Chevrolet is geen onbekende in het thema Speed Champions. Er zijn inmiddels al drie sets uitgebracht van dit automerk, met als laatste de 75891 Chevrolet Camaro ZL1 Race Car uit 2019. Dit jaar mogen we de vierde set van Chevrolet verwelkomen, de LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette C8.R Race Care and 1968 Chevrolet Corvette. Peter kreeg de kans om de twee auto’s te bouwen, welke hij met beide handen aangreep. In deze review lees je zijn oordeel over de set.


De inhoud van de doos bestaat twee instructieboekjes, twee stickervellen en vijf zakjes met LEGO. Vier van de vijf zakjes zijn genummerd van één tot en met vier, het vijfde zakje bevat de velgen voor de Corvette C8.R. De LEGO adviesprijs voor deze set is €39,99. Met een totaal van 512 onderdelen komt dit op €0.08 per onderdeel. Wederom een prima prijs voor een Speed Champions set, mede omdat er in de set kleuren worden gebruikt die niet veel voorkomen en de set een aantal nieuwe onderdelen bevat, waaronder de velgen van de 1968 Corvette.

LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette


De Minifigures


De Chevrolet 76903 wordt bestuurd door een mannelijke coureur. Blijkbaar heeft hij net de race verloren want zijn gezicht staat op onweer. Het race overall dat hij draagt zit hem als gegoten. De kleurencombinatie van geel met zwart en wit, en een grijze tint op zijn borst, is goed gekozen. Zowel zijn torso als benen bevatten een print die naadloos in elkaar overloopt. Op zijn torso prijken de namen van het Corvette racing team en de sponsor Mobil. De achterkant van de torso bevat een gave Corvette Racing print. Helaas is de witte kleur op de torso wat wat vaal vanwege de zwarte kleur van het plastic. Een terugkomende probleem bij dergelijke kleuren en prints. Iets waar LEGO naar mijn menig iets harder aan mag werken om op te lossen.

LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette

De vrouwelijke coureur van de 1968 Chevrolet Corvette is beter gemutst, ze heeft duidelijk zin om een ritje te maken in haar klassieke auto. Ze heeft haar kleding er ook duidelijk op aangepast. Ze draagt een wit shirt met het logo van het Corvette Racing Team, daaroverheen heeft een een zwarte leren jas aangetrokken. Haar donkerblauwe spijkerbroek bevat geen print en voelt daardoor een beetje kaal aan. Ze heeft prachtig lang bruin haar wat net tot over haar schouders valt. Op de achterkant van haar torso prijkt het logo van het Corvette Racing team. Ook hier geldt dat wit niet spierwit is, maar het valt minder op omdat dit het enige witte is van de print.


De bouw en speelfuncties


Chevrolet Corvette C8.R Race Car

De originele Chevrolet Corvette C8.R is ontworpen door Pratt & Miller in samenwerking met Chevrolet. Dit racemonster maakte zijn debuut tijdens de 24 hours of Daytona in 2020. De Chevrolet heeft inmiddels meegedaan met dertien races en heeft daarvan zeven gewonnen.

LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette
Foto: ©TopGear

De bouw van de Speed Champions auto’s staat bekend om de veelzijdige bouwtechnieken die er worden toegepast. Dit geldt ook voor bouw van de Corvette C8.R en de 1968 Stingray. Bij beide auto’s worden SNOT technieken toegepast waardoor het bouwen van de auto’s op geen enkel moment saai wordt. Zoals al aangegeven in de review van de Speed Champions 76904 Dodge bevat ook deze set alleen maar de auto’s en geen extra randbouwwerken.

LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette

De Corvette C8.R is een imposante grijze raceauto met gele accenten. De motor, die achter de stoelen gepositioneerd is, wordt gekoeld door de twee luchtinlaten aan beide zijkanten achter de deuren. LEGO is er prima in geslaagd om dit, mede met behulp van stickers, na te bootsen.

 

LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette

De Corvette C8.R heeft in totaal 29 stickers waarvan er zes gebruikt zijn om de achterzijde van de auto vorm te geven. Blijkbaar konden ze bij LEGO geen andere manier bedenken om de achterzijde na te bootsen. Het gebruik van de vele stickers voor dit gedeelte van de auto doet wat afbreuk . De rest van de auto is namelijk prima ontworpen is. De vette uitlaten en spoiler maken het nog enigszins goed.

LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette

De voorkant van de Corvette is in tegenstelling tot de achterkant wel mooi vormgegeven, ondanks het feit dat ook hier zes stickers gebruikt zijn. Net als bij de Toyota GR Supra, is het een secuur klusje om de stickers van de koplampen zo te plakken dat ze in één vloeiende lijn in elkaar overlopen. De naam van de sponsor en het logo van Chevrolet mogen natuurlijk niet ontbreken op de voorkant van de auto.

LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette


1968 Chevrolet Corvette

Naast de vrij nieuwe Corvette C8.R bevat de set ook een classic car uit 1968, de Corvette Stingray. De bordeauxrode tweezitter is ontzettend mooi weergegeven. De nieuwe velgen die vanaf dit jaar gebruikt worden bij de Speed Champions auto’s, hebben, vergeleken met de vorige velgen, een wat dikkere diameter. Hierdoor is de band om de velg smaller geworden. In combinatie met old school wieldoppen geeft dit de Stingray een klassieke uitstraling.

LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette

De markante achterkant van de 1968 Corvette komt behoorlijk dicht in de buurt van het bronmateriaal. Hoewel de schuine raamstijlen van de achterruit in verhouding wat te breed zijn omdat er geen andere oplossing voorhanden is, is dit niet hinderlijk. De ronde lampen en de onderbroken bumper geven de auto de typische jaren 60 uitstraling.

LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette

Ook vanaf de voorzijde gekeken is het meteen duidelijk dat het hier om een 1968 Chevrolet Corvette gaat. Dit komt mede door puntige snuit van de auto. Onder de bumper zit de grille met gemonteerde lampjes. De grille is gemaakt door middel van een sticker. In tegenstelling tot de Corvette C8.R doet het ditmaal geen afbreuk aan het ontwerp van de auto. Dit komt ook omdat er maar minimaal gebruik wordt gemaakt van stickers bij dit model (17 stuks in totaal).

LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette

De motorkap van de originele 1968 Stingray bestaat uit een golvend geheel. LEGO heeft dit, binnen de beperkingen die ze hebben met de onderdelen, verrassend goed weten na te bootsen. De keuze van LEGO om voor de versie te kiezen waarbij de koplampen omlaag blijven (ze zitten verborgen zitten in de motorkap) is naar mijn idee de juiste geweest. De auto is op deze manier het bekendst bij de meeste mensen.

LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette


Conclusie


LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette

Met de LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette C8.R Race Car and 1968 Chevrolet Corvette heeft LEGO een set afgeleverd met twee heel verschillende auto’s. De C8.R is een robuuste race auto die bouwtechnisch geweldig is om te bouwen. De auto zit vol met boordevol details zoals de luchtinlaat aan de zijkant van de auto en het motorblok achter de stoelen. Een zwak gedeelte is de achterkant van de auto die voor het grootste gedeelte gevormd wordt door stickers.

De 1968 Stingray is in alle opzichten een geslaagde auto geworden. Het is een auto die de auto-liefhebbende AFOL zeker zal waarderen. Met de opvallende bordeauxrode kleur en eigenzinnige vormen, is deze auto in mijn ogen de mooiste Speed Champions auto die LEGO dit jaar heeft uitgebracht. Prijstechnisch is de set ook in orde. Indien je de vele stickers van de C8.R voor lief neemt, dan is deze set zeker een aanrader om aan je collectie toe te voegen.

LEGO Speed Champions 76903 Chevrolet Corvette

Deze review is mede mogelijk gemaakt door LEGO die ons voorzien heeft van een review-exemplaar. Dit beïnvloedt onze mening niet en geeft geen garantie voor een goed cijfer of positief commentaar. Onze reviews kun je zien als een algemene samenvatting waarbij we zo goed mogelijk willen informeren over de plus- en minpunten van een LEGO set, maar onderhevig zijn aan de persoonlijke mening van de redacteur.


Geef jouw mening!

Van alle reviews die we schrijven voorzien we LEGO van feedback. Deze feedback bestaat uit wat de reviewer en onze bezoekers (jij), op te merken hebben aan de set in de breedste zin van het woord. Indien jij de besproken set ook hebt gekocht en gebouwd, horen we graag wat jij van de set vindt. We geven enkel de feedback door die we binnen de eerste 30 dagen na publicatie van de review ontvangen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?