De LEGO 40484 Santa’s Front Yard is het eerste kerstsetje dat dit jaar weggegeven gaat worden. Je ontvangt het tijdens het VIP-weekend en Black Friday bij EUR 170,- aan LEGO aankopen, ongeacht het thema. LEGO heeft ons voorzien van een review exemplaar, waardoor Florien in de gelegenheid is dit setje al ietsje eerder te bouwen. Bij Bouwsteentjes begint Kerstmis vroeg dit jaar!


[Review] LEGO 40484 Santa's Front Yard

Het doosje van dit seasonal GWP setje ziet er winters uit, met een achtergrond van een winternacht die naadloos lijkt over te gaan in de build. Op de achterzijde van de doos zijn enkele details van het rendier en de Minifigure uitgelicht. In de doos zitten 317 onderdelen, waaronder een Minifigure, verdeeld over 4 genummerde zakjes (één zakje met nummer 1 en drie zakjes met nummer 2). Er zitten tevens 3 losse Plates in de doos, een instructieboekje en een stickervel met 5 stickers, vrij veel voor zo’n klein setje. Deze sets ontvangt je tijdens het LEGO VIP-weekend en LEGO Black Friday bij besteding van minimaal €170.


Minifigure


LEGO 40484 Santa’s Front Yard bevat één Minifig in de vorm van een kerstelfje, dat kennelijk graag de rendieren in de voortuin van de Kerstman voert. Wat direct bij de bouw opvalt, is dat het tweezijdig bedrukte hoofdje aan de achterkant onder de rode muts uitsteekt. Dat is jammer, want de Torso die aan twee zijden een print heeft, is wel erg mooi. Je kunt ervoor kiezen een lachend elfje of een wat beteuterd kijkend elfje neer te zetten in het vignet.


De bouw en speelfuncties


De bouw van het vignet – de habitat waar het elfje en zijn rendier verblijven – begint met het in elkaar zetten van de bodemplaat. Er zitten enkele felle kleurtjes in verstopt die later verdwijnen onder de sneeuw. Het riviertje dat je bouwt lijkt bevroren en bestaat uit Trans-Clear blauwe Tiles. De randen van het ijskoude stroompje zijn half bedekt met Wedge Plates, waardoor het een grillige loop krijgt.

In de basisplaat vind je ook een holle ruimte terug die wordt afgedekt. Hier had wel een cadeautje van de Kerstman verstopt kunnen zitten! De kleurencombinatie van het sneeuwdek is mooi, afwisselend wit en teal. In de sneeuw zit ook een afgezaagde stam van een dennenboom verstopt. Heeft daar de kerstboom van de Kerstman soms gestaan?

De achterwand van de build bevat enkele dennenbomen in reliëf. Het is duidelijk dat het een grafisch beeld moet geven, want de dennenbomen zijn erg plat. Je zou eventueel zelf enkele 1×2 Slopes nog 90 graden kunnen draaien en naar voren laten steken, voor iets meer ruimtelijkheid. De sterrenhemel bestaat uit ronde 1×1 Studs en drie stickers met een sterrenprint, die je bovenaan plakt. De volle maan bestaat uit een 2×2 Round Tile met sticker met daarop  een aantal kraters. Het effect is mooi in contrast met de donkerblauwe bricks.

Naast de platte dennenbomen op de achtergrond, bouw je ook twee bomen in 3D op de voorgrond. Deze bevatten enkele herhalende stappen, maar dat is niet storend. De boompjes bestaan uit Wedge Plates en Slopes in afwisselend wit en groen. Deze plaats je op 1×1 Modified Bricks met Studs aan alle zijden. Vooraan staat een bordje in de richting van de Noordpool, echter is de sticker hier wel lastig recht te plakken.

De bouw van het rendier vond ik het leukste aan dit bouwwerkje en die is tot het laatst bewaard. Je kan kiezen om hem de neus uit de instructies te geven, of hem om te toveren tot Rudolf met een rode 1×1 Tile als neus. Deze kun je uit de spare parts halen die voorzien zijn voor het Noordpool-paaltje. Handig!

Het hoofd van het rendier is verder ingenieus vormgegeven, met een ingewikkeld ogend gewei van mechanische arm-onderdelen. De uitlopers van het gewei kun je in verschillende standen draaien, wat leuk is voor het verder personaliseren van jouw rendier. Het elfje lokt zijn harige vriendje met een gouden lantaarn en een heerlijke wortel.


Conclusie


Esthetisch gezien geeft deze leuke Gift with Purchase set je het perfecte wintergevoel. De koude straalt van de heldere sterrenhemel af en de besneeuwde ondergrond van de poolkap is mooi opgebouwd. Het rendier is naar mijn mening een van de schattigste hertachtigen onder de Brick-built dieren. Als je 4 van deze rendierbouwwerkjes in de Santa’s Sleigh-set had gestopt, had dat niet misstaan. De habitat is daarom wel een hebbedingetje, zeker als je houdt van de LEGO sets in een winterthema.

Als ik dan toch een puntje van kritiek moet noemen, dan is de naam Santa’s Front Yard een beetje vreemd gekozen, want het doet niet echt aan als een ‘voortuin’ en de Kerstman is nergens te bekennen. Maar daar is ook alles mee gezegd.

[Review] LEGO 40484 Santa's Front Yard

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar deze is wel onderhevig aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Als jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt en of je ergens tegenaan bent gelopen. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?