Voor een tweede maal bereikt het LEGO Ideas ´Hocus Pocus – The Sanderson Sisters Cottage de 10K supporters. Nu het project zich in de reviewronde heeft geplaatst, hoopt Amber meer succes te hebben en haar inzending omgetoverd te zien worden tot een echte LEGO set. 


Opnieuw? Jazeker. De Belgische Amber heeft met haar ´Hocus Pocus – The Sanderson Sisters Cottage´ in 2020 de grens van 10.000 stemmen gehaald en hierdoor mocht ze door naar de 2de reviewronde van 2020. De jury besloot om haar project uiteindelijk niet te kiezen. Gelukkig voor alle fans van de set is Amber een doorbijter en heeft ze haar project van een update voorzien. Nu het project zich in de derde LEGO Ideas van 2021 heeft geplaatst, maakt ze opnieuw kans dat haar project uitgekozen kan worden. De inzending bestaat uit 2992 onderdelen en is 45cm hoog, 41cm breed en 46cm diep. Er zijn ook 12 minifiguren toegevoegd aan de set, waarbij enkele ook twee gezichten hebben gekregen.

LEGO Ideas Hocus Pocus - Sanderson Sisters Cottage Updated

We stuurden Amber een bericht en vroegen haar wat het verschil is tussen deze inzending en de vorige.

‘’Er zijn veel grote verschillen die je misschien niet meteen ziet. De Cottage zelf is kleiner, de verhoudingen zijn nu zoals in de film. Het kleurpalet is aangepast en enkele nieuwe technieken zoals het dak. De grootste aanpassing aan het huisje is dat het nu open kan, zodat je er echt mee kan spelen. Als je het dak terug sluit is een mooi display stuk. Ik heb ook in een 3D programma voor enkele personages een custom haar stuk gemaakt en nu heeft bijna iedereen zijn eigen custom outfit. Billy zijn graf kreeg ook een make-over, de vorm en prints zijn nu waarheidsgetrouw aan de film.’’

LEGO Ideas Hocus Pocus - Sanderson Sisters Cottage Updated

Wat is Hocus Pocus eigenlijk? Hocus Pocus is een film uit de negentiger jaren die bij release tegenvallende resultaten behaalde, maar inmiddels uitgegroeid is tot een cultklassieker. De film draait om drie heksen die, dankzij een vloek, gedurende de nacht de aarde kunnen bewandelen. Zodra de magische kaars aangestoken wordt door Max, ruiken de heksen de onsterfelijkheid en proberen ze alles op alles te zetten om onsterfelijk te worden. Helaas voor de heksen is de moderne wereld niet onder de indruk van hun “kostuums”.

Meer LEGO Ideas kandidaten

Dit LEGO Ideas Hocus Pocus – The Sanderson Sisters’ Cottage project heeft zich weten te kwalificeren voor de derde LEGO Ideas reviewronde. Voor een volledig overzicht van alle deelnemende projecten, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Bekijk alle deelnemende projecten hier: Kandidaten derde LEGO Ideas Review 2021


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Hocus Pocus – The Sanderson Sisters’ Cottage project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?