enkele 1 aprilgrappen.


Ashnflash

LEGO Batman Classic TV Series Bat-Copter 2021 Spring Set Reveal

De nieuwe Classic TV Series 1966 Batmobile zal veel fans van de serie en Batman voldoening geven. Helaas ontbreekt een klassieke Robin Minifigure. Reden voor Ashnflash om daar een grapje over te maken. De set zou opgedoken zijn via LEGO Shop@home en gebaseerd zijn op een van de meest iconische scene’s uit de serie. Bekijk de video voor een beter beeld van zijn grap.


Bouwsteentjes

Plannen voor LEGOLAND Texel Resort

Wij konden melden dat er plannen zijn voor een LEGOLAND Texel Resort. Dit is (helaas) niet het geval. We maken het goed met gratis bouwinstructies van de LEGO zeehond die in dat artikel te vinden was.

LEGOLAND Texel Resort


Bricksfanz

New LEGO Botanical Collection Set Leaks

Adam van Bricksfanz heeft veel moeite gestoken in zijn 1 april grap. Er was namelijk een leak opgedoken van nieuwe set uit de Botanical Collection. De grap is dat het een prei betreft (leek in het Engels). Adam heeft met het designen van een doos, de “set” en setnummer (10421) een geloofwaardige grap neergezet.


Brickfinder

The LEGO House Is Moving To Singapore!

Op Brickfinder was te lezen dat LEGO House verplaatst zal worden naar Singapore. Deze grap is voorzien van een aantal afbeeldingen waarbij LEGO House te zien is met op de achtergrond de wolkenkrabber van Singapore.


Brickfinder

LEGO Singapore City Magnet (854089) Revealed!

Een andere grap die op Brickfinder te vinden was, ging over een Singapore City magneet. LEGO heeft de afgelopen jaren meer magneten uitgebracht van bezienswaardigheden/steden. Een mooi moment om hierop in te spelen.


BrickNerd

Nerdly Debuts a New Look

De mascotte van Bricknerd, Nerdly, heeft een nieuwe look gekregen. De bril is niet meer nodig want een oogoperatie heeft het overbodig gemaakt.


Brickset

Introducing 18+ Duplo: Design

De collega’s van Brickset gingen op de loop met het 18+ thema. LEGO zou namelijk een 18+ LEGO DUPLO lijn aangekondigd hebben.


BrickTracks

Introducing R8 Curve Tracks

Nog een 1 april grap waar de moeite voor is genomen zijn deze R8 Curve Tracks. Het probleem dat treinsporen niet op tafel passen is daarmee verleden tijd. Het nieuwe product wordt voorgesteld aan de hand van een video.


Eurobricks

LEGO Group to Release NEW Pirate Ship!

De collega’s van Eurobricks spelen in op de grote vraag naar sets gebaseerd op klassieke LEGO thema’s, met de aankondiging van een nieuwe LEGO Pirate Ship: The Firebrid Frigate. De boot zou voorzien worden van een doos met klassiek uiterlijk.


Iron Builder

Iron Builder presents Digital Forgery!

Iron Builder is er voor de meest fanatieke en beste bouwers ter wereld. Het doel is om een niet makkelijk te verwerken onderdeel (Seed Part) te verwerken in een bouwwerk. Ditmaal hadden de bouwers 48 uur de tijd om bouwwerk te maken waarin het onderstaande digitale onderdeel verwerkt was. Lastige opgave, want dat onderdeel bestaat namelijk niet.


Jay’s Brick Blog

LEGO to require mandatory Proof of Age identification for all 18+ set purchases

Volgens Jay zou LEGO een identificatiesysteem gaan lanceren waarbij de leeftijd van de klant werd gecheckt op leeftijd bij aankoop van 18+ sets.


The LEGO Group

LEGO Smart Bricks

Stap nooit meer op een steentje met deze nieuwe LEGO Smart Bricks. De steentjes gaan vanzelf uit de weg zodra ze jouw voet detecteren.


Promobricks

LEGO Bavarian sets will be available in autumn 2021

Promobricks kondigde aan dat er LEGO sets gaan verschijnen waarbij verschillende culturen van de wereld de hoofdrol krijgen. Deze herfst zou de eerste lijn beschikbaar zijn die in het teken staat van de Duitse vrijstaat Beieren.


Rambling Brick

New 2X4 Brick Mold Introduced As Part of a Limited Edition Collector Bricks

Volgens Rambling Brick zal LEGO het design van LEGO steentjes aanpassen als limited edition lijn. Zodoende zouden 2×4 steentjes nu ook het LEGO logo op de kop hebben staan en zal er van de 1×2 met studs aan de voorkant ook een versie komen waarbij ze op de achterkant zitten.


Rambling Brick

Limited Edition Marbled 2×4 Bricks for 2×4 Day

Grangemouth Marbled 2×4 bricks zijn steentjes die gemarmerd zijn door testen van nieuwe kleuren of dankzij het verwisselen van een mal tijdens productie. Deze onderdelen zijn zeer zeldzaam en ook nog eens behoorlijk leuk (en kostbaar) verzamelmateriaal (ze bestaan echt). Volgens Rambling Brick zal LEGO op 2 april een Limited Edition Marbled 2×4 Bricks toevoegen aan het VIP Reward Centre.


Rebrickable

Removal of Minifigs from Database

Rebrickable heeft aangekondigd dat ze de Minifigures uit hun database zullen verwijderen. Dit omdat het een enorme nachtmerrie is om de database met het toenemende aantal Minifigures te beheren en up to date te houden.


St. Louis Brick Co.

The golden SNOT block!

LEGO heeft voor parts nerds een speciale limited edition The Golden SNOT Block aangekondigd. Het steentje van 16x16x16 bevat in totaal 1536 Studs. LEGO fans krijgen eindelijk het antwoord op de vraag hoeveel Studs eigenlijk te veel zijn.


Stuart Harris

The LEGO Group Unveils Bricky

The LEGO Group heeft Bricky de assistent onthuld. De assistent ondersteunt jou op een zeer irritante manier zodra je hulp nodig hebt tijdens het bouwen van een set.


The Brick Fan

LEGO Jack Stone 20th Anniversary Sets Announced

Allen van The Brick Fan kondigde aan dat LEGO 20th Anniversary Jack Stone sets uit zal brengen die gouden figuren zou bevatten. Leuk voor wie Jack Stone ziet als een geslaagd en super leuk thema.


The Brothers Brick

LEGO reveals 712215 Brick Stick adhesive for semi-permanent LEGO displays

LEGO onthuld een nieuwe lijn voor volwassen fans genaamd Brick Solutions. Het eerste product zal een niet-permanente LEGO lijm zijn waarmee je LEGO modellen kunt lijmen. De lijm zou veilig in gebruik zijn en kan makkelijk verwijderd worden door de LEGO set of onderdelen 30 minuten in het water te leggen.


Tips&Bricks

Introducing LEGO Nano bricks!

LEGO komt met hun eigen Nano Bricks. Ideaal voor hen die alles al snel te groot vinden en graag miniatuurbouwwerken wil bouwen. De onderdelen zullen zo groot als de helft zijn van normale LEGO steentjes. Eén van de sets zou bestaan uit de de Big Ben.


We lezen graag wat jij vindt!

Welke van de bovenstaande grappen vind jij het meest geslaagd en welke vind je het minst leuk bedacht? Mocht je ergens een 1 aprilgrap tegen zijn gekomen die we hier niet hebben vermeld, laat het dan zeker even weten in de reacties. Uiteraard lezen we ook graag of jij in één van deze grappen bent getrapt of welke je het meest geloofwaardigst vindt.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?