Deze decembermaand bouwt Bouwsteentjes samen met jou een LEGO kerststuk. Florien heeft haar handen uit de mouwen gestoken en gezorgd voor instructies voor maar liefst 8 kleine builds, die tezamen op Kerstavond op jouw tafel staan te pronken als het Bouwsteentjes 2021 Kerststukje. Ben jij al klaar voor Kerstmis? Lees snel verder en verzamel alvast alle steentjes die nodig zijn voor het maken van dit bouwwerk.


Bouwsteentjes Bouwt Kerst – Benodigdheden


Voor het maken van dit kerststuk heb je natuurlijk LEGO steentjes nodig. Hieronder de totale inventaris van alle steentjes, zodat je alvast alles bij elkaar kunt gaan zoeken. Voor het gemak, hebben we het opgedeeld in de steentjes die je nodig hebt voor elke build afzonderlijk. Het eindresultaat van al dat bouwen houden we nog even geheim, dat zal je op Kerstavond zien!

UPDATE: het is mij onder de aandacht gebracht, dat de connecties van de rozenblaadjes van de roosjes op dag 24, aan het stuur niet functioneren binnen dit element. Het risico van digitaal bouwen is dat het ontwerpprogramma niet altijd juist aangeeft wat mogelijk is. Pas hierbij dus op met het aanschaffen van steentjes op voorhand, want er is dan een aanpassing nodig in het ontwerp. Hier wordt aan gewerkt.

Opmerking: er is een foutje in de benodigdhedenlijst van dag 1 geslopen. Van onderdeel 25269 in de kleur Dark Tan – 1×1 Tile met een ronde hoek – heb je 16 stuks nodig, en geen 17.


1 December – Plateau


Op 1 December starten we met de bouw van het plateau waar het kerststuk op komt te staan. Het bestaat uit een schijf met daarop een klein ruiten kleedje. Het lijkt nu nog eenvoudig, maar het is de basis voor een prachtig bouwwerk! Kijk snel hoe je het plateau maakt: Bouwsteentjes Bouwt Kerst – Instructies Plateau.


3 December – Kaars


Het is alweer 3 december, dus tijd voor het volgende deel van het Bouwsteentjes Bouwt Kerst Kerststuk. Ditmaal bouwen we een kaars, die in het midden van het plateau zal komen te staan. De kaars heeft al flink gebrand, want de was druipt langs de zijkanten naar beneden. Kijk snel hoe je de kaars laat vlammen: Bouwsteentjes Bouwt Kerst – Instructies Kaars.


7 December – Kerstklokjes


Op 7 december gaan de kerstklokjes al in de verte rinkelen! Langzaam komen we dichter bij de Kerstdagen, dus tijd voor het volgende bouwwerkje van het Bouwsteentjes Bouwt Kerst Kerststuk. Dit paar kerstklokjes is niet alleen schattig, maar past uitstekend tussen het groen, dat we een van de volgende dagen gaan bouwen. Laat jouw klokjes hier klingelen: Bouwsteentjes Bouwt Kerst – Instructies Kerstklokjes.


10 December – Duo Evergreens: Hulst & Den


Tijd voor wat groens in je kerststuk! Op 10 december bouwen we planten die altijd groen blijven, het hele jaar door: Evergreens! Een dennentak hoort vanzelfsprekend bij Kerstmis en daarnaast bouwen we een takje hulst met wat rode besjes. Pas op dat je je niet prikt! Voor deze bouwwerkjes heb je best wel wat groene plantensteentjes nodig, dus kijk goed of je die in voorraad hebt of dat je wellicht ergens wat bulk kunt vinden. We bouwen elk takje twee keer. Helemaal aan het einde van het artikel lees je straks waar en hoe je elk element aan je plateau bevestigt. Maar misschien heb je zelf al een idee? Veel bouwplezier alvast met deze instructies: Bouwsteentjes Bouwt Kerst – Instructies Evergreens.


14 December – Dennenappel


Wanneer we de kerstdagen langzaam zien naderen halen we een dennenboom – eigenlijk een spar – in huis om te versieren voor Kerstmis. Hier staat die al helemaal opgetuigd. Onmiskenbaar horend bij een dennenboom zijn de kegelvormige vruchten waar eekhoorntjes zo verzot op zijn: de dennenappels. Met een ietwat bijzondere constructie kun je er zelf eentje maken voor in het Bouwsteentjes Kerststuk. Wat vind jij van dit exemplaar? Bouw het hier na aan de hand van de instructies: Bouwsteentjes Bouwt Kerst – Instructies Dennenappel.


17 December – Feestelijke Strik


Om iets meer kleur in ons bouwwerk te krijgen, bouwen we op dag 17 een feestelijke strik. Natuurlijk in kerstig rood en bestaande uit twee grote ‘lussen’ en twee uiteinden die je naar eigen inzicht kunt positioneren met behulp van een Bar-Clip verbinding. Op Kerstavond lees je in dit artikel hoe je de strik mooi tot zijn recht laat komen in je kerststuk. Kijk hier voor de bouwinstructies van deze leuke strik: Bouwsteentjes Bouwt Kerst – Instructies Feestelijke Strik.


21 December – Gipskruid


Kerst nadert langzaam en daarmee vieren we volgens het Katholieke geloof de geboorte van het kindje Jezus. Vandaag bouwen we twee takjes gipskruid – in het Engels Baby’s Breath genoemd. Deze bloem heeft een speciale betekenis van eeuwige liefde maar ook van onschuld. Vandaar dat het populair is bij zowel huwelijken als geboortes. Nu horen deze schattige bloemetjes ook in het Kerststuk thuis. Kijk hier voor de bouwinstructies van deze lieflijke witte takjes vol gipskruid: Bouwsteentjes Bouwt Kerst – Instructies Gipskruid. Nog maar één dag te gaan, Kerstavond (!), en dan kun je je LEGO Kerststuk al in elkaar zetten.


24 December – Rode Roos


UPDATE: het is mij onder de aandacht gebracht dat de connecties van de rozenblaadjes aan het stuur niet functioneren binnen dit element. Het risico van digitaal bouwen is dat het ontwerpprogramma niet altijd juist aangeeft wat mogelijk is. Pas hierbij dus op met het aanschaffen van steentjes op voorhand, want er is dan een aanpassing nodig in het ontwerp. Hier wordt aan gewerkt.

Vanavond is het Kerstavond en het einde van de Bouwsteentjes Bouwt Kerst Special is daarmee aangebroken. Vandaag bouw je het laatste onderdeel van het kerststuk en zet je het kunstig in elkaar. Twee rode rozen maken dit kerststuk helemaal af. Kijk hier voor de instructies: Bouwsteentjes Bouwt Kerst – Instructies Roos. Als je dit duo hebt gebouwd, lees dan snel verder voor het eindresultaat!


Het Bouwsteentjes Bouwt Kerst Kerststuk!


Zie hier het eindresultaat wanneer je alle gebouwde elementen samenvoegt. Dat doe je met behulp van de extra onderdelen die bovenaan het artikel in de lijst met benodigdheden zijn aangegeven. Het is een feestelijk geheel van groen en rood geworden, met natuurlijk de LEGO kaars in het midden.

Check hier de instructies voor assemblage van dit kerststuk: Bouwsteentjes Bouwt Kerst – Instructies Kerststuk

Wat vind je van het eindresultaat? Hoe past jouw kerststuk in je interieur? Aarzel niet en deel een foto in de reacties. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om sommige elementen op je eigen manier, in je eigen kleurenpalet, of geïnspireerd op dit kerststuk te bouwen. Het zal zonder meer super leuk op jouw kersttafel staan!


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit kerststuk? Moeten we dit soort specials vaker doen? Laat het weten in een reactie onder dit artikel. Merry Christmas!

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?