Enige tijd geleden introduceerde LEGO het Bricklink Designer Program voor LEGO Ideas projecten die voorheen afgewezen waren voor productie. Via dit initiatief krijgen succesvolle Ideas projecten die door LEGO afgewezen, alsnog een kans om als set te verschijnen. De selectie bestond initieel uit 31 projecten, maar werd nadien al snel bijgesteld naar 28, toen drie gearchiveerd werden. Vandaag zijn ook twee andere projecten gearchiveerd.


Met 31 projecten van 27 verschillende Fan-designers trapte LEGO het Bricklink Designer Program (BDP) vol enthousiasme af. Niet kort na de aftrap werd duidelijk dat drie projecten van Robert Bontenbal gearchiveerd waren en niet meer in aanmerking komen om als set te verschijnen. Nu een aantal weken later trekken twee Fan-designers hun projecten terug.

Twee Bricklink Designer Program projecten gearchiveerd

De Temple of Hermit is gearchiveerd omdat de uitdaging van het aanpassen van de set voor het programma te complex bleek te zijn. De Fan-designer van de Japanese Old Style Architecture heeft besloten niet door te willen gaan vanwege andere verplichtingen. Welke verplichtingen dat zijn is onduidelijk. Wel is duidelijk dat er nu nog 26 projecten overgebleven zijn waar fans straks hun support aan mogen geven.


BrickLink Designer Program Phase 1


Heb je nog niet van het Bricklink Designer Program gehoord en wil je er graag meer over weten, lees dan vooral onze BrickLink Designer Program – Alles wat je moet weten artikel. Hieronder een overzicht van projecten die geselecteerd waren voor deelname (inclusief de inmiddels gearchiveerde projecten.

BrickLink Designer Program


Laat van je horen!

We zijn benieuwd of één van deze twee BDP projecten op jouw verlanglijstje stond. Vind je het jammer dat deze projecten nu alsnog gearchiveerd zijn, kun je ermee leven of viel jouw oog op een andere creatie?

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?