Het is mei en dat betekent dat er een enorme hoeveelheid nieuwe LEGO sets zijn verschijnen. In dit overzicht kun jij precies zien welke thema’s nieuwe sets krijgen.


Mei staat in het teken van de LEGO Star Wars UCS A-wing Starfighter, de Haunted House attractie, Monkie Kid, een aantal opbergmogelijkheden en diverse sets die nieuw zijn of al beschikbaar waren als pre-order of vanaf nu vooruit te bestellen zijn. De promoties en aanbiedingen van mei 2020 vind je in onze overzicht: LEGO Promoties mei 2020. Let op dat het voor kan komen dat bepaalde sets tijdelijk niet te koop zijn.


LEGO 10273 Haunted House

LEGO Haunted House

LEGO VIP-leden kunnen vanaf vandaag de Haunted House bestellen. Niet VIP-leden zullen moeten wachten tot 1 juni. De Haunted House is de nieuwe attractie van LEGO. Zoals de naam al doet vermoeden is het een spookhuis. Het spookhuis zit vol easter eggs naar oude LEGO sets, alsook een lift die dient als free fall tower. De set kost €229,99.


LEGO Monkie Kid sets opgedoken

LEGO Monkie Kid

LEGO Monkie Kid is geïnspireerd op de roman Journey to the West. Het verhaal dient als basis, daar LEGO er een geheel eigen draai aan heeft gegeven. De Monkie Kid sets zijn enkel te koop via LEGO en zullen niet verkrijgbaar zijn via retailers.


LEGO Harry Potter 2020 sets

LEGO Harry Potter (pre-order)

De nieuwe LEGO Harry Potter sets zijn eind april officieel aangekondigd. De release staat gepland voor 1 juni, maar je kunt de sets vanaf nu al pre-orderen. Door dit te doen zal LEGO de sets op 1 juni naar jou versturen.


LEGO Super Mario

LEGO Super Mario (pre-order)

Hoewel de pre-order inclusief de LEGO Super Mario Monty Mole & Super Mushroom set niet meer te bestellen is, kun je wel nog de LEGO Super Mario Starter Set vooruitbestellen. Of LEGO richting de release alsnog de extra set aan gaat bieden, is vooralsnog niet duidelijk.


LEGO Minecraft zomer 2020 sets

LEGO Minecraft (pre-orders)

Vanaf 1 juni zullen er twee nieuwe LEGO Minecraft sets verschijnen, de LEGO Mincraft 21163 The Redstone Battle en de LEGO Minecraft 21161 The Crafting Box 3.0. Beide sets zijn vooruit te bestellen via LEGO zodat ze op 1 juni naar jou verzonden worden.


LEGO Star Wars Pre-orders

LEGO Star Wars (pre-order)

Het mag nog even duren voordat de LEGO Star Wars The Mandalorian & the Child en de LEGO Star Wars The Razor Crest uitgebracht gaan worden, maar ze zijn alvast te pre-orderen. LEGO speelt hiermee in op de populariteit van de serie. Mocht je ze alvast willen kopen, dan kan dat via LEGO Shop@Home.


LEGO Architecture 21037 LEGO House

LEGO Architecture 21037 LEGO House

De LEGO Architecture 21037 LEGO House is tijdelijk te koop via LEGO Shop@Home. De reden is de sluiting van LEGO House vanwege het Coronavirus. LEGO biedt de mogelijkheid de set alsnog in huis te halen. De set is tijdelijk exclusief te koop en de vraag is groot. Het kan voorkomen dat de LEGO House geregeld tijdelijk niet op voorraad is. Houdt de LEGO webshop in de gaten voor de beschikbaarheid.


LEGO Minifigures 71027 Series 20

LEGO Minifigures Series 20

De 20e serie van de verzamelbare Minifigures is hier. Wederom weet LEGO een grote variatie aan Minifigures te bedenken. Hoewel het de 20e serie is, heeft LEGO besloten geen speciale Minifig toe te voegen. De Blind Bags zijn o.a. te koop via LEGO en we verwachten op korte termijn dat je ook een volle doos kunt bestellen bij de steentjesboer.


LEGO Star Wars 75275 A-Wing Starfighter

LEGO Star Wars UCS A-wing Starfighter

De A-wing Starfighter is dé nieuwe Ultimate Collectors Series set van LEGO. Met 1673 onderdelen en een exclusieve A-wing starfighter Pilot, kunnen de Star Wars fans weer een nieuwe UCS set in huis halen.


LEGO Minions verkrijgbaar

LEGO Minions

De release van de Minions: The Rise of Gru film is uitgesteld. Bijgevolg is dat merendeel van de LEGO Minions sets ook verplaatst zijn naar een release later dit jaar. Toch kun je nu twee LEGO Minions sets in huis halen. Het betreffen de LEGO Minions 75549 Unstoppable Bike Chase en de LEGO Minions 75551 Brick-Built Minions and Their Lair. Beide sets zijn vanaf nu te koop via LEGO. Mocht je voor de LEGO Minions 75551 Brick-Built Minions and Their Lair gaan, weet dan dat je tot het einde van de maand dubbele VIP-punten verdient op deze set.


LEGO DC Comics 76157 Wonder Woman vs Cheetah

LEGO Wonder Woman vs Cheetah

Van de vele films die vanwege het virus uitgesteld is naar een latere datum dit jaar, is Wonder Woman 1984 er één van. Hoewel je helaas op de release van de film moet wachten, kun je de teleurstelling verzachten met deze LEGO Wonder Woman vs Cheetah.


LEGO Classic 11717 Bricks and Plates

LEGO Classic 11717 Bricks and Plates

LEGO Classic is wat LEGO in de basis is. Pak een doos vol LEGO steentjes, gooi ze op tafel of over de vloer, en bouw wat je maar kunt bedenken. Het is volgens LEGO één van de meest populaire thema’s die het bedrijf heeft. Sinds begin deze maand is er een nieuwe set verkrijgbaar, de Bricks and Plates. Met 1504 onderdelen waaronder vier 16×16 Plates, kun je in ieder geval vele creaties maken. De set is te koop voor €69,99 en is voorzien van een handleiding met bouwvoorbeelden.


LEGO Technic Dom’s Dodge Charger

Vorige maand was deze Dodge al beschikbaar als pre-order, maar nu normaal verkrijgbaar. De auto is opgebouwd uit 1077 onderdelen, voorzien van draaibare wielen, een V8 motor met op- en neergaande zuigers, dubbele draagarm vering, een te openen motorkap, een wheelie bar en lachgasflessen.


LEGO Star Wars Helmet Collection (pre-order)

LEGO Star Wars Helmet Collection

De LEGO Star Wars Helmet Collection sets waren vorige maand beschikbaar als pre-order en nu regulier verkrijgbaar. De sets bestaan uit bouwbare helmen van een Stormtrooper, TIE Fighter Pilot en Boba Fett, en zijn gericht op de AFOL. De helmen zijn voorzien van een standaard inclusief plaque.


LEGO Star Wars 75278 D-O

LEGO Star Wars D-O

Ook nieuw voor de maand mei is de LEGO Star Wars D-O. De droid kan ideaal naast R2-D2, BB-8, de Porg en Yoda staan. D-O komt inclusief een standaard voor het makkelijk displayen van het model.

5 1 stem
Vind jij dit artikel waardevol?